دنیای اقتصاد : کاهش میزان تقاضا برای انواع محصولات زنجیره فولاد موجب شده است تا بازار در آرامش نسبی به سر ببرد. کاهش میزان تقاضا برای شمش موجب شده است تا کمبود عرضه آهن اسفنجی در بازار مشخص نشود. کمبود نقدینگی نوردکاران نیز موجب شده است تا کاهش عرضه شمش نیز عیان نباشد.
بازار فولاد همچنان در حال گذار از دوران رکود است. همه امیدها برای نجات این بازار تقویت مسیرهای صادراتی بود و واهمه از کاهش عوارض صادراتی امید را برای بهبود شرایط به بازار برگرداند، اما در این بین جنگ در نوار غزه همچنان سایه خود را بر معاملات جهانی حفظ کرده است و مشتریهای خارجی تمایلی به خرید ندارند. با این حال صادرات گندله مجددا از سر گرفته شده، اما این موضوع نیز کمکی به رونق بازار نکرده است؛ چراکه صف مشتریان خارجی شلوغ نیست و بازگشت بخش فولاد به شرایط قبل با ادامه صادرات گندله به زمان بیشتری برای قضاوت در این خصوص نیاز دارد. با آغاز فصل سرما بازار آهن اسفنجی با کمبود عرضه مواجه است و واحدهای تولیدی به دلیل محدودیتهای انرژی ترجیح میدهند میزان تولید خود را تا اواسط اسفندماه سالجاری کاهش دهند، اما رکود حاکم بر بازار شمش و افت تقاضا برای شمش مانع از آن شده است تا کمبود آهن اسفنجی در بازار پررنگ دیده شود.
بررسی قیمت شمش فولادی در رینگ فیزیکی بورسکالا نشان میدهد که با توجه به کاهش تولید و میزان عرضه، میانگین قیمت معاملات نیز از ابتدای بهمنماه روند نزولی را در پیش گرفته است و پیشبینی میشود که این شرایط تا پایان سالجاری ادامه داشته باشد. نوردکاران نیز در حال تجربه کردن شرایط مشابهی هستند، چراکه تولیدکنندگان میلگرد موجودی شمش کافی ندارند، اما به دلیل کمبود نقدینگی این اجازه به نوردکاران داده نمیشود که تقاضای واقعی شمش را اعلام کنند و از این رو به دلیل تعادل میزان عرضه و تقاضای شمش، این بازار در آرامش نسبی و موقت به سر میبرد.
کارشناسان و فعالان فولادی معتقدند که بورسکالا یکی از دلایل شرایط فعلی بازار فولاد به حساب میآید؛ چراکه اجازه خرید به بخش بازرگانی بهجز میلگرد داده نمیشود و در نتیجه سرمایهها به بخش مسکن تزریق میشود و فولادسازان نیز با کمترین میزان ظرفیت به تولید خود ادامه میدهند و فقط نوردکاران هستند که میتوانند از شرایط موجود بهرهمند شوند که فعالان این زنجیره نیز به دلیل کمبود نقدینگی همچون دیگر فعالان این حوزه در خواب زمستانی فرورفتهاند. پیشبینی میشود که ادامه شرایط فعلی با توجه به مشکلات صادرات، بهخصوص فروش میلگرد، موجب شود که بازار به رکود خود ادامه دهد. در حال حاضر سیاستهای داخلی و خارجی بهعنوان سرعتگیر جان گرفتن دوباره بازار فولاد عمل میکند و برای بهبود شرایط باید منتظر تصمیمهای جدید در خصوص وضعیت سوخت واحدهای تولیدی، نوسانات ارزی و برنامهها و سیاستهای دولت در زمینه صادرات ماند.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات