دنیایاقتصاد : سکهبازان در آستانه محدوده ۱۲ میلیون و ۳۰۰زار تومانی محتاط شدند. روز دوشنبه خریداران در بازار حضور فعالی نداشتند و افزایش فروشهای معاملهگران منجر به افت ۱۰۰ هزار تومانی فلز گرانبهای داخلی شد. سکه یکبار هم در هفته گذشته در محدوده ۱۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی، افت قیمت را تجربه کرده بود. به گفته فعالان، در بازار ارز هیچ نشانه افزایشی وجود نداشته است که سکهبازان با تکیه بر آن خریدهای خود را افزایش دهند. دلار روز دوشنبه به نوسانات کمدامنه خود پشت مرز ۲۶هزار تومانی ادامه داد.
بازار سکه در فاز احتیاط
در سومین روز هفته، رفتار معاملهگران سکه احتیاطی شد و از موقعیت خرید عقبنشینی کردند. روز دوشنبه این فلز گرانبها ۵۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۱۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسید. به گفته فعالان، بازار در معاملات پشت خطی روز یکشنبه تا نزدیکی ۱۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان هم بالا رفت، ولی بار دیگر در شکست محدوده مقاومتی یاد شده ناکام ماند. این اتفاق موجب شد که بار دیگر به فروشندگان سکه افزوده شود و قیمت در مسیر نزولی قرار بگیرد. با این حال، احتیاط معاملهگران از آنجا بیشتر مشخص میشد که سکهبازان تمایل زیادی هم نداشتند که داراییهای خود را با سرعت زیادی به فروش برسانند. به نظر میرسد سکهبازان دیروز تمایلی به خرید نداشتند، ولی همچنان حاضر نبودند که به راحتی سکههای خود را از دست بدهند. با توجه به حساسیت بازار نسبت به محدوده ۱۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی میتوان از آن بهعنوان محدوده احتیاطی بازار سخن گفت. به گفته فعالان، یکی از عوامل کاهنده قیمت سکه در روز دوشنبه نزول بهای اونس طلا در بازارهای جهانی بود. طلا تا ساعت ۳ بعدازظهر تا نزدیکی ابتدای محدوده هزار و ۸۳۰ دلار پایین رفته بود. این در حالی بود که سکهبازان انتظار داشتند، طلا هفته را با افزایش قیمت آغاز کند. در بازار ارز هم دیروز متغیر افزایشی خاصی برای معاملهگران سکه وجود نداشت. دلار دیروز ۲۰ تومان افت را به ثبت رساند و به بهای ۲۵ هزار و ۸۳۰ تومان رسید. از سمت و سوی درهم هم نشانه افزایشی خاصی به بازار داخلی مخابره نشد. نرخ حواله درهم در محدوده ۷ هزار و ۱۰۰ تومان قرار گرفت که تفاوت محسوسی با روز یکشنبه نداشت. با این سطح از قیمت حواله درهم، ارزش دلار در بازار سبزه میدان میتوانست به بالای ۲۶ هزار تومان برسد. با این حال، به نظر میرسد معاملهگران در بازار داخلی نسبت به خرید محتاط رفتار میکنند و همین عامل موجب شده است که اسکناس آمریکایی پشت سد ۲۶ هزار تومانی باقی بماند.
این اتفاق در حالی رخ داده است که شماری از معاملهگران اعتقاد داشتند اخبار سیاسی به گونهای بود که میتوانست زمینهساز افزایش خریدها شود. بهعنوان مثال، برخی معاملهگران در کانالهای اطلاع رسانی خود روی این موضوع مانور میکردند که فرانسه، بریتانیا و آلمان عنوان کردند، اقدام ایران در نصب سانتریفیوژهای جدید در تاسیسات هستهای نطنز بر خلاف برجام است. همچنین عنوان شده است که درخواست وام ایران از صندوق بینالمللی پولی در جلسه هیاتمدیره این صندوق مطرح نشد. عدم موفقیت برای خرید واکسن کرونا دیگر عاملی است که نشان میدهد فشارها چندان نسبت به گذشته کاهش پیدا نکردهاند و این عوامل میتوانست زمینهساز تغییر سمت و سوی انتظارات معاملهگران شود. با این حال، بازار به این خبرها توجهی نداشت. ممکن است معاملهگران به دلیل تغییر دولت آمریکا در ماههای آینده ترجیح دهند که در زمینه خرید ارز احتیاط کنند. با این حال، گروهی هم اعتقاد دارند عوامل افزایشی تا ابتدای زمستان وارد بازار خواهند شد. «دنیایاقتصاد» قبلتر گزارش کرد که از نگاه این دسته از معاملهگران، بازارهای سکه و دلار کف قیمتی خود را پیدا کردهاند و به همین دلیل جسارت معاملهگران در امر خرید بالاتر رفته است. در کنار این، افزایشیها باور دارند با نزدیکشدن به زمستان و ماه ژانویه، تقاضای سنتی به بازار وارد خواهد شد که قیمتها را تحریک میکند. به باور آنها، در این مقطع از سال، تقاضای ثبتسفارش شرکتهای تجاری افزایش پیدا میکند و گروهی هم بهدنبال تسویههای تجاری قبل از پایان سال میلادی خود خواهند بود. افزون بر این با نزدیک شدن به تعطیلات ژانویه و احتمال بالا رفتن سفرها، تقاضای فیزیکی اسکناس دلار و سایر ارزهای مهم هم افزایش پیدا میکند. دستهای از معاملهگران باور دارند بازار با چنین تقاضاهایی مواجه است و در سمت عرضه نیز اتفاقی رخ نداده است که بتواند پاسخگوی آن باشد. در نتیجه قیمت میتواند به حرکت خود در جاده صعودی ادامه دهد. این صحبتها در حالی مطرح شده است که در وضعیت کنونی هیچ نشانه افزایشی در بازار وجود ندارد و «احتیاط» در یک کلمه توصیفکننده شرایط کلی بازار است.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات