گروه بنگاهها- مهتاب رحمتعلی : مدیرعامل هلدینگ خلیجفارس گفت: بوروکراسی پیچیده اداری، شرکتهای بزرگ بورسی را از تامین نقدینگی بهوسیله ابزارهای بازار سرمایه پشیمان میکند.
جعفر ربیعی در همایش حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی در جزیره کیش با اشاره به نقدینگی بیش از ۲ هزار هزار میلیارد تومان در کشور افزود: باید از این نقدینگی به نفع تولید استفاده کنیم. وی با گلایه از بورس تصریح کرد: بورس میتواند حجم بالایی از این نقدینگی را از طریق ابزارهایی که در دنیا وجود دارد جذب کرده و در اختیار تولید قرار دهد، اما بهدلیل بوروکراسیهای پیچیده اداری شرکتهای بزرگ حاضر در بورس ترجیح میدهند از تسهیلات سیستم بانکی استفاده کنند.
ربیعی با اشاره به اینکه شرکتهای پتروشیمی بسیار سودآور هستند، گفت: مدیران بورس باید راه را برای جذب بخشی از سرمایه سرگردان کشور در صنعت پتروشیمی از طریق ابزارهای مختلفی که در بورس وجود دارد هموار کنند. مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس افزود: درحالحاضر ۸۰ درصد از نیاز صنعت پتروشیمی ایران در حوزه تجهیزات، توسط شرکتهای داخلی تولید میشود. وی گفت: گام مهمی که شرکتهای دانشبنیان و تولیدکننده ایرانی باید بردارند، تامین نیاز صنعت پتروشیمی در حوزه فناوری است.
وی ادامه داد: زمینهای برای ارتباط بیواسطه شرکتهای دانشبنیان و فناور با شرکتهای پتروشیمی در همایش و نمایشگاه حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی ایجاد شده است. وی با بیان اینکه در گذشته هم در صنعت از توان بومی استفاده میکردیم، اظهار کرد: در نظر داریم یک حرکت جدید و جهشی در این ارتباط بهوجود بیاوریم و در واقع به دنبال این هستیم که ارتباطی بیواسطه بین شرکت پتروشیمی خلیجفارس با سازندگان و شرکتهای دانشبنیان و شرکتهای فناور و استارتآپهایی که میتوانند مسالهای را در صنعت پتروشیمی حل کنند برقرار کنیم.
مدیرعامل هلدینگ خلیجفارس با انتقاد از این صحبت که تحریم باعث شده که صنعت پتروشیمی به سمت توانمندی داخلی برود، گفت: صنعت پتروشیمی همیشه منتظر کمک صنعت داخلی بوده، البته قبول دارم بعضی تکنولوژیهای موجود در شرکتهای پتروشیمی از خارج بیش از داخل تامین شده اما الان امیدوارم با توجه به توانمندیهای داخلی این درصد تغییر کند. وی تصریح کرد: صفر کردن وابستگی یک شعار است اما اگر ۸۵ تا ۹۰ درصد نیازمان را از داخل تامین کنیم به نقطه مطلوب رسیدیم. ربیعی ادامه داد: ما در ایران باید تجهیزات را تولید و اشتغال ایجاد کنیم و به صراحت میگویم آن کسانی که کالای خارجی را با تغییر نام و لوگو میخواهند بهعنوان کالای ایرانی بفروشند، سراغ ما نیایند.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی ادامه داد: ما نباید به این قانع باشیم که کالایی که از خارج میخریدیم را در داخل تولید کنیم، قدم بزرگتر این است که شرکتهای توانمند ایرانی در حوزه فناوری به ما کمک کنند و مسالههای فنی حل شود. ربیعی با اشاره به اینکه هیچ کشوری در دنیا تنوع خوراک صنعت پتروشیمی ایران را ندارد، گفت: نهتنها آمریکا که حتی عربستان بهدلیل نداشتن گاز و قطر بهدلیل نداشتن نفت این مزیت را ندارد اما ما هم گاز، هم نفت و هم میعانات داریم و این مزیت ماست.
وی با اشاره به بازار مناسب محصولات پتروشیمی در داخل کشور گفت: بخش اعظم صادرات کشور امروز و در این شرایط ویژه برعهده شرکتهای پتروشیمی است و در عین حال ما امروز ۵/ ۵ میلیارد دلار به صنایع پاییندستی محصولات تحویل میدهیم و توانایی تامین بیشتر هم داریم. وی افزود: با توسعه صنایع پاییندستی هم اشتغال در کشور افزایش قابلتوجهی پیدا میکند و هم ما محصولات بیشتری به بازار داخل عرضه میکنیم.
ربیعی با اشاره به سیاست وزارت نفت برای جذب ۴۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری جدید در صنعت پتروشیمی گفت: از ابتدای راهاندازی صنعت پتروشیمی در کشور از پیش از انقلاب تا ابتدای دولت فعلی۵۵ میلیارد دلار در این صنعت سرمایهگذاری شده و جذب ۴۰ میلیارد دلار در این صنعت نشان از پتانسیل و افق مثبت پیشروی این صنعت است.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات