پشت پای اروپا به رکود؟

دنیای اقتصاد : داده‌های منتشر شده از سوی اداره آمار اروپا از رشد ۳/ ۰ درصدی اقتصاد این منطقه در فصل دوم سال ۲۰۲۳ حکایت دارد. این درحالی است که اتحادیه اروپا در فصل نخست سال جاری رشد اقتصادی صفر درصد را به ثبت رسانده بود. اما همزمان با کاهش هزینه‌های بخش کالا و خدمات در ماه اخیر توانست از برآوردها مبنی بر ۲/ ۰ درصد پیشی بگیرد. این درحالی است که در میان بزرگ‌ترین اقتصادهای اتحادیه اروپا، فرانسه و اسپانیا نرخ رشد پایداری را نشان دادند، در حالی که اقتصاد آلمان راکد شد و ایتالیا به‌طور غیرمنتظره‌ای انقباض را تجربه کرد.

اقتصاد اروپا در مسیر رشد
کاوش در حوزه اقتصادی یورو نشان می‌دهد که با توجه به صعود تورم هسته و همچنین تولید ناخالص داخلی ضعیف در ماه ژوئن، اقتصاددانان در انتظار رکود این منطقه در ماه‌های آتی بودند. اما در این میان گزارش رشد اقتصادی قاره سبز در ماه ژوئیه دیدگاه آنها را دستخوش تغییر کرد.  آمارها بیان می‌کند که تولید ناخالص داخلی این منطقه در فصل دوم سال جاری در مسیر صعودی قرار گرفته و سطح 3/ 0 درصدی را به ثبت رسانده است. این واقعه نشان می‌دهد که اتحادیه اروپا در سه ماهه دوم سال فعالیت‌های اقتصادی مثمر‌ثمری در این منطقه داشته است.  در این بحبوحه برت کولین، اقتصاددان اروپایی اعلام کرد: «در آغاز سخن باید به داده‌های تورمی ماه ژوئیه در یورو اشاره کنم. شواهد گویای آن است که تورم نقطه به نقطه در این منطقه در مسیر نزولی قرار دارد و در ماه ژوئیه سطح 5/ 5 را ثبت کرد. اما این درحالی است که تورم هسته (بدون احتساب موادغذایی و انرژی) همچنان در سطح 5 درصدی بر قوت خود باقی مانده و در حال ادامه دادن به مسیر صعودی است.

این امر موجب شد تا لاگارد، رئیس بانک مرکزی بیش از گذشته بر تشدید سیاست‌های پولی انقباضی مصمم باشد. این امر را می‌توان در عملکرد او در هفته گذشته مبنی بر افزایش 25/ 0 واحد درصدی بهره مشاهده کرد. بر این اساس افزایش بهره در ماه‌های آتی دور از انتظار نخواهد بود. از این‌رو باید گفت که با توجه به تمدید احتمالی سیاست‌های انقباضی و همچنین مسیر نامعلوم تورم هسته، این رشد در نیمه دوم سال 2023 کمی بعید به نظر می‌رسد.» پیرامون این بحث عده‌ای از اقتصاددانان نیز تاکید کردند: «در ابتدا، بیشتر فشارهای قیمتی در منطقه یورو ناشی از هزینه‌های بالای انرژی بود، اما در ماه‌های اخیر قیمت مواد غذایی بیشترین سهم را داشته است. بر این اساس نمی‌توان از عدم بازگشت تورم به سطوح قبلی خود اطمینان حاصل کرد. از این‌رو بانک مرکزی به عملیات ضد تورمی خود ادامه داده و امکان رشد اقتصادی در نیمه دوم را سلب خواهد کرد.» البته برای درک بهتر مطالب ذکر شده باید تا گزارش بعدی تولید ناخالص داخلی اروپا و نشست بانک مرکزی منتظر ماند.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید