نشریه اکونومیست در گزارشی هشدار داد تلاش کشورها برای کاهش وابستگی اقتصادی به آمریکا شدت گرفته است. به گزارش «ایسنا» نشریه اکونومیست در گزارشی با اشاره به اعمال تحریمهای جدید توسط دولت بایدن ضد کشورهای مختلف نوشت: آنهایی که فکر میکردند با روی کار آمدن بایدن، سیاست تحریمی آمریکا تغییر خواهد کرد با اعمال تحریمهای گسترده جدید علیه چین و روسیه فهمیدهاند که اشتباه فکر میکردند. این رویکرد نشاندهنده آن است که دلار به سلاح تحریمی آمریکا و ابزار پیشبرد اهداف این کشور در عرصه سیاست خارجی تبدیل شده است.
جک لو، وزیر خزانهداری سابق آمریکا، با هشدار نسبت به کاهش اثرگذاری تحریمها در صورت استفاده بیرویه از این ابزار هشدار داد و افزود: تحریم بیش از حد جایگاه آمریکا در عرصه اقتصاد جهانی را متزلزل خواهد کرد.
به گفته اکونومیست، در بلندمدت گستردگی تحریمها باعث خواهد شد تا کشورهای تحریمشده بهدنبال کاهش وابستگی به اقتصاد و فناوری آمریکایی حرکت کنند. آمریکا از سال ۲۰۱۰ در تغییر رویکردی آشکار، دایره تحریمها را گسترش داد و تهدید کرد که طرفهای همکار با نهاد یا فرد تحریم شده را نیز تحریم خواهد کرد. این رویکرد بهویژه در مساله تحریمهای ایران و تحریم ارتش چین مشهود بوده است.
این نشریه در بخش دیگری از گزارش خود با اشاره به جریمه ۹/ ۸میلیارد دلاری بانک بیانپی پاری با فرانسه در سال ۲۰۱۴ بهدلیل نقض تحریمهای آمریکا نوشت: در بلندمدت طرفهای تحریم شده به سمت دورزدن تحریمها میروند. در رابطه با تحریمهای ایران شاهد آن بودهایم که ترکیه و امارات به مرور به بسترهای اصلی دورزدن تحریمها توسط ایران تبدیل شدهاند.
چین که خود با تحریمهای گسترده آمریکا مواجه شده، اکنون در تلاش است تا وابستگی خود را به دلار و نظام بانکی آمریکا کاهش دهد. بانک مرکزی چین به نخستین بانک مرکزی جهان تبدیل شده که در آستانه راهاندازی رسمی ارز دیجیتالی ملی قرار دارد. چینیها همچنین سیستم جایگزین سوییفت خود را راهاندازی کردهاند. در اروپا، بروکسل بهدنبال تقویت نقش یورو در مبادلات جهانی رفته و سهم دلار از ذخایر ارزی روسیه بهشدت کاهش یافته است.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات