اصلاح وال‌استریت در جمعه سیاه

دنیای اقتصاد : ویروس کرونا تنها در این هفته بیش از سه هزار میلیارد دلار از ارزش بورس‌های اقصی نقاط دنیا را محدود کرد. شیوع گسترده کرونا در مناطق مختلف جهان، باعث افزایش ترس و نگرانی نسبت به اپیدمیک شدن آن شده است. به همین دلیل بازارهای سهام دچار افت بسیار شدیدی شده‌اند. در وال‌استریت سه شاخص مهم S&P۵۰۰، نزدک کامپوزیت و داوجونز بالغ بر ۱۰ درصد از ارزش سهام خود را ظرف مدت یک هفته از دست داده‌اند و وارد مرحله اصلاح شدند. به عنوان مثال در آمریکا تاکنون شرکت اپل بر اثر خسارت ناشی از ویروس کرونا دچار مشکل گردش مالی شدیدی شده است.
همچنین مایکروسافت نیز با مشکل مشابهی روبه‌رو است. در این شرایط که نااطمینانی در اتمسفر بازارهای جهانی به اوج خود رسیده، پناهگاه‌های امن مانند طلا، ین ژاپن و فرانک سوئیس از اقبال بیشتری برخوردار بودند. البته اونس طلا دچار نوساناتی در طول هفته گذشته شد، اما در نهایت توانست با ۵/ ۰ درصد رشد به قیمت ۱۶۵۰ دلاری نزدیک شود. ین ژاپن و فرانک سوئیس از اقبال بهتری برخوردار بودند و در طول هفته حدود دو درصد در برابر دلار آمریکا که ۳/ ۰ درصد افت کرده بود، رشد کردند.  تحلیلگران اقتصادی پیش‌بینی‌های مربوط به روند رشد اقتصادی چین و جهان را کاهش دادند. سیاست‌گذاران در آسیا، اروپا و آمریکا نیز برای وقوع محتمل رکود مالی آماده شده‌اند.  شاخص مهم بازار سهام چین MCI۳۰۰ که نشان‌دهنده ارزش شرکت‌های مستقر در شانگهای و شنژن است، از دوره گسترش ویروس کرونا تاکنون بیش از ۲۷۸ واحد افت را تجربه کرد.

قیمت طلا  از ۱۷۰۰ دلار خواهد گذشت؟
روند قیمت طلا در شش ماه نخست سال ۲۰۲۰ میلادی با توجه به معیارهای تکنیکال صعودی خواهد بود و قادر است به سطح ۱۷۰۰ دلاری نزدیک شود. با این حال، احتمال دیگری نیز وجود دارد که تا سه ماه آینده بهای هر اونس فلز زرد حول قیمت ۱۶۵۰ دلاری باقی بماند.

افزایش اخیر قیمت طلا بیشتر به دلیل نقش آن برای تنوع‌بخشی به سبدهای سرمایه‌گذاری و پوشش ریسک‌های سرمایه‌گذاری در برابر نااطمینانی‌های موجود بوده است. این افزایش قیمت در شرایطی رخ داده که شاخص دلار آمریکا نیز روند صعودی را پیموده است. در حالی که این دو در اکثر مواقع به دلیل همبستگی منفی خلاف جهت یکدیگر حرکت می‌کنند، اما شدت نااطمینانی در بازارهای جهانی باعث شده تمام ذخایر امن دنیا که دلار آمریکا نیز جزئی از آنهاست با تقاضای زیادی روبه‌رو شوند. بسیاری از سرمایه‌گذاران و تحلیلگران اقتصادی باور دارند که نرخ بهره واقعی همچنان در محدوده منفی باقی مانده و از همین رو، تمایل برای خرید طلا باقی خواهند ماند. به همین دلیل پیش‌بینی رشد ارزش این فلز گرانبها در شش ماه نخست سال جاری میلادی چندان دور از انتظار نیست. سرمایه‌گذارانی که در انتظار کاهش قیمت طلا بودند تا وارد موقعیت خرید شوند، از سرعت رشد طلا عقب ماندند و نتوانستند از سود حاصل از افزایش بهای اونس استفاده کنند.  در صورتی که نرخ بهره هدف از سوی فدرال‌رزرو آمریکا کاهش یابد یا بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا تقویت شود، احتمال صعود طلا به سطح ۱۷۰۰ دلاری افزایش خواهد یافت. در این صورت، قیمت نقره و پلاتین نیز از روند مشابهی پیروی می‌کنند. البته در صورت وقوع رشد پرشتاب اونس در شش ماه نخست، باید در شش ماه دوم سال انتظار اصلاح قیمت در این بازار را داشت.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید