دنیایاقتصاد : نمودار شاخصهای بازار نفت جهانی در روز گذشته باتوجه به تاثیر خبرهای شیوع کرونا در چین بر تقاضای سال۲۰۲۳ و همچنین هشدار صندوق بینالمللی پول نسبت به رکود اقتصادی در سالنوی میلادی، روند نزولی به خود گرفت.
هر بشکه نفت وستتگزاساینترمدییت در حالی ۷۸ دلار فروخته شد که در هفته گذشته این شاخص آمریکایی بشکهای ۸۱دلار را هم تجربه کرد. نفتبرنت هم که در آغاز روز معاملاتی بشکهای ۸۶ دلار معامله میشد به ۸۴ دلار رسید؛ این در حالی است که شاخص اروپایی در هفتهای که گذشت کف ۸۱ دلاری را هم تجربه کرد. با نگاه کلیتر میتوان دریافت در هر سعی بازار برای خیز قیمتی، سیگنالهایی از قبیل نامشخص بودن شرایط تقاضا در ۲۰۲۳ و افزایش نرخ بهره توسط بانکهای مرکزی برای مهار تورم، آن را خنثی میکنند. به گزارش رویترز، سرنا هانگ؛ یکی از تحلیلگران سایت تحلیلی وورتکس بازار را به «بازی نوسانات» تشبیه کردهاست. برنامه بازگشایی اقتصادی چین بهعنوان بزرگترین واردکننده نفت و دومین مشتری آن در جهان عامل اساسی رکود بازار نفت است.
عدمثبات در بازار
لیونلی؛ یکی از تحلیلگران انرژی در چین معتقد است «بازار توان بازگشایی سریع اقتصادی» پس از ۳سال همهگیری و کنترل آن را ندارد. این ناظر بازار شرایط چین را اینگونه توصیف میکند: «ورشکستگی کسبوکارهای کوچک و متوسط، افزایش نرخ بیکاری، افزایش سریع نرخ پساندازهای اجتماعی و صعود آمار مبتلایان به کرونا و مرگ در ماههای گذشته.» تحلیلگران تقاضای داخلی چین را به سبب افزایش همهگیری ضعیف پیشبینی میکنند. یکی از مدیران صندوق بینالمللی پول (IMF) معتقد است؛ ایالاتمتحده آمریکا، اروپا و چین، کشورهایی که موتور رشد جهانی هستند، «اقتصاد را سختتر از سال۲۰۲۲ خواهند کرد.» ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه امضای تحریم کشورهایی که از سقف قیمتی گروه هفت پیروی میکنند را امضا کرد. آمارها هم نشان میدهد از میزان ۴/ ۱۳میلیون دلاری که در هفته گذشته به بازار کامودیتی و کالا روانه شده، نفتبرنت سهم ۴/ ۳میلیون دلاری داشتهاست. روسیه با توجه به مشتریهای وفاداری مثل هند و چین عملا جریان انرژی خود را به سمت آسیا تغییر دادهاست. رویترز به نقل از معاملهگران گزارشداده مسکو در پی افزایش صادرات گازوئیل به حوزه دریای بالتیک به میزان ۸۱/ ۱میلیون تن است.
محتاط در معامله
تولیدکنندههای بزرگ نفت آمریکایی هم تقاضای ۲۰۲۳ را بهانه عدمافزایش عرضه خود اعلام کردند. بهنظر میرسد با وجود نشانههایی که مبنیبر بازگشایی اقتصادی از چین به گوش میرسد، افزایش شیوع کرونا عملا معاملهگران را برای هر اقدامی در بازار محتاط کردهاست. بازار نفت هم بر مدار دلخواه طرفهای غربی میچرخد. با توجه به اینکه هر بشکه نفتبرنت ۸۴ دلار فروخته میشود هر بشکه نفت اورال روسیه هم حدود ۶۰دلار قیمتگذاری شده؛ رقمی که برای روسیه رضایتبخش نیست اما میتواند از این مزیت که این محمولهها مشمول سقف قیمتی گروه هفت نمیشود، بهره ببرد، با اینحال تاکنون سیاستهای این کشور نشان داده حامی حمایت از قیمتها است؛ هدفی مشترک با همپیمانان عرب در اوپکپلاس. باید دید تقاضای چین بازار نفت را در سال جاری میلادی به کدامین سمت میکشد؛ ریل شرقی و بهای بالا یا ریل غربی و قیمتهای پایینتر.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات