دومینوی شفافیت با خصوصی‌سازی در بورس

یکی از شفاف‌ترین و کارآمدترین روش‌های واگذاری بنگاه‌ها و شرکت‌های دولتی به بخش خصوصی بهره‌گیری از بسترهای موجود در بازار سرمایه است.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، با ابلاغ سیاست‌های اصل ۴۴ یکی از وظایف محوله به وزارت اقتصاد و امور دارایی واگذاری بنگاه‌ها و شرکت‌های دولتی با هدف افزایش بهره‌وری و درگیر کردن بیشتر مردم در اقتصاد شد.

برای اجرای این سیاست روش‌های مختلفی مانند مزایده، مذاکره، قراردادهای اجاره، پیمان مدیریت و... وجود دارد؛ روش‌هایی که عموما منتهی به بازار سرمایه نمی‌شوند.

تجربه نشان داده در اکثر اوقات این سبک واگذاری‌ها به دلیل عدم شفافیت، قیمت‌گذاری مسئله‌دار، سلیقه‌ای بودن نحوه اجرای تکالیف طرفین معامله و مداخلات سیاسی منتهی به شکست شده‌اند.

یکی از مسیرهای مغفول مانده‌ برای واگذاری بنگاه‌ها، بهره‌گیری از بستر بازار سرمایه است، بستری که ضمن شفافیت باعث درگیر کردن و مشارکت پیش از پیش مردم در اقتصاد می‌شود.

اینطور که پیداست سازمان خصوصی سازی توجه ویژه‌ای نسبت به روش‌های واگذاری با بهره‌گیری از ظرفیت‌های بازار سرمایه دارد. شاهد آن هم اینکه اولین واگذاری انجام پذیرفته پس از تشکیل دولت سیزدهم با همین روش بوده و هم اکنون در حال اجراست.

واگذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال از طریق افزایش سرمایه صرف سهام بدون حق تقدم گامی بلند در راستای بهره مندی از ظرفیت‌های بازار سرمایه جهت واگذاری شرکت‌های دولتی است. این اتفاق را می‌توان قطعه اول دومینوی واگذاری از طریق بورس دانست که در آینده نزدیک و در صورت موفقیت، شاهد ادامه آن خواهیم بود.

به طور کلی بازار سرمایه ظرفیت‌های خلاقانه‌ای برای تمامی صنایعی دارد که دولت برنامه واگذاری آنها را دارد.

بروز فواید از ۵ سال آینده

سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی شامگاه دوشنبه در توییتی نوشت: «شفافیت، انضباط مالی، شروع حرکت به سمت مدیریت حرفه‌ای و مشارکت مردم و هواداران، دستاورد ایستگاهِ اول قطار بورسی شدن و واگذاری سرخابی‌ها به مردم است.»

خاندوزی دوشنبه شب در جشن ملی واگذاری سهام سرخابی‌ها در هتل المپیک، با بیان اینکه اثرات و فواید خصوصی سازی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تا پنج سال آینده مشاهده می‌شود، گفت: خصوصی‌سازی علاوه بر کاهش محدودیت‌ها، راه و ابزاری برای اصلاح ساختار در فوتبال کشور و بهبود عملکرد، شفافیت، حرفه‌ای شدن و از همه مهمتر نظارت عامه مردم بر این دو باشگاه است.

بر اساس آخرین اطلاعیه منتشر شده از سوی شرکت فرابورس، یک میلیارد و ۲۳۶ میلیون و ۹۹ هزار و ۶۵۶ سهم جدید استقلال ناشی از سلب حق تقدم در نماد معاملاتی «استقلال» و همچنین یک میلیارد و ۳۴ میلیون و ۸۴۰ هزار و ۵۶۷ سهم جدید پرسپولیس ناشی از سلب حق تقدم در نماد معاملاتی «پرسپولیس» از تاریخ پانزدهم اسفند به مدت ۳۰ روز پذیره نویسی می‌شود.

قرار بر این است تا به هر یک از هواداران باشگاه استقلال تعداد یک هزار و ۳۰ سهم با قیمت دو هزار و ۹۱۰ ریال و به هریک از هواداران پرسپولیس تعداد ۸۸۵ سهم با قیمت سه هزار و ۳۸۷ ریال اختصاص پیدا کند.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید