دنیایاقتصاد : با ورود به فصل مجامع هر روزه برخی از شرکتهای سهامی تشکیل جلسه داده و ضمن تصویب صورتهای مالی منتشرشده در سالمالی جاری، عملکرد شرکت در آن سالمالی توسط مدیران و سهامداران شرکت را بررسی کرده و در نهایت درخصوص سود تقسیمی تصمیمگیری میشود. هر روزه خلاصهای از مجامع عادی سالانه برخی از شرکتها در «دنیایاقتصاد» گزارش میشود.
فباهنر: مجمععمومی عادی سالانه شرکت مس شهید باهنر با حضور صاحبان اکثریت سهام برگزار شد. در این جلسه با اشاره به اینکه «فباهنر» توانسته در بخش صادرات، توفیقات ویژهای داشته باشد، خبر از رشد ۱۰۴درصدی سود خالص دادند. همچنین تاکید شد در ماهی که گذشت تولید لوله مسی در طرح توسعهای این شرکت به اندازه کل سال۹۷ بوده است. علاوه بر این گفته شد تولید لولههای شیاردار نیازمند ابزار و تجهیزاتی است که دسترسی به آنها در شرایط تحریمی دشوار است؛ از اینرو نمیتوان زمان دقیقی برای تولید این محصول تعیین کرد اما آنچه مشخص است، در نظر است تولید این محصول از ۳۶هزار تن به ۴۱هزار تن افزایش یابد. در مجمع «فباهنر» صحبت از توقف کارخانه سکهزنی از سال۹۷ شد که موجب ازدسترفتن پنجهزارتن از ظرفیت اسمی این شرکت شد که البته این کسری در سایر بخشها جبران شد. در این مجمع همچنین عنوان شد که شرکت مس شهید باهنر میزان کالای ساخته شده پشت خطوط را بالا برده تا زمانی که با قطعی برق مواجه میشود، دچار کسری تولید در کالاهایی که بیشترین مصرف انرژی را دارند (ذوب و ریختهگری)، نشود. بر اساس مسائل مطرحشده در این مجمع، مالیات سالقبل «فباهنر» نزدیک به ۵/ ۸درصد بود و حدود ۷ الی ۸درصد سود کسبشده در سال۱۴۰۰ ناشی از خرید بهموقع مواداولیه بوده است. درخصوص عدد تقریبی تولید در سالجاری نیز ۴۱هزار تن پیشبینی شده که البته ممکن است به دلیل قطعی احتمالی برق تغییر کند. در پایان مجمع سالانه «فباهنر» به ازای هر سهم ۴۵۰تومان سود نقدی تقسیم شد و مقرر شد سود شرکت از طریق سجام پرداخت شود.
زمگسا: روز گذشته مجمععمومی عادی سالانه شرکت کشاورزی و دامپروری مگسال با مشارکت صاحبان ۶۸درصد از سهام برگزار شد. به گفته مدیرعامل «زمگسا»، ۹۷۲ هکتار اراضی در تملک این شرکت است که ۷۹۹ هکتار از این اراضی، کشاورزی و مابقی مربوط به دامپروری و بخش اداری است. به گفته مدیرعامل این شرکت، «زمگسا» ۲۸۶۰ راس دام در اختیار دارد که البته نسبت به سالگذشته با کاهش ۳درصدی مواجه شده است. همچنین با کاهش منابع آبی، محصولات برداشتشده از سطح زیر کشت ۱۵۹ تن کاهش داشته است. فروش «زمگسا» نیز با افزایش ۶۳درصدی نسبت به سالقبل از ۱۷۱ میلیاردتومان به ۲۸۱ میلیاردتومان رسیده که ۸۱درصد فروش مربوط به شیر بوده است، ضمن آنکه در این مجمع، قیمت تمامشده هر لیتر شیرخام ۴۹۴۸تومان و قیمت فروش آن ۶۰۶۲تومان عنوان شد. مدیرعامل «زمگسا» روز گذشته تاکید کرد تعارضات با شهرداری بهزودی حل خواهد شد و این شرکت در آستانه توافق با شهرداری است. همچنین پرونده اراضی شرکت مگسال در خاکعلی که جزو موقوفات است در جریان است؛ یکبار ارزش زمینهای مگسال تبدیل بهاحسن شده و ارزش زمین به سازمان اوقاف پرداخت شده است. در این جلسه همچنین به پیگیری سیاست کشت فراسرزمینی و فرا استانی در «زمگسا» اشاره و تاکید شد این شرکت به فکر جایگزین کشت از اراضی فعلی به اراضی در خوزستان و همچنین روسیه است، تا بتواند عمده نیاز کشور به کنسانتره و علوفه را تامین کند. «زمگسا» با توجه به کمبود آب، سیاست احیای اراضی را بهصورت تولید محصولات قصیل اجرا خواهد کرد. در این مجمع همچنین عنوان شد شرکت مگسال سرمایهگذاری روی کشت محصولات تیپ که راندمان آبیاری آنها بالای ۹۰درصد است را نیز در دست بررسی و اقدام دارد. در پایان این مجمع با تصویب صورتهای مالی تقسیم سود ۲۰۴تومانی به ازای هر سهم مصوب شد.
خراسان: روز سهشنبه مجمععمومی عادی سالانه شرکت پتروشیمی خراسان نیز با حضور صاحبان بیش از ۸۸درصد سهام برگزار شد. شرکت پتروشیمی خراسان در سال۱۳۷۵ به بهرهبرداری رسید و بزرگترین مرکز تولید محصولات شیمیایی و پتروشیمی در شمال و شمالغرب ایران به شمار میرود. «خراسان» تامینکننده عمده کود شیمیایی برای استانهای خراسان، گلستان، مازندران، گیلان، سمنان و سیستان و بلوچستان است. این شرکت ظرفیت اسمی ۴۹۵هزار تن و ظرفیت تولیدی روزانه هزار تن آمونیاک، ۱۵۰۰ تن اوره و سالانه ۲۰هزار تن کریستال ملامین را دارد، ضمن اینکه «خراسان» چهارمین شرکت در تولید اوره و اولین شرکت در تولید کریستالملامین است. از مقاصد صادراتی «خراسان» میتوان به کشورهای هندوستان، افغانستان، ترکیه، اسپانیا، ایتالیا، عراق، امارات، حوزه شرق و جنوب شرق آسیا و آفریقا اشاره کرد. ظرفیت بازار افغانستان در مجموع حدودا ۲۵۰هزار تن، ظرفیت ترکیه یکمیلیون تن و ظرفیت عراق هم حدودا ۳۰۰هزار تن است. در بازار افغانستان، ترکیه و عراق قیمتها عموما از قیمتهای بینالمللی تبعیت نمیکنند. در یکسال گذشته قیمتهای این سه حوزه خصوصا افغانستان از قیمت فوب خلیجفارس با احتساب کسر هزینهها کمتر بوده؛ بنابراین برای شرکت صرفه آنچنانی نداشته است، از اینرو پتروشیمی خراسان ناچار بود در بازارهای دورتر فعالیت بیشتری داشته باشد و تمرکز در بازار کشورهای همسایه را کاهش دهد. مهمترین ریسکهای پتروشیمی خراسان که در جلسه دیروز به آنها اشاره شد منابع آبی نامطمئن، قدیمیشدن تکنولوژی و دستگاهها، تامین منابع آب و گاز با قوانین دولتی و همچنین سرمایهگذاری رقبای داخلی است. برق مصرفی «خراسان» تولید نیروگاه شرکت است اما برای نرخ گاز، طبق مصوبات هیاتدولت، سقف قیمتی حداکثر ۵هزارتومان برای گاز خوراک و حداکثر ۲هزارتومان برای گاز سوخت در نظر گرفته شده است. مهمترین رقبای فعال «خراسان»، شرکتهای پتروشیمی پردیس، پتروشیمی کرمانشاه، پتروشیمی لردگان، پتروشیمی رازی، پتروشیمی شیراز و پتروشیمی مسجدسلیمان هستند و رقبای غیرفعال این پتروشیمی نیز به ترتیب پتروشیمی لاوان، پتروشیمی هرمز، پتروشیمی گلستان، پتروشیمی زنجان و پتروشیمی هنگام بوده که در حال پیشرفت فیزیکی طرحهای اوره و آمونیاک خود هستند. به گفته مدیران این شرکت، «خراسان» بابت فروش اوره به شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ۱۲هزار و ۴۹۰میلیارد ریال بهعنوان مابهالتفاوت قیمت فروش تکلیفی و قیمت میانگین وزنی بورسکالا در حسابهای دریافتی اعمال کرده است ولی بهخاطر عدمتسویه، پرونده حقوقی آن در جریان است. در مجمع «خراسان» تاکید شد هیچکدام از محصولات این شرکت مشمول عوارض صادراتی نبودند اما مشمول مالیات بر عملکرد هستند. نرخ مالیات نیز با توجه به مصوبات دولت از ۲۵درصد برای شرکتهای تولیدی به ۲۰درصد کاهش پیدا کرده است. در پایان مجمععمومی عادی سالانه پتروشیمی خراسان تقسیم سود ۱۴۳۵۱ریالی به ازای هر سهم تصویب شد.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات