فضای مه‌آلود بازارهای جهان

دنیای‌اقتصاد: بازارهای جهانی در هوای مه‌آلود قدم می‌گذارند. پس از شیوع تورم جهانی، بانک‌های مرکزی دنیا سیاست انقباضی را فعال کردند. حال پس از معضل تورم، احتمال وقوع رکود نیز اقتصادهای بزرگ را تهدید می‌کند. وقوع جنگ اوکراین و قیمت‌ بالای انرژی در کنار احتمال ظهور دوباره کرونا دلایل دیگری هستند که احتمال وقوع رکود در اقتصادهای دنیا را تقویت می‌کند. با پررنگ‌تر شدن احتمال وقوع رکود نشانه‌های آن در بازارهای جهانی قابل رؤیت است. سقوط قیمت نفت دربازار‌های آتی به زیر صددلار در هر بشکه و کاهش قیمت طلا و ریزش سنگین بازارهای جهانی سهام از نشانه‌های این رکود است. این روند در بعضی بازارهای داخلی نیز دیده می‌شود. ریزش سنگین قیمت‌ها در بازارهای جهانی برای کالاهایی نظیر نفت و فلزات اساسی سبب شده است در بورس تهران نمادهای فعال در صنایع فولادی، مس، پتروشیمی و پالایشی با افزایش احتمال افت قیمت روبه‌رو شوند. با این حال با وجود کاهش قیمت طلای جهانی، این موضوع در قیمت سکه بازار داخل انعکاسی پیدا نکرد.


 بی توجهی سکه به طلای جهانی
دنیای اقتصاد: پس از نوسانات کاهشی چشمگیر نرخ جهانی اونس طلا در روز گذشته، قیمت سکه طلا کاهش نیافت و در محدوده کانال قیمتی ۱۵ میلیون تومانی به فعالیت خود پایان داد. طبق فرمول محاسبه ارزش ذاتی سکه طلا در بازار تهران، نرخ جهانی اونس طلا از مهم‌ترین عوامل تشکیل‌دهنده قیمت سکه است. بنابراین با ریزش نرخ جهانی طلا انتظار می‌رود قیمت سکه در معاملات داخل کشور نیز کاهش یابد. اما در بازار روز گذشته ریزش قیمت طلا جهانی با افزایش حباب قیمتی سکه جبران شد و قیمت این کالای سرمایه‌ای نوسان قابل توجهی را نسبت به نرخ روز سه‌شنبه تجربه نکرد. به عقیده بسیاری از تحلیلگران بازار سکه و ارز تهران چسبندگی مشاهده شده در نرخ سکه را می‌توان به دلیل وجود انتظارات تورمی در فضای بازار دانست. در نهایت قیمت هر قطعه از این فلز گران‌بها با حدود ۲۰ هزار تومان افزایش نسبت به نرخ روز سه‌شنبه به رقم ۱۵ میلیون و ۲۰ هزار تومان رسید. قیمت هر برگ دلار بازار آزاد نیز در طول معاملات روز گذشته به رقم ۳۱ هزار و ۳۵۰ تومان رسید.


 هراس قیمتی فلز زرد
دنیای اقتصاد: افزایش شاخص دلار در روزهای اخیر سبب ریزش بازارهای طلا و نقره شده است. شاخص دلار به میزان ۴/ ۱ رشد کرده است و درحال حاضر میزان آن به ۱۰۶ واحد رسیده است. گزارش‌ها نشان می‌دهد که روند صعودی نرخ دلار و افزایش نرخ بهره تاثیر منفی بر بازار طلا گذاشته است، زیرا رشد دلار در مقابل طلا حرکت کرده و هرچقدر نرخ دلار بالاتر رود، ارزش این فلز زرد پایین‌تر می‌آید. این افزایش سبب شد بازارهای طلا و نقره افتی شدید را تجربه کنند. طلا هم اکنون در بازار حمایت ۱۸۰۰ دلاری خود را از دست داده و در حالی که در روزهای اخیر با قیمت ۱۸۰۴ دلار معامله می‌شد به هر اونس کمتر از ۱۷۶۰ دلار رسیده است. در بازار نقره هم ریزش ۴ درصدی رخ داده است و قیمت هر اونس آن به ۱۴/ ۱۹ رسیده است.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید