تغییر مسیر پول در بورس

دنیای‌اقتصاد : شاخص‌کل بورس اوراق‌بهادار تهران در معاملات نخستین روز کاری در هفته جاری بیش از ۷‌هزار و ۶۰۰‌واحد افزایش داشت و تا سطح یک‌میلیون و ۴۵۰‌هزار‌واحدی پیش‌روی ‌‌‌‌‌‌‌‌کرد. شاخص‌کل هم‌‌‌‌‌‌‌‌وزن (که از تمام نماد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های معاملاتی به یک میزان تاثیر می‌‌‌‌‌‌‌‌پذیرد) ۲‌هزار و ۷۷‌واحد رشد کرد. صعود ۵۳/ ۰درصدی نماگر اصلی بازار سهام همراه با افزایش ۵۱/ ۰‌درصدی شاخص‌کل ‌‌‌‌‌‌‌‌هم‌‌‌‌‌‌‌‌وزن از بهبود وضعیت دادوستد‌‌‌‌‌‌‌‌ها در تالار شیشه‌‌‌‌‌‌‌‌ای سعادت‌آباد حکایت دارد. در روز شنبه ارزش معاملات خرد بورس تهران (سهام و حق‌تقدم) به رقمی بالغ بر ۲‌هزار و ۴۳۱‌میلیارد ‌تومان رسید.

در حال‌حاضر به‌نظر می‌رسد که پول هوشمند نیز پس از شناسایی سود در صنایع و شرکت‌های عمدتا ریالی پس از تجربه چند هفته سود به سمت بزرگان بازار تغییر مسیر داده است. صنایعی نظیر خودرو و ساخت قطعات و بانک‌ها که موفق به کسب بازدهی معقولی در چند وقت اخیر شدند حال تا حدودی اصلاح قیمتی را تجربه می‌کنند؛ رویدادی که زمینه را برای ورود پول به صنایع عمدتا دلاری مهیا کرده است. آن‌طور که به‌نظر می‌رسد افت گروه‌های موسوم به برجامی در بازار روز گذشته می‌تواند تا حدودی نشات‌گرفته از تشدید التهابات پیرامون پاسخ محرمانه ایالات‌متحده به نظرات ایران درنظر گرفته شود. بر این اساس داغ‌شدن شایعات بی‌‌‌‌‌‌‌‌اساس مبنی‌بر رد نظرات ایران از سوی طرف آمریکایی تا حدودی زمینه‌‌‌‌‌‌‌‌ساز استراحت برخی از گروه‌های برجامی در بورس تهران شده است.  

بدین ترتیب خالص تغییر مالکیت صنایع بورسی در ۵ شهریور‌ماه از خروج ۱۲۶‌میلیارد‌تومانی سرمایه‌ سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌گذاران خرد حکایت داشت. در این روز معاملاتی صنایعی نظیر بانک‌ها با ۱۱/ ۴۵‌میلیارد ‌تومان، اطلاعات و ارتباطات با ۵۲/ ۳۳میلیارد‌تومان، چند‌رشته‌ای صنعتی با ۲۲/ ۳۳میلیارد‌تومان، خودرو و ساخت قطعات با ۳۳/ ۲۸میلیارد‌تومان و... با فرار پول حقیقی مواجه شدند. در نقطه مقابل گروه‌هایی اعم از محصولات شیمیایی با ۰۸/ ۲۲میلیارد‌تومان، مواد دارویی با ۷۲/ ۱۱‌میلیارد‌تومان، فرآورده‌های نفتی با ۱۱/ ۱۱میلیارد‌تومان، نهاد‌‌‌‌‌‌‌‌های مالی ۳۸/ ۶‌میلیارد ‌تومان و ... جذب پول از سوی سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌گذاران خرد داشتند.  در دادوستد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های نخستین روز کاری بازار سهام ‌نماد معاملاتی شرکت‌هایی اعم از «شپدیس» با یک‌هزار و ۶۱۸‌واحد، «کچاد»‌‌‌‌‌‌‌‌ با ۹۱۶‌واحد، «شبندر» با ۷۴۹‌واحد و... بیشترین تاثیر مثبت را در روند حرکتی شاخص‌‌‌‌‌‌‌‌کل بازار داشتند. در نقطه مقابل، نمادهایی نظیر «خساپا» با ۳۸۴‌واحد، «وبملت» با ۳۰۶‌واحد، «وتجارت» با ۲۹۷‌واحد در صدر فهرست شرکت‌های با بیشترین تاثیر منفی بر عملکرد شاخص‌‌‌‌‌‌‌‌کل بورس قرارگرفتند.  روز شنبه در بازار ارز و سکه شاهد افزایش تحرک متقاضیان بودیم به‌طوری‌که نرخ دلار توانست تا سطح ۲۹‌هزار و ۶۵۰‌تومانی افزایش پیدا کند. سکه نیز در محدوده ۱۴‌میلیون‌تومانی قرار گرفت، با این‌حال ماندگاری نسبی ارزش دلار نیمایی در سطوح قبلی سبب‌شده تا با رشد قیمت دلار شکاف میان ارز مورد‌استفاده در تدوین صورت‌های مالی با بازار آزاد افزایش یابد.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید