سیگنال «جورجیوا» به بازارها

دنیای اقتصاد : رئیس صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد که تعلیق بدهی‌های آمریکا و همچنین محدودیت هزینه‌های دولت به معنای کاهش وام‌دهی، عقب‌نشینی فدرال رزرو از سیاست‌های ضد تورمی و در نهایت رکود اقتصادی این منطقه نخواهد بود. کریستالینا جورجیوا پس از امضای نهایی بایدن بر توافق با مک‌کارتی و رای مثبت مجلس سنا وضعیت فعلی اقتصاد آمریکا را مورد بررسی قرار داد و گفت: ما هنوز شاهد عقب‌نشینی بانک‌ها از وام‌دهی نیستیم و من هنوز دلایل کافی برای عقبگرد فدرال رزرو از سیاست‌های خود نمی‌بینم.‌ او در ادامه افزود: شرایط اقتصادی پیش‌رو نمی‌تواند چرخه سیاست‌گذاری فدرال رزرو را مختل کند و این نهاد باید به اقدامات ضد تورمی خود ادامه دهد.

 البته در این میان نگرانی‌های مردم و موسسات از شرایط اخذ وام در سال‌های آتی تشدید شده؛ زیرا آنها متصورند که با محدودیت هزینه‌های دولت و همچنین تداوم سیاست‌های انقباضی، پروسه وام‌گیری در سال‌های آتی با چالش مواجه خواهد شد. با توجه به عوامل مذکور جورجیوا تاکید کرد: فشاری که ناشی از افزایش درآمد و همچنان پایین بودن بیکاری است، بدان معناست که فدرال رزرو باید مسیر خود را ادامه دهد. او پیش‌بینی کرد که نرخ بیکاری در ایالات‌متحده از افزایش نرخ‌های بیشتر توسط فدرال رزرو از ۷/ ۳ درصد در ماه مه که بالاترین رقم از اکتبر سال ۲۰۲۲ به شمار می‌رود، فراتر خواهد رفت و رقمی معادل ۴ تا ۵/ ۴ درصد را به ثبت می‌رساند. این مقام مسوول در خصوص تصویب لایحه سقف بدهی توسط دولت ایالات متحده که در آخر هفته توسط جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا امضا شد، گفت: توافق بین دولت و مجلس جمهوری‌خواه نتیجه خوبی به همراه خواهد داشت.  در این توافق بایدن قراردادی را امضا کرد که از نکول آمریکا جلوگیری کرد. در این قرارداد هزینه‌های فدرال برای دو سال محدود شد و سقف بدهی تا سال ۲۰۲۴ به حالت تعلیق در آمد. بایدن پس از توافق با مک کارتی خطاب به مردم و مقامات گفت: تنها راهی که دموکراسی آمریکا می‌تواند کار کند، مصالحه و اجماع است و این کاری است که من به عنوان رئیس‌جمهور شما برای انجام آن تلاش کردم؛ زیرا راه دیگری وجود نداشت. اما از سوی دیگر توافق مذکور و در پی آن تاکید جورجیوا بر تداوم سیاست‌های پولی فدرال رزرو، دلار جهانی را تقویت و بازارهای جهانی از جمله بیت‌کوین و طلا را بیش از پیش تضعیف کرد.

کاهش محبوبیت طلا و بیت‌کوین
با توجه به عوامل مذکور در خصوص تمدید سیاست‌های انقباضی در ماه‌های آتی، دلار جهانی با آغاز هفته معاملاتی جدید بار دیگر به کانال ۱۰۴ واحدی صعود کرد و در ساعت ۱۵ به وقت تهران رقمی معادل ۳۲/ ۱۰۴ واحد را به ثبت رساند. در پی روند صعودی شاخص دلار، طلای جهانی که در خلاف آن حرکت می‌کند روند کاهشی به خود گرفت. از این رو این فلز درخشان با افت ۲/ ۲ درصدی به ۱۹۳۹ دلار در ساعت مذکور رسید. به گفته تحلیل‌گران بازارها، این دارایی با اتخاذ دوباره سیاست‌های پولی در ماه‌های آتی و یکه‌تازی دلار جهانی، بیش از پیش تضعیف خواهد شد و سقوط آن به زیر ۱۹۰۰ دلار دور از انتظار نخواهد بود. در طرف دیگر بازارها، دو رمزارز محبوب سرمایه‌گذاران از جمله بیت‌کوین و اتریوم به ترتیب با افت ۴/ ۲ و ۳/ ۲ درصدی به ۲۶ هزار و ۷۸۷ و ۱۸۸۳ دلار رسیدند. واکنش بازارها به صعود احتمالی نرخ بهره توسط کمیته فدرال رزرو این سیگنال منفی را به سرمایه‌گذاران می‌دهد که مقامات در تلاش هستند که با وجود موانع اقتصادی از جمله افزایش نرخ بیکاری، چالش‌های حوزه بانکداری و ریزش بازارهای جهانی بهره سیاستی را افزایش دهند و تورم را به هدف مورد نظر خود برسانند. از این رو بازگشت دارایی‌های مذکور به کانال‌های قیمتی سابق خود تا عدم دستیابی به تورم ۲ درصدی امکان‌پذیر نخواهد بود.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید