آمریکا با رکود فاصله دارد

دنیای اقتصاد: اخبار داغ روز‌های اخیر در ایالات‌متحده را درست یا غلط بودن سیاست‌های فدرال رزرو و در نتیجه اثر آن بر بازارهای جهانی به خود اختصاص داده است. برخی از مقامات در این کشور معتقدند که جرمی پاول می‌توانست رفتار سختگیرانه‌تری نسبت به مهار تورم اتخاذ کند تا بتواند در مدت زمان کوتاه‌تری آن را به سطح ۲ درصدی برساند.

اما سوال این است که سیاست‌های پولی اقتصاد این کشور را وارد رکود خواهد کرد یا خیر؟ در راستای این موضوع باید سخنان برخی از افراد صاحب‌نظر در این حوزه را مورد بررسی قرار داد. لرتا جِی مستر، مدیرعامل اجرایی بانک فدرال رزرو کلیولند در سخنرانی خود در روزهای اخیر تاکید کرد: «گرچه تورم در ایالات‌متحده به هدف نهایی خود نرسیده، اما باید گفت که بازار کار در مقابل سیاست‌های فدرال رزرو همچنان در حال مقاومت است. در این میان سیاستگذاران با تجزیه و تحلیل عملکرد فدرال رزرو در یک‌سال اخیر، از تصمیم جدید خود در نشست ماه سپتامبر رونمایی کنند. من در خصوص اینکه کمیته بازار باز فدرال رزرو قرار است چه تصمیمی را اتخاذ کند، در تردید هستم. فدرال رزرو در طی یک‌سال اخیر یازده مرتبه نرخ بهره سیاستی را افزایش داده و آن را به سطح ۲۵/ ۵ تا ۵/ ۵ درصد رسانده که بالاترین سطح در ۲۲ سال اخیر به شمار می‌رود. اما شواهد نشان می‌دهد که پاول در صورت عدم بازگشت تورم به سطح ۲ درصدی نرخ‌ها را بیش از پیش افزایش خواهد داد. با استناد به سخنان وی باید بگویم که رسیدن به تورم ۲ درصدی از مسیر‌های سابق سیاستی امکان‌پذیر نبوده و سیاستگذاران باید اقدامات جدید‌تری را به کار گیرند.» این چهره اقتصادی در ادامه سخنان خود با اشاره به بازار کار آمریکا افزود: «گزارش شغلی آمریکا در روز جمعه سیگنال مثبتی برای سیاستگذاران به حساب می‌آید تا با دست باز‌تری به عملیات ضد تورمی خود بپردازند.» گزارش اخیر «دنیای اقتصاد» ارقام شغلی ایالات‌متحده را مورد بررسی قرار داده است. در این گزارش آمده است: «‌نرخ بیکاری آمریکا از ۵/ ‌۳درصد در ماه ژوئیه به ۸/ ‌۳درصد در ماه اوت صعود کرد. این درحالی است که فرصت‌های شغلی جدید در ماه اخیر نیز نسبت به ماه ژوئیه روند رو به رشدی را پشت سر گذاشته و از ۱۵۷ هزار به ۱۸۷ هزار فرصت‌ شغلی رسیده است. طبق گزارش منتشر شده از سوی اداره آمار کار ایالات‌متحده، نرخ بیکاری و فرصت‌های شغلی فراتر از انتظارات افزایش یافت. وضعیت شغلی آمریکا در ماه اخیر حاکی از آن است که فرصت‌های شغلی ایجاد شده در ماه اوت برای سومین ماه متوالی زیر ۲۰۰ هزار ‌باقی ماند و به ۱۸۷ هزار نفر رسید و از انتظارات ۱۷۰ هزار نفری فراتر رفت. بررسی‌ها نشان می‌دهد که از میزان رقم ذکر شده، ۷۱ هزار نفر در مراقبت‌های بهداشتی، اوقات فراغت ۴۰ هزار نفر، کمک‌های اجتماعی ۲۶ هزار نفر، ساخت‌و‌ساز ۲۲‌هزار نفر و حدود ۲۸ هزار نفر نیز در سایر حوزه‌ها مشغول به کار هستند.»

بازار کار هر کشور، نشان از سلامت اقتصاد آن کشور دارد. بنابراین اقتصاد آمریکا گرچه با بحران‌های کوتاه مدت مواجه شده، اما توانایی حل‌وفصل آن را نیز خواهد داشت. از جمله بحران‌های کوتاه مدت آن می‌توان به گزارش اخیر شاخص مدیران خرید در روز‌های اخیر اشاره کرد. این گزارش بیان می‌کند که شاخص مدیران خرید در این کشور در ماه اوت در مرز رکود قرار گرفته و از رقمی معادل ۵۲ واحد در ژوئیه به ۴/ ‌۵۰ واحد در اوت تنزل یافت که از برآوردها (۵۲ واحد) کاهشی‌تر شد. بخش تولید در این کشور همچنان شیب کاهشی خود را برای دهمین ماه متوالی در ماه اوت حفظ کرده و از رقم ۴۹ به ۹/ ‌۴۷ واحد رسید. بخش خدمات نیز را از ۳/ ‌۵۲ واحد به ۵۱ واحد رساند. اگرچه بخش خدمات نیز با کاهش رشد مواجه شده است، اما باید گفت که همچنان مقاومت خود را در کانال بالای ۵۰واحدی حفظ کرده و وارد مرز انقباضی نشده است. با توجه به عوامل مذکور باید گفت که اقتصاد آمریکا همچنان بر قوت خود باقی مانده و فاصله زیادی با رکود دارد.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید