تورم آمریکا در کف دوساله

دنیای اقتصاد: گزارش منتشر شده از سوی اداره آمار کار آمریکا حاکی از آن است که کاهش چشمگیر قیمت انرژی در ماه مه سبب شد تا شاخص قیمت مصرف‌کننده فراتر از انتظارات کاهش یابد. از این‌رو کاهش هزینه انرژی به همراه شوک‌های پولی فدرال رزرو موجب شد تورم کل در این منطقه با کاهش ۹/ ۰ واحد درصد از ۹/ ۴ درصد در ماه آوریل به سطح ۴درصدی در ماه مه برسد. از سوی دیگر تورم هسته (بدون احتساب مواد خوراکی و انرژی) نیز با کاهش ۲/ ۰ واحد درصدی در ارتفاع ۳/ ۵ درصدی ایستاد. تحلیلگران در راستای این موضوع بیان می‌کنند با توجه به اینکه سطح تورم پایین‌ترین سطح شاخص قیمت مصرف‌کننده از مارس ۲۰۲۱ به شمار می‌رود به نظر می‌رسد مقامات فدرال رزرو در نشست خود که در حال برگزاری است، از صعود بهره کناره‌گیری کرده و ثبات آن را در ماه ژوئن حفظ کنند. شوک احتمالی عملکرد این نهاد به دلار جهانی سبب شد این شاخص اندکی کاهش یابد. در نهایت روند نزولی دلار جهانی صعود بازاررمزارزها و طلا را به دنبال داشت و سبب شد طلا و بیت‌کوین در ساعت ۱۷ به وقت تهران به ترتیب با قیمت ۱۹۶۱ و ۲۶ هزار دلار معامله شوند.

ارقام تورمی
وضعیت اقتصادی آمریکا در ماه مه بیانگر این است که سیاست‌های انقباضی فدرال رزرو برای یازدهمین ماه متوالی مثمر ثمر واقع شده و مسیر نزولی تورم را حفظ کرده است. افراد صاحب نظر در این زمینه اعلام کردند که ارقام تورم در ماه اخیر از استدلال فدرال رزرو در خصوص توقف سیاست‌های انقباضی حمایت کرده است. در این میان نوسانات قیمتی در بخش کالاها و خدمات برای اثر‌گذاری آنها بر کاهش تورم کل و هسته مورد بررسی قرار گرفت. بر این اساس باید گفت که مهم‌ترین مولفه در روند کاهشی تورم کل، کاهش هزینه‌های انرژی به شمار می‌رود. هزینه انرژی در ماه مه با افت 6/ 6 واحد درصدی از منفی 1/ 5 به منفی 7/ 11 درصد در ماه مه رسید. از سوی دیگر قیمت مواد خوراکی در ماه جاری نیز با کاهش یک درصدی توانست رقم 7/ 6 درصدی را به ثبت رساند. شواهد گویای آن است که کاهش 5/ 0 واحد درصدی در هزینه‌های خدمات، کاهش صادرات و افزایش واردات و کاهش هزینه‌های فعالیت‌های تولیدی موجب شد تا شاخص قیمت مصرف‌کننده در ماه مه فراتر از انتظارات تورمی در سطح 1/ 4 درصدی کاهش یابد. از سوی دیگر کاهش هزینه‌های مسکن در ماه‌های اخیر نیز روند نزولی تورم هسته را به دنبال داشت و سبب شد تورم هسته با افت 2/ 0 واحد درصد در پایین‌ترین سطح خود در یک‌سال اخیر متوقف شود.

سیگنال تورمی به نشست فدرال رزرو
انتشار داده‌های تورمی آمریکا در بحبوحه نشست کمیته بازار باز فدرال رزرو در روزهای اخیر چه نتایجی را به دنبال دارد؟ به گفته کارشناسان در این حوزه، روند نزولی تورم در ما مه این سیگنال مثبت را به مقامات می‌دهد که موتور سیاست‌های پولی روشن است و کمیته ضد تورمی این نهاد می‌تواند در ماه ژوئن از عملیات خود دست کشیده و آن را به تعویق بیندازد. البته در مقابل، این سناریو نیز وجود دارد که مقامات فدرال رزرو با مشاهده ارقام تورمی به تمدید سیاست‌های خود تشویق شده و برای دستیابی سریع‌تر به تورم 2 درصدی بهره را افزایش دهند. اقدامات احتمالی این نهاد تا قبل از انتشار اخبار دقیق، بازارهای جهانی را نیز تحت تاثیر قرار داده است. ازاین‌رو‌ دلار جهانی در پی ثبات احتمالی بهره با اندکی کاهش رو‌به‌رو شد و راه را برای تقویت بازارهای جهانی باز گذاشت. در پی این امر هر اونس طلای جهانی در ساعت مذکور با قیمت 1961 دلار معامله شد و بیت‌کوین نیز توانست کانال 26 هزار دلاری را فتح کند. البته از این نکته نیز نباید غافل شد که بازارها در شرایط فعلی در بی‌ثباتی به سر می‌برند.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید