دنیایاقتصاد-طیبه مرادی: اگرچه ذهنیت غالب معاملهگران ابزارهای طلایی بورس کالا،انتظارات کاهشی را به تصویر میکشد، اما بهای اونس در بازار جهانی روندی صعودی را پیموده است. دو محور اصلی حاکم بر معاملات صندوقهای طلا و گواهی سپرده سکه طلا، بهای اونس جهانی و قیمت ارز در بازار آزاد هستند که به نظر میرسد طی هفته گذشته با وجود آنکه قیمت اونس طلا رشد ۵۳/ ۳ درصدی را تجربه کرد و به بهای ۱۸۳۰ دلاری رسید، اما معاملهگران بازار ابزارهای طلایی بورس کالا توجه زیادی به آن نداشته و سعی کردند دادوستدهای خود را مبتنی بر نوسان بهای ارز انجام دهند. به طوری که فاصله قیمتی پایانی و NAV ابطال صندوقهای طلا هنوز هم ارقام منفی را نشان میدهد. در معاملات روز گذشته تا لحظه تنظیم این گزارش این فاصله به منفی ۳/ ۳ درصد رسید که اگر بخواهیم مبتنی بر این ذهنیت منفی، دورنمای بهای سکه را از جانب معاملهگران این بازار پیشبینی کنیم، افت بهای آن هم مورد انتظار است.
بهای گواهی بالاتر از قیمت بازار
همچنین فاصله قیمتی اوراق سپرده سکه طلا با نرخ سکه موجود در بازار آزاد با وجود آنکه تا روز چهارشنبه هفته قبل منفی بود، به سمت ارقام مثبت تغییر کرده و در روز گذشته به میزان ۷۲/ ۰ درصد متوسط بهای هر چهار گواهی سپرده سکه طلای قابل معامله در بورس کالا نسبت به قیمت سکه فیزیکی، بالاتر بود. دلایل این رشد محدود را میتوان از چند مسیر مورد بررسی قرار داد. در ابتدا اختلاف ۱ یا ۲ درصدی این دو نرخ در بازار و بورس کالا به دلیل ویژگیهای ذاتی گواهی سپرده است که بارها آن را از جنبههای گوناگون مورد ارزیابی قرار دادیم و به عنوان عرف دادوستد معاملهگران این بازار این اختلاف محدود پذیرفته شده است. اما مساله بعدی مربوط به رشد بهای هر اونس طلا در بازارهای جهانی است که از اواسط هفته گذشته در قیمتهای افزایشی نوسان میکند و با وجود آنکه ابتدای هفته را با نرخ ۱۷۶۹ دلاری آغاز کرد اما هفته را با قیمت ۱۸۱۹ به پایان برد.
بهرغم مثبت شدن اختلاف این دو نرخ، هنوز هم برآیند انتظارات تورمی که از ابزارهای طلایی بورس کالا مخابره میشود منفی است و بر افت قیمتها تاکید دارد. این در حالی است که نوسان بهای ارز هنوز هم مسیر کاهشی را میپیماید و با تاثیر گرفتن از وقایع سیاسی- اقتصادی اخیر که به دنبال شروع مجدد نشستهای برجامی قوت گرفت، بر این روند کاهشی دامن میزند. انتظارات منعکس شده از سوی دادوستدهای بازار گواهی سپرده و صندوقهای طلا تاکنون راهی قابل اعتماد برای ارزیابی دورنمای مبهم و چالشبرانگیز بهای ارز در بازار آزاد بوده است که با الگو گرفتن از آن و مبتنی بر ذهنیت اهالی بازار برای دادوستدهای آینده قابل معرفی است و پتانسیل لازم را برای ترسیم کردن مسیر کوتاهمدت جریان بهای ارز در بر دارد.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات