دنیای اقتصاد : اتفاقات اخیر در حوزه اقتصادی آمریکا از شروع سال ۲۰۲۳ این سیگنال منفی را به سپردهگذاران میدهد که بانکهای این منطقه توانایی حفاظت از سپردههای آنها را ندارند. همچنین آنها بر این باورند که با توجه به ورشکستگی بانکهای مهم این منطقه و تشدید سیاستهای پولی انقباضی، وقوع رکود تا اواخر سال جاری دور از انتظار نخواهد بود. اما در این میان «وارن بافت» به عنوان سرمایهگذار و همچنین مدیرعامل شرکت «برکشر هاتاوی» خطاب به سرمایهگذاران گفت: وقایع اخیر در سیستم بانکی آمریکا، واقعهای عادی در حوزه بانکداری به شمار میرود و مساله پیشرو ترس سپردهگذاران است.» او همچنین در ادامه صحبتهای خود با اشاره به عملکرد بانک مرکزی احتمال شکست حوزه بانکی را رد کرد.
عکس: AP
با نظر به فروپاشی بانکهای تجاری مهم در ماههای اخیر، مصاحبه با پنجمین مرد ثروتمند جهان، اقتصاددان و سیاستمداری چون وارن بافت، چراغ راهی برای سرمایهگذاران این منطقه به شمار میرود. این چهرهاقتصادی در مصاحبه خود در خصوص شکستهای بانکی اعلام کرد: با تشدید سیاستهای پولی انقباضی، امکان بدتر شدن وضعیت بانکها وجود دارد. اما نکته قابل ذکر این است که این مساله در حوزه بانکداری همیشه بوده و هست، اما مسالهای که اوضاع را وخیمتر کرده، ترس سپردهگذاران از حفظ دارایی خود است. این ترس گاهی لازم است، اما در این شرایط وضعیت را بدتر میکند.» با نگاهی به عملکرد وارن بافت در سالهای اخیر مشاهده میشود که او گاهی برای اعتماد و تزریق سرمایه در صحنه حاضر میشود. در سال ۱۹۹۰ کمک به بازسازی والاستریت، سال ۲۰۰۸ کمک به شرکت گلدمن ساکس و در نهایت با تزریق ۵ میلیارد دلاری به یک بانک آمریکایی در سال ۲۰۱۱ در ثبات آنها نقش مهمی را ایفا کرده است. در همین راستا او افزود که با توجه به وجود انبوه نقدینگی شرکت خود، حاضر است با تزریق سرمایه وضعیت فعلی را بهبود بخشد. او در ادامه گفت:«ما میخواهیم اگر سیستم بانکی به صورت موقت متوقف شود بتوانیم به ثبات آن کمک کنیم. این امر گرچه احتمال است، اما دور از انتظار نیست.» بافت در ادامه صحبتهای خود افزود: به نظر من مشکل اصلی خود مردم هستند؛ زیرا مردم نمیدانند که سپردهگذاری آنها حتی آن دسته از سپردهگذارانی که داراییهای خود را بیمه نکردهاند، امن است. من نمیگذارم که سرمایهگذاران حتی یک دلار در بانکهای آمریکایی زیان ببینند. در راستای این موضوع برخی از اقتصاددانان افزودند که سخنان بافت این پیام را به سرمایهگذاران میدهد که آنها خروج داراییهای خود از بانکها را متوقف کنند؛ زیرا ترس آنها برای از دست دادن داراییهایی خود، بانکها را در شرایط بدتری قرار میدهد. همچنین این سرمایهگذار بزرگ آمریکایی اعلام کرد: «مردم سیستم بانکی خود را درک نمیکنند. من نمیدانم وضعیت فعلی بانکها به کجا خواهد کشید اما میتوانم سرمایه سپردهگذاران را برای ثبات و حفظ سیستم بانکی ایالاتمتحده تضمین کنم.» او خاطرنشان کرد که با توجه به وقایع اخیر اقتصادی دلار جایگاه خود را از دست نخواهد داد اما دولت نمیتواند از امتیاز پول کاغذی به صورت نامحدود استفاده کند. در این میان شرکت بیمه فدرال نیز با انتشار گزارشی در روزهای اخیر دلیل شکست بانکها را مورد بررسی قرار داد.
با توجه به عوامل مذکور، شرکت بیمه فدرال در گزارش اخیر خود اعلام کرد که خروج سرمایههای بیمه نشده در ماههای اخیر را باید مهمترین عامل شکست ۳ بانک مهم آمریکا دانست. بنابراین این شرکت افزود که برای هر سپرده واجد شرایط شرکت بیمه به ازای هر سپردهگذار ۲۵۰ هزار دلار، برای بانکهایی چون سیلیکون ولی و سیگنچر نیز حدود ۹۰ درصد از زیانها را جبران خواهد کرد. مقامات این نهاد در پی اتخاذ این سیاست افزودند که این تصمیم برای تقویت اعتماد به سیستم بانکی اتخاذ شد، اگرچه نظرسنجی اخیر نشان میدهد که تقریبا نیمی از آمریکاییها همچنان نگران سپردههای خود در بانکها هستند.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات