ایسنا : در حالی که کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی طرح اصلاح قانون بازار سرمایه را نهایی کرده و قرار است برای بررسی به صحن علنی بهارستان بفرستد، رئیس سابق سازمان بورس و اوراق بهادار این طرح را فاقد اسناد پشتیبان مطالعاتی و تحقیقاتی دانسته و معتقد است تا زمانی که بیثباتی در سیاستهای اقتصادی دولت وجود دارد و بر تداوم سیاستهای غلط مانند قیمتگذاری دستوری اصرار میشود؛ اصلاح ساختار و قوانین بازار سرمایه کمک زیادی به بهبود شرایط کشور نمیکند.
او پیشنهاد داد که پیشنویس این طرح فعلا مسکوت بماند. محمدعلی دهقاندهنوی که این سخنان را در نشست نقد و بررسی ساختار نظارتی بازار سرمایه میگفت، به ناهماهنگیها در تصمیمهای اقتصادی اشاره و اظهار کرد: بروز شوک نزولی در بورس در واکنش به ارائه لایحه بودجه۱۴۰۱ به مجلس، تاثیرپذیری بورس از ناهماهنگی موجود میان ارکان دولت در تدوین این بودجه را نمایانتر کرد. حجم بالای ناهماهنگیها و پیشبینی ارقام نادرست و ناعادلانه در بخشهایی از بودجه سال آینده منجر به آسیب به بورس شد و بعد از آن ناچارا جلساتی در سطح ستاد اقتصادی دولت بهمنظور کاهش اثرات منفی مفاد تدوینشده در بودجه سال آینده بر بازار سرمایه و اقتصاد تشکیل شد. رئیس سابق سازمان بورس اصلاح قانون بازار سرمایه و ارتقادادن آن را نیازمند همکاری برخی نهادها برشمرد و گفت: اصلاح ساختار بازار سرمایه صرفا با تغییر قانون شکل نمیگیرد و برای اصلاح ساختار و بهبود قوانین، نیازمند همکاری و همراهی یکسری نهادهای جنبی از جمله رسانههای تخصصی بازار سرمایه هستیم.
پیشنهاد مسکوتکردن پیشنویس اصلاح قانون بازار سرمایه
دهقاندهنوی پیشنویس ارائهشده از سوی کمیسیون اقتصادی مجلس را فاقد هرگونه اسناد و مطالعات پشتیبان برشمرد و گفت: بررسی کامل پیشنویس ارائهشده از سوی کمیسیون اقتصادی مجلس بهعنوان پیشنویس قانون جدید بورس اوراق بهادار نشان میدهد که برخی موارد آن هیچ سنخیت و وجهاشتراکی با یکدیگر ندارند و هیچ مسیر مشخصی در آن دیده نمیشود و این موضوع میتواند بحث فوقالعاده خطرناکی برای بازار سرمایه باشد. به گفته او برای تدوین قانون و تغییر آن باید به شکل اساسی تدبیر شود، چراکه قانون چیزی نیست که هر روز بتوان آن را تغییر داد و نسبت به اصلاح آن اقدام کرد. رئیس سابق سازمان بورس و اوراق بهادار تاکید کرد: در صورتیکه پیشنویس ارائهشده از سوی کمیسیون اقتصادی مجلس بدون اسناد پشتیبان و گزارشهای مطالعاتی و بدون لحاظکردن نظرات سایر ذینفعان به تصویب برسد و اجرایی شود، قطعا مشکلات آن خیلی زود نمایان شده و متولیان با مشکلات عدیده روبهرو میشوند و باید به فکر اصلاح آن باشند. این کارشناس بازار سرمایه به مجلس پیشنهاد کرد تا پیشنویس ارائهشده برای اصلاح قانون بازار سرمایه را به مدت یکسال مسکوت گذاشته و در این مدت تلاش کنند تا پژوهشهای عمیقی در رابطه با آن صورت گیرد و به واسطه آن راهحلهای درست و عمیقتر ارائه کنند.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات