واکنش بازارها به بسته آمریکا

دنیای‌اقتصاد : در حالی که بازارهای سهام جهانی روز دوشنبه، افزایش قابل‌توجهی در شاخص را تجربه کرده بودند، در معاملات روز سه‌شنبه با نوسانات زیادی مواجه شدند. در پایان روز دوشنبه، انتشار داده‌های امیدوارکننده بخش صنعتی اقتصاد آمریکا سبب شد تا شاخص‌های آمریکایی با رشد قابل‌توجهی روبه‌رو شوند. شاخص اروپایی STOXX ۶۰۰ نیز نتوانست رشد قابل‌توجه روز دوشنبه خود را تداوم بخشد و در معاملات روز سه‌شنبه با کاهش ۲۶/ ۰ درصدی در ارزش شاخص مواجه شد.


تحلیلگران بر این باورند که با اینکه انتشار داده‌های اقتصادی امیدوارکننده در روز دوشنبه باعث بهبود وضعیت بازارها شد، اما بیشتر تمرکز معامله‌گران به کنگره آمریکا دوخته شده است؛ جایی که استیون منوچین وزیر خزانه‌داری ایالات‌متحده با نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در حال مذاکره برای تصویب بسته جدید حمایتی ضدکرونا هستند. طلا نیز در معاملات روز سه‌شنبه با کاهش ۲۲/ ۰ درصدی به قیمت ۱۹۷۲ دلار رسید. با اینکه همچنان ترس از چشم‌انداز اقتصادی و موج‌های متاخر کرونا به افزایش تقاضای طلا کمک می‌کند، اما انتشار داده‌های بخش صنعتی آمریکا قیمت طلا را به عقب راند. داده‌های بخش صنعتی آمریکا در ماه جولای حاکی از رشد این بخش از اقتصاد آمریکا است. شاخص مدیران خرید در ماه جولای با افزایش ۶/ ۱ واحد درصدی به ۲/ ۵۴ واحد رسید. بالاتر بودن این شاخص از مرز ۵۰ واحدی نشان از بهبود فضای کسب‌وکار و افزایش تولید در بخش صنعتی اقتصاد آمریکا دارد.

افت شاخص اروپا در روز سه‌شنبه
بازار سهام اروپا در حالی که روز دوشنبه، افزایش در شاخص را تجربه کرده بود، روز سه‌شنبه با وجود افزایش در معاملات اولیه در ادامه روز کاهش شاخص را تجربه کرد. معامله‌گران بازارها در انتظار هستند تا سرنوشت مذاکرات دولت آمریکا درباره بسته‌های حمایتی اقتصاد مشخص شود. شاخص STOXX ۶۰۰ که دربرگیرنده ۶۰۰ کمپانی با مقیاس‌های متفاوت از ۱۷ کشور اروپایی است بعد از آنکه در روز دوشنبه با افزایش قابل‌توجه ۰۵/ ۲ در مقدار شاخص مواجه شده بود در معاملات روز سه‌شنبه با افت ۲۶/ ۰ درصدی همراه بود. در حالی که گزارش بخش صنعتی اقتصاد آمریکا که روز دوشنبه منتشر شده بود، باعث بهبود فضای انتظاراتی بازارها شده بود، افزایش تنش‌ها میان آمریکا و چین خبر خوبی برای بازارها محسوب نمی‌شود. گزارش بخش ساخت‌وتولید اقتصاد آمریکا نشان می‌داد این بخش از بزرگ‌ترین اقتصاد دنیا در ماه جولای با بیشترین سرعت در یک سال گذشته رشد پیدا کرده است.  شاخص اروپایی STOXX ۶۰۰ دو هفته متوالی است که در روندی نزولی قرار دارد و طی این دو هفته بیش از ۴ درصد از ارزش خود را از دست داده است. اکنون بازارهای سهام بیش از پیش نگران افزایش تنش‌ها میان دو قطب اقتصادی دنیا هستند. صحبت دونالد ترامپ درباره ممنوعیت فعالیت اپلیکیشن چینی TikTok در ایالات‌متحده، به سطح تنش میان دو کشور افزوده است. رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرده است تا زمانی که یک شرکت آمریکایی مانند مایکروسافت این شرکت را خریداری نکند، فعالیت TikTok در خاک آمریکا ممنوع است.  از طرفی یکی دیگر از عوامل اثرگذار در بازارها در این هفته سرنوشت بسته جدید حمایتی در آمریکا است. در حالی که یکی دیگر از برنامه‌های حمایتی دولت آمریکا در حال منقضی شدن است، سیاست‌گذاران آمریکایی اعلام کرده‌اند در مذاکرات برنامه جدید ضدکرونا پیشرفت‌هایی رخ داده است. نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا روز سه‌شنبه مجددا با وزیر خزانه‌داری این کشور، استیون منوچین دیدار کرد، تا امیدها به سرانجام مثبت این بسته حمایتی افزایش پیدا کند.  بازارهای سهام چینی نیز روز سه‌شنبه با افزایش در مقدار شاخص مواجه شدند. تحلیلگران بازار یکی از عوامل صعود شاخص‌ بازارهای چین را استقبال سرمایه‌گذاران از طرح دولت برای کمتر کردن فشار بر موسسات مالی این کشور عنوان کردند.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید