۲ درصد تا شاخص ۲ میلیونی

دنیای اقتصاد- مسعود کریمی : تا فتح سوپرکانالی جدید در بورس تهران فقط ۲/ ۲ درصد باقی مانده است. این مهم در شرایطی رقم می‌خورد که برخی سهامداران تالار شیشه‌ای انتظارات تورمی را در جریان معاملاتی خود مورد توجه قرار می‌دهند. این دست از سرمایه‌گذاران معتقدند قیمت فعلی سهام شرکت‌ها با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی کشور و انتظارات موجود از روند آینده دلاری یقینا ارزنده است. هر چند افزایش لحظه‌ای نرخ دلار بر قیمت تمام‌شده کالاهای مصرفی اثرگذاری مستقیمی دارد اما دادوستدهای بازار سهام از افزایش اقبال در سهم‌های دلار محور حکایت دارد.
به گفته سعید اسلامی بیدگلی  عضو شورای بورس در حال‌حاضر انتظار برای رسیدن به یک تورم بالا است که تصمیم‌گیری صاحبان سرمایه را تحت‌الشعاع خود قرار داده است. برخی کارشناسان بازار سرمایه هم معتقدند تا انتهای هفته با لیدری پالایشی‌ها و فلزات روند مثبت تشدید خواهد شد. البته معاملات بازار در هفته گذشته نیز از نوسانات شدید قیمتی در برخی از سهام حکایت داشت؛ به‌طوری که اغلب نمادها در یک روز معاملاتی با صف خرید و در روز بعد با صف فروش مواجه شدند.

بررسی‌های آماری «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد جمع‌آوری صف‌های فروش در نمادهای بزرگ در روز شنبه و اصلاح در دیگر نمادها می‌تواند فارغ از جو معاملاتی موجود در بازار نشان از حرکت شرکت‌ها به سمت قیمت‌هایی متعادل داشته باشد.  در روز گذشته خالص تغییر مالکیت بورس تهران به ۴ هزار و ۱۱۸ میلیارد تومان از پرتفوی حقوقی‌ها به سبد سهام معامله‌گران حقیقی بود که دومین ورود تاریخی پول سهامداران خرد به گردونه معاملات تالار شیشه‌ای به‌شمار می‌رود. در این میان سهام شرکت پالایش نفت اصفهان (شپنا) در صدر فهرست خرید سهامداران خرد قرار گرفت.

شاخص ۲ میلیونی نقطه توقف نیست
عضو شورای  بورس با ارزیابی وضعیت بازار و نگاهی به شاخص ۲ میلیون واحدی در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» اعلام کرد: قرار گرفتن شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در آستانه رقم ۲ میلیون واحدی از چند وقت گذشته قابل پیش‌بینی بود.

با این حال تداوم روند افزایشی دور از ذهن نیست، هرچند شاهد نوساناتی در جریان معاملاتی بازار سهام هستیم اما چالش‌هایی هم در این میان دیده می‌شود که به نظر می‌رسد ورود جریان نقدینگی به بازار سرمایه همچنان ادامه‌دار باشد. به هر روی به‌رغم تمام خبرهایی که پیرامون عرضه سهام در بازار شنیده می‌شود اما همچنان قدرت نقدینگی بالاست.

به اعتقاد سعید اسلامی‌بیدگلی رقم ۲ میلیون واحدی شاخص بورس تهران به لحاظ روانی برای سهامداران مهم است اما این رقم نقطه توقف، حداقل برای میان‌مدت در بازار نخواهد بود.

او ابراز امیدواری کرد: با افزایش عرضه و تغییر درست زیرساخت‌ها یقینا می‌توان به سمت رشد منطقی در بازار سهام حرکت کرد.

این کارشناس بازار سرمایه انتظارات تورمی و رشد ارزش دلار را ۲ متغیر مهم در اقتصاد دانست و افزود: این ۲ متغیر با یکدیگر وابستگی دارند وبخشی از رشد‌ بورس به واسطه این موضوع تحلیل و توجیه‌پذیر شد.

این عضو شورای بورس معتقد است: بر خلاف ادبیات رایج در مورد بازار‌های مالی کشور در حال‌حاضر بسیاری از مردم با توجه به تورم بالا، تنش‌های اقتصادی و افزایش نرخ ارز اقدام به سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه کرده‌اند.

سعید اسلامی‌بیدگلی تاکیدکرد: اساسا زمانی که بازار با کاهش ریسک همراه می‌شود باید ارزش آن افزایش پیدا کند، اما رفتار بازار سهام ایران خلاف این موضوع را نشان می‌دهد چنان که در روزهایی که افزایش قیمت دلار وجود دارد شاخص کل با سرعت بیشتری رشد پیدا می‌کند.

به باور این کارشناس بازار سرمایه رسیدن نماگر اصلی به رقم ۲ میلیون واحدی یقینا اثرات روانی به‌صورت کوتاه‌مدت در بازار سهام خواهد داشت و در بلند‌مدت نیز متغیرهای کلان اقتصادی در رشد بازار سرمایه کشور اثرگذار خواهند بود.

او سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه را به شرطی که متناسب با سیاست‌گذاری‌ها، مبنی بر اینکه از سرمایه‌های وارد شده به این بازار در جهت افزایش تولید استفاده شود و بازار اولیه بتواند در کنار رونق بازار ثانویه شرایط بهتری را تجربه کند مناسب ارزیابی کرد.

این عضو شورای‌  بورس گفت: این رویداد موجب بهبود وضعیت اقتصادی کشور خواهد شد اما در صورتی که سیاست‌گذاری‌های کلان مناسبی وجود نداشته باشد رشد نا‌متناسب تمام بازار‌های مالی می‌تواند به‌طور جدی به اقتصاد کشور آسیب وارد کند.

با این حال در صورتی که سرمایه‌گذاران با پشتوانه علمی و از طریق سرمایه‌گذاری غیر‌مستقیم وارد بازار شوند یقینا بازار سرمایه فرصت‌های خوبی نسبت به سایر بازار‌های مالی خواهد داشت.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید