دنیای اقتصاد : ویروس کرونا با ابتلای بیش از ۳۱۱ هزار آمریکایی، جان نزدیک به هشت هزار و ۵۰۰ نفر از آنها را گرفته و بر همه ارکان آمریکا سایه افکنده است. از نگاه کارشناسان، اقتصاد آمریکا که تاکنون ۳ رکود دهههای ۱۹۳۰و ۲۰۰۰ میلادی را تجربه کرده، اینبار کرونا میرود تا آن را به زیر بکشد.
«واشنگتن اگزمینر» روز یکشنبه با ابراز نگرانی نسبت به این مساله نوشت: عوارض انسانی و اقتصادی ناشی از همهگیری ویروس کرونا در آمریکا بسیار گزاف است.
شاهدیم که دهها سال توسعه و گسترش اقتصادی آمریکا، اکنون با بیکار شدن احتمالی حدود ۱۰ میلیون آمریکایی فقط در مدت دو هفته، رو به افول و پایان است. دونالد ترامپ برای خروج از بحران همهگیری ویروس کرونا که در ابتدا آن را ناچیز میشمرد، هفته گذشته بسته محرک اقتصادی ۲/ ۲ تریلیون دلاری را در حالی امضا کرد که شمار مبتلایان به ویروس کرونا در آن زمان هنوز به بالای ۳۱۱ هزار نفر نرسیده بود.
بسیاری از کارشناسان تصویب این بسته کمکهای مالی که در تاریخ کنگره آمریکا بیسابقه توصیف شد را در بحران جاری همهگیری ویروس کرونا بر اقتصاد آمریکا چندان موثر ندانسته و آینده این ابراقتصاد جهان را روشن نمیبینند. بانک «مورگان استنلی» نیز پیشبینی کرد، بحران کرونا ضربهای به مراتب سنگینتر از بحران دهه ۳۰ به آمریکا خواهد زد.
گفته میشود با سقوط تولید ناخالص داخلی در ۳ ماه دوم سالجاری میلادی تا ۳۸ درصد، نرخ بیکاری در فصل بهار به بالاترین میزان یعنی ۷/ ۱۵ درصد میرسد و بیش از ۲۱ میلیون شغل حذف خواهد شد، این در حالی است که اقتصاد آمریکا پیش از بسته شدن بازار کسب و کار در ماه مارس بیش از ۷۰۰ هزار شغل ر ا از دست داده است. بروز این ناپایداری در اقتصاد آسیبپذیر آمریکا، نرخ برابری دلار آمریکا را در فاصله ۲۲ تا ۳۱ مارس بیش از ۵/ ۲ درصد در مقابل یورو تضعیف کرد تا شکنندگی دلار را بیش از پیش در نیم قرن گذشته به رخ بکشد.
تحتالشعاع قرار گرفتن ریاست جمهوری دوباره ترامپ
در همین حال بحران ویروس کرونا که در عرصه اقتصادی و بهویژه در زمینه سیستم بهداشت و درمان آمریکا، ضعف آن را بهعنوان کشور شماره یک جهان برملا ساخت، میرود تا بر ریاستجمهوری دوباره دونالد ترامپ تاثیر بگذارد. گاردین روز شنبه در مقالهای با این عنوان که انتخابات مقدماتی ۲۰۲۰ آمریکا به علت شدت گرفتن شیوع ویروس کرونا در «زمان متوقف مانده»، نوشت: اکنون دونالد ترامپ در «موقعیت متزلزلی» قرار دارد. آمار جهانی مبتلایان به ویروس کرونا اکنون از مرز یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر گذشته و شمار جان باختگان نیز به بیش از ۶۴ هزار و ۷۰۰ رسیده است. در این میان آمریکا با بیش از ۳۱۱ هزار مبتلا به ویروس کرونا و نزدیک به هشت هزار و ۵۰۰ جان باخته در صدر دیگر کشورها قرار دارد.
جبران کمبود عرضه طلا با فعالیت دوباره کارخانههای فرآوری سوئیس
همزمان با انتشار خبر آغاز فعالیت دوباره کارخانههای فرآوری و تصفیه طلای سوئیس، کمبود عرضه در بازار فلز زرد احتمالا در هفتههای آتی تسهیل و جبران خواهد شد.
سه کارخانه بزرگ تصفیه طلا در ایالت تیچینو سوئیس که بزرگترین مرکز تصفیه طلای اروپا محسوب میشود، از اخذ مجوز به منظور فعالیت مجدد و محدود کارخانههای خود از سوی مقامات محلی خبر دادند. این کارخانهها به دلیل شیوع ویروس کرونا حدود دو هفته تعطیل بودند؛ اتفاقی که یکی از منابع کلیدی عرضه شمش طلا را از کار انداخت و کار سرمایهگذاران را برای یافتن فلز زرد سختتر کرد. دشواری راهاندازی دوباره کارخانههای تصفیه طلا و انتقال آن به نیویورک و لندن، بازار طلا را آشفته کرده است؛ آنهم در برههای که سرمایهگذاران در بحبوحه شیوع کووید-۱۹ بار دیگر به سوی این فلز گرانبها بهعنوان سرمایهای امن هجوم بردهاند.
قیمت هر اونس طلا با رسیدن به بیشترین ارتفاعات خود در حدود هفت سال اخیر، به ۸۱/ ۱۶۲۰دلار افزایش یافته است. قیمت طلای جهانی پس از بازگشایی بزرگترین معدن استخراج این فلز گرانبها با رشد ۱/ ۱ درصدی به قیمت ۱۶۳۵ دلار به ازای هر اونس رسید. همزمان شاخص دلار آمریکا نیز با ۱/ ۰ درصد افت رالی هفته گذشته را ناتمام گذاشت؛ اما همچنان بالای مرز روانی ۱۰۰ واحدی باقی ماند.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات