نوسان‌گیری سوژه جدید کاربران شبکه‌های اجتماعی

دنیای اقتصاد : روز گذشته جدا از اینکه هشتگ دلار جزو ترندهای شبکه‌ اجتماعی توییتر بود و تا لحظه تنظیم این گزارش بیش از دوهزار نفر با استفاده از این هشتگ درباره قیمت دلار و وضعیت بازار مطالبی را در صفحه‌های شخصی خود منتشر کرده بودند، هشتگ بورس نیز با هشتگ دلار به رقابت پرداخت و افراد زیادی صبح روز گذشته با استفاده از این هشتگ نظراتشان را درباره بورس تهران در شبکه‌های اجتماعی منتشر کردند.
از نکاتی که روز گذشته کاربران شبکه‌های اجتماعی توییتر و اینستاگرام درباره آن می‌نوشتند، پیش‌بینی وضعیت بورس در ماه‌های آینده بود. موضوعی که این‌بار فقط مختص به شبکه اجتماعی توییتر نبود و در اینستاگرام هم مشاهده می‌شد. کاربران در استوری‌ها و پست‌های خود درباره آینده بازار سرمایه می‌نوشتند. در این نگاه‌های مختلف به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، وضعیت بازار دلار و سکه و صحبت‌های مسوولان کشور نقش پررنگی داشتند.

اما درباره توییت‌هایی که روزگذشته موردتوجه کاربران در شبکه‌ اجتماعی قرار گرفت، می‌توان به توییت میترا فرخ‌پور، خبرنگار اشاره کرد. او در توییت خود نوشت: «امروز فهمیدم خیلی از دوستان جدید نمی‌دونن شاخص‌کل فقط مربوط به سهم‌های بورسی است و روند منفی یا مثبت سهم‌های فرابورسی در این شاخص هیچ نقشی نداره. وقتی نماد سهمتان را می‌آورید روی تابلوی tse، اون بالا کنار نماد نوشته مربوط به کدوم بازار است؛ بورس یا فرابورس.» این نوشته باعث‌شد که کاربران زیادی درباره اوضاع و احوال آموزش بورس در جامعه صحبت کنند. آنها به این موضوع اشاره کردند که دولت و سایر نهادها در امر تبلیغات و تشویق مردم به سرمایه‌گذاری در بورس، در حوزه آموزش بورس به مردم کم‌کاری کرده‌اند و فقط هدفشان سرمایه‌گذاری مردم در بورس بوده است. از دیگر توییت‌هایی که موردتوجه کاربران قرار گرفت، نوشته سیاوش وکیلی، مدیر روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان بورس در واکنش به تصمیم روز گذشته سیاست‌گذار بود. او در صفحه شخصی خود نوشت: «محدودیت یک‌روزه فروش سهام برای نوسانگیر اعتباری؛ در برابر سهامداری که پول نقد برای معاملات سهام به بازار سرازیر می‌کند چیزی نیست جز احترام به مردم و اعتماد آنها که به‌دنبال نقدشوندگی و حمایت مستمر حقوقی‌های بازارگردان هستند.» یکی از افرادی که در قسمت نظرات برای وکیلی کامنت گذاشت، رضا امامی، فعال بازار سرمایه بود. او نوشت: «رنج مثبت‌شدن اغلب سهم‌ها در زمان پایانی بازار سهام به‌نظرم سیگنال مثبتی بود که بازارگردان‌ها با تصمیم جدید نهاد ناظر به سهامداری که با پول نقد به بازار می‌آید؛ فرستاد البته برخی کارگزارها و سبدگردان‌های استفاده‌کننده از اعتبار چندان خوشحال نیستن لابد.»

همچنین مهدی شبانی نیز از دیگر افرادی بود که در قسمت نظرات در پاسخ به توییت سیاوش وکیلی نوشت: «بازار ثانویه شکل‌گرفته برای تامین نقدشوندگی اوراق بهادار که افراد انگیزه برای سرمایه‌گذاری پیدا کنند. نوسان‌گیران یا سفته‌بازان یا هر اسم دیگه‌ای که روشون بذاریم تامین‌کنندگان نقدشوندگی بازار هستند. هر محدودیتی که منجر به کاهش نقدشوندگی بازار بشود، اشتباه است.»

 سینا سلیمانی

فعال بازار سرمایه

به‌نظر می‌رسد که سازمان بورس و شورای‌عالی بورس، مسیر را گم کرده‌اند. مشکل هفته‌های اخیر بازار سرمایه طرف عرضه نیست، بلکه ضعف تقاضا است. اگر قوانین و مقرراتی وضع می‌شود باید در جهت تقویت تقاضا باشد.کماکان معتقدم گره این کلاف سردرگم به‌دست رئیس محترم بانک مرکزی باز‌می‌شود.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید