کنترل ریسک نقدینگی تسویه معاملات با راه‌اندازی صندوق تضمین

مدیر تسویه وجوه اوراق بهادار سپرده‌گذاری مرکزی، مدیریت ریسک نقدینگی تسویه معاملات را کارکرد مهم صندوق تضمین برشمرد و اظهار کرد: اگر کارگزاران منابع لازم را تامین نمی‌کردند در مواقعی که یکی از اعضا دچار نکول می‌شد نمی‌توانستیم تسویه معاملات را در موعد مقرر انجام دهیم.

هادی علیپور در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، در رابطه با ماهیت عملکرد صندوق تضمین، گفت: صندوق تضمین تسویه معاملات به عنوان رکن کنترل مدیریت ریسک«سمات» در قبال نکول اعضای اتاق پایاپای و مدیریت ریسک نکول طراحی شده و منابع مالی آن از طریق اعضای آن تامین می‌شود.

وی افزود: هر عضوی بر اساس میزان فعالیت«میزان بدهی به اتاق پایاپای» و تعداد نکول در سه ماهه قبل منابعی را به عنوان سهم مشارکت به صورت نقد به حساب صندوق تضمین واریز می‌کند.

مدیر تسویه وجوه اوراق بهادار سپرده‌گذاری مرکزی در ادامه تصریح کرد: صندوق تضمین به عنوان واحدی از تشکیلات سپرده‌گذاری مرکزی به حساب می‌آید و از شخصیت مستقل حقوقی برخوردار نیست.

علیپور گفت: صندوق تضمین موجب شد تا همواره ریسک نقدینگی تسویه معاملات را مدیریت کنیم و اگر کارگزاران منابع لازم را تامین نمی‌کردند در مواقعی که یکی از اعضا دچار نکول می‌شد نمی‌توانستیم تسویه معاملات را در موعد مقرر انجام دهیم.

مدیر تسویه وجوه اوراق بهادار سپرده‌گذاری مرکزی در پایان خاطرنشان کرد: این صندوق بر اساس دستورالعمل مصوب سازمان بورس و اوراق بهادار توسط کمیته صندوق تضمین اداره می‌شود و میزان سهم مشارکت اعضا در ابتدای دوره ۳ ماهه تعیین و به اطلاع اعضا می‌رسد. در صورت نکول یا تسویه نکردن معاملات اعضا در موعد مقرر، عضو ملزم به تسویه همراه با جرائم تعلق گرفته و این جرائم به عنوان آورده سایر اعضاء درج می‌شود؛ با توجه به کم بودن میزان منابع صندوق تضمین نسبت به حجم ریالی تسویه معاملات، در جهت افزایش منابع، رایزنی‌هایی با سازمان بورس و اعضاء اتاق پایاپای صورت گرفته تا بتوان منابع بیشتری به این صندوق تخصیص داد.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید