پتروشیمی‏‏‌ها گوش به زنگ اخبار رینگ جهانی

رینگ پتروشیمی‌‌‌ها گوش به زنگ نوسان نرخ این محصولات در بازارهای جهانی است. افزایش مستمر بهای محصولات پتروشیمی در بازارهای جهانی ظرف هفته‌‌‌های اخیر، به رشد بهای آنها در بازار داخل منجر شده و از این منظر بازار داخل با سیگنال رشد تقاضا روبه‌روست. البته تضعیف نرخ ارز در بازار آزاد و سیگنال منفی آن بر تقاضا قوی‌‌‌تر بوده و به این ترتیب رینگ پتروشیمی‌‌‌ها با فروکش تقاضا مواجه است.
پتروشیمی‏‏‌ها گوش به زنگ اخبار رینگ جهانی
به گزارش «اکوایران»، بهای پایه محصولات زیرگروه پلیمری‌‌‌ها و شیمیایی‌‌‌ها با افزایش نرخ برای عرضه در بازار فیزیکی بورس کالای ایران ظرف هفته جاری از روز دوشنبه ششم شهریورماه تا روز یکشنبه دوازدهم این ماه عمدتا افزایشی اعلام شد و به این ترتیب جریان رشد نرخ پایه محصولات گروه پتروشیمی متاثر از سیگنال جهانی ادامه‌‌‌دار شد. نرخ ارز و بهای محصولات پتروشیمی فوب خلیج‌‌‌فارس دوفاکتور تعیین‌‌‌کننده قیمت پایه هستند. در شرایطی که نرخ ارز معیار در تعیین بهای پایه محصولات پتروشیمی طی بیش از هفت‌ماه گذشته در محدوده ۲۸‌هزار و ۵۰۰تومانی تثبیت شده است، نوسان نرخ جهانی تنها فاکتور جهت‌‌‌دهنده به قیمت‌های پایه است.

در این شرایط نوسان نرخ ارز در بازار آزاد به رفتار معامله‌‌‌گران این بازار به‌خصوص در محصولاتی که میزان عرضه کمتر از تقاضا باشد جهت می‌دهد. در عین حال پیش‌بینی استمرار روند افزایش قیمت در بازارهای جهانی، با اثرگذاری مثبت بر رشد بهای پایه محصولات پتروشیمی، محرک خرید مواد اولیه از رینگ پتروشیمی‌‌‌ها خواهد بود. درواقع صنایع تکمیلی فعال در این حوزه با پیش‌بینی رشد مستمر هفتگی نرخ با سیگنال مثبت جهانی ترجیح می‌دهند خریدهای خود را زودتر انجام دهند. به این ترتیب سیگنال مثبت جهانی محرک رونق رینگ پتروشیمی داخلی است.

نوسان منفی دلار، رینگ پتروشیمی را از سکه انداخت
نرخ ارز معیار در تعیین بهای پایه محصولات پتروشیمی ثابت شده است؛ اما نوسان نرخ ارز در بازار آزاد به رفتار متقاضیان این محصولات جهت می‌دهد. بررسی روند معاملات محصولات پتروشیمی ظرف ماه‌‌‌های اخیر حکایت از آن دارد که نسبت حجم معامله به حجم عرضه و میزان رقابت قیمتی در هفته‌‌‌هایی که نرخ ارز در بازار آزاد در کانال قیمتی ۵۰‌هزار تومان نوسان داشت، بیشتر بود. اما بازگشت نرخ ارز به کانال قیمتی ۴۹هزار و ۴۸‌هزار تومانی و نوسان در این نرخ باعث شد تا از میزان تمایل برای خرید و رقابت قیمتی در رینگ پتروشیمی‌‌‌ها کاسته شود.


ظرف هفته گذشته منتهی به‌ روز جمعه سوم شهریورماه بالغ بر ۱۱۳‌‌‌هزار تن محصول پلیمری در بازار فیزیکی بورس‌‌‌کالا عرضه شد که برای آن تقاضایی برابر ۱۱۲‌‌‌هزار تن از سوی خریداران به ثبت رسید و در نهایت ۹۲‌‌‌هزار تن محصول مورد معامله قرار گرفت. نسبت حجم معامله به عرضه در این بازار برابر ۸۱‌درصد بود. این رقم قابل‌توجه است، اما نسبت به میزان فروش محصولات پلیمری در هفته‌‌‌های قبل کمتر است.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید