ترامپ و ارزهای بین‌المللی

تقاضا برای خرید ارزهای دیگر در مقایسه با دلار در سطح بالاتری قرار دارد و بی‌رغبتی معامله‌گران به خرید دلار باعث شده اسکناس سبز در یکی از ضعیف‌ترین موقعیت‌های دو سال اخیر خود قرار گیرد. آمریکا هنوز اصلی‌ترین کانون درگیر با کرونا در جهان باقی مانده و بر خلاف تلاش‌های دولت ترامپ، بسیاری از کشورها هنوز مجوز از سرگیری پروازها با آمریکا را صادر نکرده‌اند و ورود گردشگران آمریکایی به بسیاری از کشورهای اروپایی کماکان ممنوع است. همین مساله به نوبه خود تقاضای خرید دلار به ویژه در اروپا را به میزان محسوسی کاهش داده است.
ترامپ و ارزهای بین‌المللی
به گزارش «ایسنا» به نقل از رویترز، داده‌های منتشر شده توسط وزارت کار آمریکا نشان می‌دهد نرخ بیکاری بزرگ‌ترین اقتصاد جهان تا پایان ماه ژوئیه باز هم کاهشی شده و رقم ۲/ ۱۰ درصد را ثبت کرده است. این نرخ بیکاری که ۹/ ۰ درصد کمتر از ماه قبل است باعث افزایش امیدها به تک‌رقمی شدن نرخ بیکاری در ماه جاری شده است.

طی این مدت شمار جمعیت بیکاران با کاهشی محسوس نسبت به ماه قبل به ۱۶ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر کاهش پیدا کرد که یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر کمتر از ماه قبل است.

ترامپ در واکنش به این روند گفته است: نرخ بیکاری خیلی سریع‌تر از چیزی که خیلی‌ها فکر می‌کردند در حال کاهش است.

شمار کسانی که تا ابتدای ماه اوت در آمریکا درخواست دریافت مزایای بیکاری داده‌اند در مقایسه با هفته قبل آن حدود ۲/ ۱ میلیون نفر بیشتر شده است تا به این ترتیب، برای بیستمین هفته متوالی شاهد افزایش بیش ازیک میلیون نفری شمار متقاضیان دریافت تسهیلات بیکاری در آمریکا باشیم. طبق داده‌های منتشر شده، تا پایان ماه مارس حدود ۵۴ میلیون آمریکایی مدعی شده‌اند تمام یا بخش قابل‌توجهی از درآمدهای خود را بر اثر شیوع کرونا از دست داده‌اند. با وجود بهبود روند اشتغال‌زایی در هفته‌های اخیر، نرخ بیکاری آمریکا هنوز با رکوردهای مطلوب ثبت شده در اواخر سال گذشته فاصله زیادی دارد و این روند احتمالا تا پایان سال نیز ادامه خواهد داشت.  

در داخل آمریکا، پس از آنکه رایزنی مقامات دولت ترامپ با رهبران کنگره درخصوص تسریع در اجرای بسته حمایتی جدید به نتیجه‌ای نرسید، رئیس‌جمهور آمریکا در اقدامی غیرمنتظره با امضای فرمانی اجرایی دستور داد بیمه بیکاری برای افرادی که شغل خود را از دست داده‌اند برقرار و به آنها مبلغ ۴۰۰ دلار پرداخت شود. انتظار می‌رود دموکرات‌ها با این اقدام مخالفت کنند.

ترامپ با دفاع از این تصمیم خود وعده داده است در صورت انتخاب مجدد به‌عنوان رئیس‌جمهور، مالیات بر درآمدهای سرمایه‌ای را برای خانوارهای طبقه متوسط کاهش دهد. وی افزود: دلیلی وجود ندارد که اقتصادمان در سه ماه سوم امسال ۲۰ درصد رشد نکند. به گفته ترامپ، کاهش مالیات‌ها می‌تواند باعث افزایش اشتغال‌زایی شود.

لایحه کاهش مالیاتی که تقریبا دوسال پس از انتخاب ترامپ اجرایی شد از سوی وی و جمهوری‌خواهان به‌عنوان یکی از عوامل اصلی تقویت رشد اقتصادی آمریکا نام برده می‌شود، از سوی دیگر اما مخالفان این طرح به ویژه دموکرات‌ها آن را به نفع عده‌ای خاص و موجب افزایش کسری بودجه دولت دانسته‌اند.

به نظر می‌رسد با بازگشایی کسب و کارها و برگشت شاغلان به کارهای خود، رفته رفته حس اطمینان مصرف‌کنندگان حتی با وجود ادامه پیشتازی‌های کرونا رو به بهبود است؛ تا جایی که شاخص مدیران تولید آمریکا در ماه ژوئیه به ۲/ ۵۴ درصد رسید که این رقم ۶/ ۱ درصد بیشتر از ماه قبل و ۶/ ۰درصد بیشتر از پیش‌بینی‌های قبلی بوده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد در این ماه هم میزان سفارش‌های داخلی و هم میزان صادرات خارجی نسبت به ماه قبل با افزایش محسوسی مواجه بوده است.  شاون اوزبورن، تحلیلگر بازار ارز اسکوشیا بانک گفت: معتقدم در میان‌مدت دلار در موضع ضعف باقی خواهد ماند اما سقوط نخواهد کرد. این امکان وجود دارد که اگر رقبای دلار ضعیف ظاهر شوند، وضعیت به نفع دلار تغییر کند و از نظر بنیادین نیز در ماه‌های پیش رو دلیلی برای یک ریزش بسیار گسترده وجود ندارد.

اخبار مربوط به پیشرفت در ساخت واکسن کرونا نیز دیگر خبر مهم در صدر کانون توجه معامله‌گران بوده است. روسیه از رضایت‌بخش بودن نتایج واکسن ضدکرونای خود بر روی سطح ایمنی آزمایش‌شوندگان خبر داده است. پیش‌تر نیز دانشگاه آکسفورد اعلام کرده واکسنش با موفقیت، سطح ایمنی افراد آزمایش شده در آفریقای جنوبی، انگلیس و برزیل را افزایش داده و حالا قرار است کار آزمایش روی یک نمونه نسبتا بزرگ در آمریکا انجام شود که در صورت موفقیت‌آمیز بودن آن، احتمالا از اواخر امسال شاهد تولید انبوه این محصول برای عرضه جهانی آن خواهیم بود.

واسیلی سربریاکوف، استراتژیست مسائل ارزی در بانک یو بی‌اس گفت: معامله‌گران نسبت به چشم‌انداز دلار در کوتاه‌مدت مردد هستند و تداوم درگیر بودن آمریکا با کرونا در سطح وسیع می‌تواند احیای رشد اقتصادی این کشور را در مقایسه با چین و اروپا به تاخیر بیندازد. کاستن از سرعت شیوع کرونا در آمریکا، نقشی کلیدی در اوج‌گیری مجدد دلار خواهد داشت.  ویراج پاتل، استراتژیست ارشد ارزی در موسسه آرکرا گفت: معمولا در ماه اوت هر سال شاهد بروز الگوهای مختلف معاملاتی هستیم و امسال این روند با توجه به پیامدهای ناشی از شیوع کرونا تشدید شده است. در ماه‌های اخیر دارایی‌های پرریسک‌تر شاهد یک دور صعودی تند بوده‌اند و اگر تنش‌های ژئوپلیتیکی باز هم تشدید شوند احتمال زیادی وجود دارد که ورق برگردد و خیلی از پیشروی‌های این طبقه از دارایی‌ها از دست برود.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید