دنیایاقتصاد – آرش معلمی : بررسی آمارهای مربوط بهعملکرد هفتگی بازار سهام که توسط پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا) منتشر شدهاست، نشان میدهد که شاخصهای مورد بررسی، مطابق با پیشبینیهای برخی کارشناسان عملکرد خوبی را بهثبت رساندهاند، بهطوریکه در هفته منتهی به چهارشنبه ۲۰ دی ماه، تعداد سهامداران فعال بازار به ۳۸۱هزار و ۷۹۴ کد رسید که بیش از ۹۹درصد این مقدار مربوط به سهامداران حقیقی و کمتر از یکدرصد آن مربوط به سهامداران حقوقی بودهاست.
همچنین ارزش معاملات خرد سهام و حقتقدم نیز در سطح ۲۱هزار و ۳۸میلیاردتومان قرارگرفت و ارزش معاملات خرد درETFها نیز به محدوده ۲۴هزار و ۳۴۵میلیاردتومان رسید. کارشناسان عقیده دارند که سه عامل مهم، یعنی نوسانات صعودی نرخ دلار در کانال ۵۱هزارتومان، اخبار مثبت مربوط به خودروییها و در نهایت نگاه مثبت مربوط عملکرد شرکتها در گزارشهای ۹ماهه شرکتها که هنوز منتشر نشدهاست، باعث رشد بازار در هفتهای که گذشت شدند.
تحرکات بازار زیر ذرهبین
درحالیکه از ابتدای ماهجاری تا هفته منتهی به چهارشنبه ۱۳ دی ماه، وضعیت نابسامان بازار سهام بغرنجتر نیز شدهبود؛ اما در هفتهای که گذشت مطابق با پیشبینی برخی از تحلیلگران این بازار کمی بوی بهبود به خود گرفت تا مقداری از عقبماندگی روزهای گذشته را جبران کند.درحالیکه گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا) مربوط بهعملکرد هفتگی هفته ماقبل بازار سرمایه، یعنی هفته منتهی به ۱۳دی، منتشر نشدهاست و بنابراین مقایسه آمارهای منتشرشده برای دو هفته گذشته ممکن نیست، اما مقایسه این اعداد با هفتههای قبلتر نشان میدهد که عملکرد بازار سهام در هفته گذشته، تا حدودی در وضعیت خوبی بودهاست، بهطوریکه در هفته منتهی به چهارشنبه ۲۰ دی ماه، تعداد سهامداران فعال بازار سهام، اعم از حقیقی و حقوقی در سطح ۳۸۱هزار و ۷۹۴ کد قرارگرفت. از این میزان ۳۸۰هزار و ۳۷۴کد برابر با ۹۹.۶۲درصد مربوط به سهامداران حقیقی و ۱۴۲۰کد برابر با ۰.۳۸درصد نیز مربوط به سهامداران حقوقی بودهاست. همچنین ارزش معاملات خرد سهام و حقتقدم نیز در محدوده ۲۱هزار و ۳۸میلیارد تومان قرارگرفت که در بین آمارهای منتشرشده از این پایگاه خبری (از هفته منتهی به ۱۲ مهر)، تنها از ۳ هفته کمتر بودهاست. از مقدار ذکر شده، ۱۲هزار و ۳۷۰میلیاردتومان مربوط به بورس اوراقبهادار تهران و ۸هزار و ۶۶۸میلیاردتومان نیز مربوط به فرابورس ایران بودهاست. علاوه بر دو شاخص ذکر شده، ارزش معاملات خرد در صندوقهای سرمایهگذاری قابلمعامله یا ETFها نیز در هفتهای که گذشت در محدوده ۲۴هزار و ۳۴۴میلیارد تومان قرارگرفت و از این میزان ۱۹هزار و ۵۶۰میلیارد تومان برابر با ۸۰.۳۴درصد سهم صندوق سرمایهگذاری در اوراق یا درآمد ثابت، ۴هزار و ۶۸۳میلیارد تومان برابر با ۱۹.۲۴درصد سهم صندوق سرمایهگذاری در سهام و در نهایت ۱۰۱میلیاردتومان برابر با ۰.۴۲درصد نیز سهم سایر صندوقهای سرمایهگذاری بودهاست.در این میان برخی از کارشناسان معتقدند که سه دلیل عمده موجب رشد بورس در هفته گذشته شدهاست. اولین و مهمترین آن نوسانات صعودی دلار تا کانال ۵۱هزارتومان بودهاست که تبدیل به موتور محرکی برای رشد شاخصکل شد که روز چهارشنبه مجددا تا کانال ۲میلیون و ۱۷۰هزار واحد نیز پیشرفت و حتی در روز گذشته (شنبه ۲۳ دی) با نزدیکی دلار به مرز ۵۲هزارتومان، با بیش از ۹۵۰۰ واحد رشد، وارد کانال ۲میلیون و ۱۸۰هزار واحد شد. دلیل مهم دیگر اخبار مربوط به خودروییها بود که اگرچه تکذیب شد، اما اخبار مثبت آن تاثیر خود را بر بازار گذاشت و همینطور تبدیل به ضربهگیر جو منفی و ریسک سیستماتیک بینالمللی نیز شد. دلیل نهایی نیز پیشبینیهای مربوط به گزارشهای ۹ماهه عملکرد شرکتها است که به دلیل مثبتبودن نگاهها به این مساله، بهنظر میرسد که بخشی از رشد بورس در این هفته را بتوان مدیون این اخبار دانست.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات