آیا روزهای طلایی بازار تکرار می‌شود؟

رسول جاویدی/ تحلیلگر بازار سرمایه
هنوز چند هفته‌ای از تکانه‌های ریزش بی‌سابقه بازار سرمایه نمی‌گذرد که همچنان بازار با روزهای خوش خودش فاصله زیادی دارد. در این میان پس از تجربه تلخ ریزش بی‌سابقه بازار سهام در هفته سوم اردیبشت ماه سال‌جاری با وجود اینکه بازار در هفته گذشته ریزش چندان زیادی را تجربه نکرد و به‌طور میانگین هفته متعادلی را پشت‌سر گذاشتیم، با این وجود به‌نظر می‌رسد شرایط بازار نسبت به ماه‌های گذشته تفاوت زیادی پیدا کرده‌است.
بازارسهام در چند هفته گذشته وارد فاز اصلاحی شده‌است با این وجود به‌نظر می‌رسد در شرایط فعلی همچنان از ارزندگی بالایی برخوردار است. در این میان بازار سهام زمان‌هایی که وارد فاز اصلاحی می‌شود و روند نزولی به خود می‌گیرد، تشکیل صف‌های فروش سنگینی از سوی سهام و صنایع تاثیرگذار بازار حال خوش سهامداران خرد را ناخوش می‌کند. در این بین نکته مهم و اساسی این است که در روند نزولی که چند هفته گذشته شکل‌گرفته و حال از قدرت آن کاسته شده‌است، می‌توان گفت صنعت یا صنایع خاصی بیشتر مورد‌توجه بازار بوده‌است و این روند نزولی بیشتر در بین این صنایع احساس می‌شود. در این بین در چند روز گذشته به‌ویژه روزهای ابتدایی هفته سوم اردیبهشت ماه شاهد فروش سنگین سهام از سوی افراد حقوقی و برخی حقیقی‌ها بودیم. در این میان در آن هفته در یک روز، تقریبا اکثر صنایع با ریزش نزولی بازار همراه شدند و صف‌های فروش سنگینی شکل‌گرفت و وقتی نماگر بازار برای چند روز متوالی قرمزپوش است، آرام‌آرام سایه شک و تردید بین سهامداران پدید می‌آید، بنابراین با وجود اینکه اصلاح نماگر اصلی تالار شیشه‌ای چندان فرسایشی نبود اما ریزش و اصلاح سنگین بازار طی چند روز سبب شد که اغلب حقیقی‌ها هم پا به پای حقوقی‌ها به‌فروش سهام خود اقدام کنند.

در این بین شاید بتوان گفت که صف‌های فروش سنگینی که سهامداران عمده در ابتدای آن روزها رقم زدند به‌تدریج دامان سهام کوچک‌تر را هم گرفت و پس از آن کلیت بازار سهام را درگیر روند نزولی کرد، تابلو معاملاتی بازار برای چندین روز متوالی قرمزپوش شد. در این بین به‌نظر می‌رسد بازار سرمایه نیاز به اصلاح و استراحتی بعد از حدود دو ماه رشد متوالی داشت. البته می‌توان اظهار کرد که به دلیل اینکه بازار سهام در حال‌حاضر نسبت به بازار‌های موازی از ارزندگی بیشتری برخوردار است در ریزش یا اصلاح اخیر بیشتر سرمایه‌گذاران بر این باور بودند که ما در اردیبهشت شاهد یک اصلاح زمانی هستیم؛ درحالی‌که کمتر کسی پیش‌بینی می‌کرد که اصلاح یا ریزش بازار اصلاحی از نوع اصلاح قیمتی باشد، چراکه معیارهای بنیادی هم چنین ریزشی را توجیه نمی‌کردند و ما شاهد گزارش‌های خوبی از شرکت‌های مختلف بوده و هستیم و همچنین با افزایش نرخ‌هایی که اتفاق می‌افتند، انتظار ما این است که وضعیت درآمدی شرکت‌ها هم بهبود یابد و این بهبود وضعیت درآمدی شرکت‌های مختلف بورسی به نو به خود می‌تواند منجر به افزایش در جذابیت خرید سهام آنها و بهبود در سودآوری شرکت‌ها و صنایع مختلف شود.

حال باید به این نکته توجه کرد که در حال‌حاضر سهام بسیاری از شرکت‌های مختلف بازار و صنایع گوناگون با وجود اصلاح اخیر از ارزندگی دو‌چندانی برخوردار هستند و در صورت اینکه روند اصلاح قیمتی سهام شرکت‌ها متوقف شوند و نماگر اصلی بازار وارد فاز صعودی شود، بازار سرمایه همانند روزهای نه‌چندان دور شاهد ورود نقدینگی بالا از سوی سرمایه‌داران خرد خواهد بود. درخصوص اینکه رالی بازار از چه زمانی مجددا آغاز خواهد شد، باید منتظر ماند و دید روز‌های آینده بازار چه تصمیمی درخصوص روند فعلی خود می‌گیرد و در این بین با وجود اینکه نرخ ارز کمی در روزهای گذشته روند کاهشی به خود گرفته‌است، باید انتظار داشت گروه‌های‌ریالی بازار نسبت به بقیه بخش‌ها بهتر معامله شوند.

در این بین باید دید بازار چه واکنشی به تغییرات نرخ ارز نشان خواهد داد. با همه این موارد به‌نظر می‌رسد در روز‌های آینده بازار متعادل‌تری را خواهیم داشت و انتظار می‌رود ماه‌های پیش‌رو ماه‌های چندان تلخی برای سهامداران نباشد.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید