دنیای اقتصاد : معاملات انواع محصولات فلزی در بازار آزاد و بورس کالا در اولین روز تابستان با صف طولانی خریدارانی روبهرو شد تا درنهایت رشد قیمتی قابلتوجهی را در این بازار رقم بزند، بهگونهایکه نرخ انواع محصولات فولادی از تمام پیشبینیهای قبلی فراتر رفت و میلگرد سایز ۸ در بازار تهران به قیمت ۷۶۰۰ تومان معامله شد. عرضه کاتد مس در بورس کالا نیز با رشد ۵۷ درصدی تقاضا مواجه شد. یافتههای «دنیای اقتصاد» نشان میدهد که ورود نرخ ارز به کانال ۱۹ هزار تومان و تقاضای نشات گرفته از هجوم نقدینگی عامل اصلی بروز این هیجانات در بازار بوده و این روند تا زمان ثبات نرخ ارز ادامه خواهد یافت.
هجوم نقدینگی به بازار فولاد
یکی از فعالان بازار آهن درباره علت افزایش قیمت محصولات فولادی به «دنیای اقتصاد» گفت: درحال حاضر اغلب انبارهای انواع محصولات فولادی در تمام کشور انباشته از محصول بوده و بدین ترتیب مضیقهای در زمینه هیچ نوع کالایی وجود ندارد، با این وجود بازار آزاد با رشد تقاضای سرسامآوری برای انواع محصول روبهرو شده است. او ادامه داد: درحالیکه تمامی پیشبینیهای قبلی از بروز رکود در بازار محصولات فولادی خبر میداد اما افزایش نرخ ارز و پیشبینی رشد قیمت انواع محصولات ازجمله بهای محصولات فولادی باعث سرریز شدن نقدینگی به بازار و رشد تقاضا شد. تمام فعالان اقتصادی و تجار به دنبال تبدیل هرچه سریعتر نقدینگی خود به کالا هستند و همین موضوع نیز به شدت گرفتن تقاضای کاذب در بازار دامن زده است. قیمت انواع محصولات فولادی بهصورت لحظهای با نرخ ارز تغییر میکند. این فعال بازار افزود: تا پیش از این تقاضا برای میلگرد ۷ هزار تومانی بسیار کم بود اما امروز بازار معامله این محصول با قیمت ۷۳۰۰ تا ۷۸۰۰ تومان را مشاهده کرد و تقاضای قابل توجهی نیز در این زمینه وجود داشت. قیمت شمش فولاد نیز در بازار آزاد به ۶۷۰۰ تومان رسید که این قیمت نسبت به بهای پیشین رشد ۵۰۰ تا ۶۰۰ تومانی داشت. او گفت: البته صحبتهایی مبنی بر ورود تیمهای نظارتی برای کنترل انبارها و میزان انباشت محصول در آنها وجود دارد که تحقق این موضوع میتواند تا حدی کنترل بازار و توقف تقاضا را درپی داشته باشد.
استقبال خریداران از فلز سرخ
رینگ معاملات مس بورس کالا در اولین روز معاملات تیر ماه با استقبالی کمسابقه از سوی خریداران مواجه شد بهگونهایکه برای عرضه ۴ هزار تنی کاتد مس ۶ هزار و ۲۸۰ تن تقاضا به ثبت رسید و بدین ترتیب میزان تقاضا از عرضه، سبقتی ۵۷ درصدی گرفت. رقابت تنگاتنگ برای خرید کاتد مس رشد نرخ پایانی را درپی داشت و بهای محصول را از ۹۰ میلیون و ۸۹۰ هزار تومان با رشدی ۲/ ۲ درصدی به ۹۲ میلیون و ۹۱۶ تومان رساند. درحالی معاملات کاتد مس در بورس کالا با استقبال کم نظیر خریداران روبهرو شده که تغییری در بازار نهایی مصرف صورت نگرفته و علت اصلی این استقبال را تنها میتوان در رشد نرخ ارز جستوجو کرد. ورود نرخ ارز به کانال ۱۹ هزار تومان بازار را دچار هیجانی غیرقابل کنترل کرده و ترس از استمرار روند افزایشی قیمت، خریداران را به بازارهای کالایی از جمله کاتد مس سرازیر کرده است.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات