بی‏‏‌رمقی سیمانی‌ها با آغاز خاموشی‏‏‌ها

دنیای اقتصاد-نسیم نوحه‏‏‌خوان : میزان معاملات انواع سیمان تحت‌تاثیر آغاز خاموشی‌‌‌ها در واحدهای تولیدی طی چند هفته اخیر با روند نزولی مواجه شد، این در حالی است که در دو فصل بهار و تابستان با آغاز ساخت‌وساز مسکن باید معاملات پررونق باشند. طبق روال سال‌های گذشته، با آغاز فصل گرما میزان تقاضا برای سیمان به علت اوج‌‌‌گیری ساخت‌‌‌وساز مسکن افزایش می‌‌‌یافت و به این ترتیب قیمت پایه برای این مصالح ساختمانی به صورت رقابتی افزایشی می‌‌‌شد. اما امسال برخلاف جریان سال‌های گذشته، از ابتدای خردادماه میزان عرضه و معاملات در مسیر کاهشی قرار گرفته است.
 بی‏‏‌رمقی سیمانی‌ها با آغاز خاموشی‏‏‌ها
روند نزولی معاملات در تالار صنعتی بورس‌کالای ایران را می‌‌‌توان تحت‌تاثیر آغاز زودهنگام خاموشی‌‌‌ها با میزان ساعت بیشتر دانست و از این‌رو با وجود رشد نسبی ساخت‌وسازها در فصل بهار و تابستان، میزان عرضه سیمان برای پاسخگویی به این میزان تقاضا کافی نیست؛ بنابراین میزان تولید واحدهای صنعتی به علت سهمیه‌‌‌بندی برق کاهش یافته است و این شرایط طی دوماه تیر و مرداد ادامه خواهد داشت و پیش‌بینی می‌شود که با کاهش عرضه و معاملات در بازار فیزیکی بورس‌کالای ایران، قیمت سیمان برای دو ماه آینده کاهش یابد و در ثبات نسبی به سر برد. این در حالی است که در سومین ماه از سال جدید هنوز قیمت پایه این محصول مشمول افزایش قیمت نشده است. 

بررسی بازار فیزیکی بورس‌کالای ایران از بازه زمانی ۲۶ تا ۲۹خردادماه نشان می‌دهد که حدود یک‌میلیون و ۴۷۰‌هزار و ۸۴۶تن انواع سیمان در این رینگ عرضه شده که با تقاضای یک‌میلیون و ۹۸۹‌هزار و ۷۱۴تن مواجه شد و در نهایت یک‌میلیون و ۳۰۶‌هزار و ۵۶۱تن با میانگین قیمت موزون یک‌هزار و ۲۲۴تومان به ازای هر کیلوگرم مورد معامله قرار گرفت. بررسی تالار صنعتی بورس‌کالا نشان می‌دهد که در هفته پایانی خردادماه بیش از ۸۸‌درصد انواع سیمان عرضه‌شده به فروش رسیده است. این در حالی است که هفته گذشته یک‌میلیون و ۵۰۷‌هزار و ۷۹۸تن انواع سیمان عرضه شد که با استقبال ۲میلیون و ۱۸۶‌هزار و ۶۲۲تنی مواجه شد و در پایان یک‌میلیون و ۳۵۸‌هزار و ۳۲۴تن با میانگین قیمت موزون یک‌هزار و ۱۷۵تومان به ازای هر کیلوگرم سیمان مورد معامله قرار گرفت.

مقایسه آمار و ارقام معاملات هفته آخر خردادماه با هفته پیش از آن نشان می‌دهد که میزان عرضه و معاملات دو هفته پایانی خردادماه به ترتیب ۲.۵‌درصد کاهش و ۳.۹‌درصد افت را به ثبت رسانده و همچنین میزان تقاضا ظرف هفته‌های سوم و چهارم ۹.۸‌درصد کاهش یافته است. این کاهش‌‌‌ها در صورتی رخ داده که قیمت پایه سیمان در هفته چهارم نسبت به هفته گذشته ۴‌درصد افزایش داشته است.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید