عرضه خودرو در بورس کالا در حال جمع‌بندی نهایی؛ صنعت خودرو آسیبی نخواهد دید

مجید عشقی گفت: در حال پیگیری هستیم تا در تصمیم نهایی شورای رقابت، به صنعت خودرو آسیبی وارد نشود. دغدغه‌های شورای رقابت در مورد قیمت‌گذاری خودرو لحاظ می‌شود و زمان زیادی نسبت به جمع‌بندی این موضوع نمانده است. به‌زودی عرضه‌های خودرو در بورس کالا از سرگرفته می‌شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در دهمین جلسه ستاد پیگیری رفع موانع سرمایه‌گذاری و تولید با انجمن‌ها و تشکل‌های فعال اقتصادی کشور در مورد قیمت‌گذاری خودرو، گفت: شورای رقابت تاکنون وارد جزئیات نشده و تنها کلیات این موضوع مورد بررسی قرار گرفته است. در حال پیگیری هستیم تا در تصمیم نهایی، به صنعت خودرو آسیبی وارد نشود. دغدغه‌های شورای رقابت در مورد قیمت‌گذاری خودرو لحاظ می‌شود و زمان زیادی نسبت به جمع‌بندی این موضوع نمانده است. به‌زودی عرضه‌های خودرو در بورس کالا از سرگرفته می‌شود.

عشقی تصریح کرد: عرضه‌ها متوقف نمی‌شود و کماکان ادامه خواهد داشت. در خصوص برخی از خودروهایی که این شورا درباره‌ی آن نقطه‌ نظراتی دارد، در حال بررسی و مذاکره هستیم.

رئیس سازمان بورس بیان کرد: در داخل شورای رقابت نظرات متفاوتی وجود دارد که هنوز در این خصوص به جمع‌بندی نرسیده است.

تنها راه نجات صنعت خودرو، ادامه عرضه‌ها در بورس است

عشقی گفت: بحث‌هایی که اکنون درمورد خودرو وجود دارد، در گذشته پیرامون پتروشیمی‌ها وجود داشت و اگر آن زمان کوتاه می‌آمدیم، این صنعت نیز همانند صنعت خودرو با زیان انباشته‌ مواجه می‌شد.

وی بیان کرد: در خصوص صنایع فولادی و فلزی چنین مسئله‌ای وجود داشت و اگر در سال ۹۶ به این بحث ورود نمی‌کردیم به بلای موجود در صنعت خودروسازی مبتلا شده بود.

رئیس سازمان بورس افزود: صنعت خودرو حدود ۸ الی ۹ سال با معضل قیمت‌گذاری دستوری مواجه بوده است.

وی مطرح کرد: سازمان بورس ابتدا تمایلی به عرضه خودرو در بورس نداشت اما با توجه به ساختار این صنعت به این نتیجه رسیدیم که تنها راه نجات صنعت خودرو، بورس است.

بدون در نظر گرفتن وجه قانونی، مانع اقدامات سازنده می‌شوند

عشقی در رابطه با ضرر و زیان قرعه‌کشی خودرو، بیان کرد: از طرفی از خودروسازان می‌خواهیم که خودرو را با نصف قیمت تمام شده، به فروش برساند و در عین حال نیز انتظار خودروی با کیفیت از آنها داریم.

رئیس سازمان بورس ادامه داد: از طرفی دیگر مدیران خودروسازها توسط دولت تعیین می‌شوند و با وجود اقدامات دستوری در این صنعت، آن‌ها مورد بازخواست قرار می‌گیرند.

وی بیان کرد: زمانی که می‌خواهیم اقدامی سازنده انجام دهیم، یک دستگاه نظارتی با هر استدلالی در آن اختلال ایجاد می‌کند و بدون اینکه وجه قانونی و حقوقی داشته باشد، مانع از اقدامی می‌شود که امیدها به آن بسته شده است. مقام‌معظم رهبری نیز امروز در فرمایشات خود به این موضوع اشاره داشتند.

بورس کالا زیان انباشه خودروسازان را از بین می‌برد و امکان واگذاری آن‌ها را فراهم می‌کند

رئیس سازمان بورس در ادامه گفت: بارها توضیح دادیم که عرضه خودرو در بورس به نفع مصرف‌کنندگان، تولیدکنندگان و همچنین دولت است. دولت خواهان واگذاری دو خودروسازی ایران‌خودرو و سایپا است.

عشقی مطرح کرد: اگر خودروسازها به همان منوال گذشته پیش می‌رفتند، زیان انباشته آن‌ها امسال به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان نیز می‌رسید. درآمدهای آتی آن‌ها نیز توسط سیاست‌های موجود از بین رفته است و در چنین شرایطی امکان واگذاری خودروسازها از بین می‌رفت.

وی گفت: بورس کالا مشکلات مذکور را از میان می‌برد و در این بین امکان دارد در ابتدا ۲۰ الی ۳۰ درصد بیش‌تر از مبالغ مدنظر، معاملات انجام شود؛ این بستر موجب افزایش عرضه‌ها خواهد شد؛ اما در صورت ادامه شرایط پیشین، خودروسازان دیگر امکان افزایش ظرفیتی که امسال داشتند را در سال‌ آینده نخواهند داشت.

خریداران خودرو سود کردند؛ سهام‌داران ریسک آن را متحمل شدند

عشقی تصریح کرد: سازمان بورس با جدیت از عرضه خودرو در بورس کالا دفاع می‌کند چراکه اگر عرضه‌ها تداوم نداشته باشد، امیدی به زنده شدن این صنعت وجود نخواهد داشت.

رئیس سازمان بورس ابراز کرد: افرادی که از ابتدای سال خودرو خریدند تاکنون سود زیادی کردند اما افرادی که سهام آن‌ها را خریداری کردند، متحمل ریسک زیادی شدند.

پیگیر اصلاح صنعت خودرو از مسیر بورس هستیم

عشقی بیان کرد: ما اقدام غیرقانونی انجام نمی‌دهیم و عرضه خودرو در بورس توسط عالی‌ترین نهاد این موضوع، یعنی شورای عالی بورس تصمیم‌گیری و انجام شده است؛ اما متاسفانه با نامه‌ای که زده شد، سهامداران زیان زیادی را متحمل شدند.

وی افزود: امکان اینکه به یکباره تصمیم دیگری گرفته شود وجود ندارد چون این امر تبعات زیادی را در پی خواهد داشت. البته عرضه خودرو کماکان ادامه دارد و تنها در خصوص برخی از خودروهایی که مدنظر قرار گرفت، اختلافاتی به وجود آمد.

رئیس سازمان بورس خبر داد: برای به نتیجه رسیدن این موضوع از مراجع تصمیم‌گیر و ذیصلاح مُصر خواهیم بود. امیدواریم هرچه سریع‌تر مشکلات مذکور برطرف شود تا اصلاح صنعت خودرو رقم بخورد.

بررسی وضعیت قیمت دلار بر روی شاخص بورس

عشقی همچنین در جمع خبرنگاران درمورد پرسشی مبنی بر اینکه آیا رشد اخیر بازار سهام به علت رشد نرخ دلار بوده است؟ گفت: به‌طور حتم نرخ ارز بر شرکت‌های بورسی اثرگذار است و همان‌طور که نرخ فروش آنها با رشد دلار افزایش یافته، میزان هزینه‌های آنها نیز با افزایش نرخ دلار، افزایش پیدا کرده است و قطعا یک عامل نمی‌تواند اثرگذار باشد، به‌طور نمونه قیمت‌های جهانی نیز در این مدت با رشد مواجه بوده است. شرایط موجود در زمستان نیز بر عملکرد شرکت‌ها اثرگذار است.

۴۰ پیشنهاد سازمان بورس درمورد لایحه بودجه در سامانه مجلس ثبت شد

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه افزایش هزینه‌ها در سال آینده چه تاثیری بر بازار سهام خواهد داشت، گفت: اگر هزینه‌ها به‌طور چشم‌گیر افزایش پیدا کند، به‌طور حتم تاثیر زیادی بر عملکرد شرکت‌ها خواهد گذاشت و در خصوص لایحه بودجه، پیشنهادهایی را به مجلس ارائه کردیم و اکنون در حال رایزنی برای تحقق آنها هستیم. طی روزهای گذشته حدود ۴۰ پیشنهادی که توسط سازمان بورس ارائه شد، در سامانه مجلس ثبت شد و در حال پیگیری هستیم تا صنایع بورسی متضرر نشوند.

آخرین وضعیت شناسایی جاماندگان سهام عدالت

وی درمورد جاماندگان سهام عدالت نیز تصریح کرد: مطابق فرآیندها، در گام نخست باید لیست این افراد به ما ارائه بشود و تاکنون اسامی جاماندگان ارائه نشده است.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید