فروش طلای کهنه به نفع مردم ممنوع شد؟

بازار: فروش طلای دست‌دوم در حالی ممنوع شده است که به گفته نایب رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف ایران، طلاهای دست‌دوم فاقد استاندارد و عیار مشخص بوده و خریداران را با زیان جدی مواجه می‌کند.
فروش طلای کهنه به نفع مردم ممنوع شد؟
مدت‌هاست مردم به جای خرید طلاهای استاندارد با عیار مشخص، اقدام به تهیه طلاهای دست‌دوم بی‌نام و نشان و به اصطلاح بدون اجرت می‌کنند، تا برای خرید این کالای ارزشی هزینه کمتری بپردازند، غافل از اینکه با چنین اقدامی ممکن است طلایی را خریداری کنند که فاقد استاندارد و عیار لازم است. کارشناسان، روسای اتحادیه و مسوولان اتاق اصناف بارها تاکید کرده‌اند که خریداران طلا به جای خرید طلای کهنه و دست‌دوم که معلوم نیست سازنده آن کیست یا چه عیاری دارد، طلای نو بخرند. بسیاری از افراد طلای بدون اجرت و کهنه خریده‌اند، اما در زمان فروش متوجه شده‌اند که آن قطعه طلا عیار واقعی را ندارد و از طرفی چون تولید‌کننده آن نیز به دلیل فقدان کد روی کالا مشخص نیست، بنابراین قابل رصد و شناسایی نبوده و خریدار طلای کهنه به جای سودآوری با ضرر مواجه شده است.

با این اوصاف برای جلوگیری از زیان و از بین رفتن سرمایه مردم اخیرا رئیس کمیسیون تخصصی اتاق اصناف ایران از حذف کد آیسیک فروش طلای مستعمل از سامانه نوین اصناف و ممنوعیت فروش آن در طلافروشی‌ها خبر داده و اعلام کرده است: اتحادیه‌ها پس از اطلاع‌رسانی و دادن اخطارهای لازم، می‌توانند نسبت به اعمال قانون نسبت به واحدهای متخلف اقدام کنند. رویکردی که به نفع مردم و ممانعت از فعالیت سوداگران سودجوی بی‌هویت است که با ترفند فروش طلای بدون اجرت نه فقط از پرداخت قانونی مالیات طفره می‌روند بلکه با سرمایه‌های مردم نیز بازی می‌کنند.

هیچ واحد صنفی اجازه فروش طلای کهنه را ندارد
حال با توجه به اهمیت موضوع حمایت از تولیدکنندگان همچنین حمایت از مردم و خریداران برای جلوگیری از خرید طلاهای فاقد استاندارد، خوشبختانه این موضوع به انجام رسید و بدین‌ترتیب هیچ واحد صنفی اجازه فروش طلای دست‌دوم را ندارد. علاوه بر این مطابق مقررات جدید، اتحادیه‌های سراسر کشور نیز می‌توانند با اطلاع‌رسانی و ارسال اخطاریه لازم به واحدهای صنفی تحت پوشش خود و مشخص کردن یک ضرب‌الاجل یک ماهه، نسبت به اعمال ماده ۲۷ و ۲۸ قانون نظام صنفی برای پلمب یا ابطال پروانه کسب واحدهای صنفی متخلفی که اقدام به فروش طلای دست‌دوم بدون استاندارد می‌کنند، اقدام کنند.


محمد کشتی‌آرای، نایب رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف ایران اظهار کرد: مدت‌هاست مشاهده می‌شود برخی فروشندگان طلا با استفاده از ناآگاهی یا سادگی مردم، خریداران این کالا را به خرید طلای بدون اجرت دست‌دوم با هزینه پایین ترغیب می‌کنند. پدیده‌ای که در پی شرایط نامناسب اقتصاد خانوارها از یکسو و از طرفی عدم آگاهی آنها در چنین معامله‌ای، عمده خریداران به این سمت و سو کشیده شده‌اند بدون اینکه بدانند فریب خورده‌اند. او با بیان اینکه مالیات به اجرت و سود طلا تعلق می‌گیرد، گفت: برخی فروشندگان طلا برای فرار از پرداخت مالیات که این روزها در فضای مجازی نیز دست به معامله چنین کالایی می‌زنند، طلای بدون استاندارد و ناخالص را با ترفند طلای بدون اجرت به خریداران می‌فروشند در حالی که عمده این طلاها، طلای با عیار تمام و دارای استاندارد لازم نیستند. این در حالی است که طبق قانون استاندارد ملی کشور کلیه مصنوعات طلا که به فروش می‌رسد باید دارای استاندارد باشند، استانداردی که عیار ۱۸ است اما طلاهای دست‌دوم فاقد کد شناسایی استاندارد لازم هستند.

 کشتی‌آرای با تاکید بر اینکه فروش طلای دست‌دوم و کهنه به دلیل حفظ منافع مردم ممنوع شده است، اظهار کرد: آحاد مردم باید هوشیار باشند که در دام سوءاستفاده‌کنندگان فروش طلای دست‌دوم بدون اجرت نیفتند تا در خرید این کالا کلاه سرشان نرود. با این وجود خریداران طلا باید  با ظرافت خاص طلایی را خریداری کنند که دارای کد شناسایی باشند، مثلا اگر بخواهند انگشتر، تک‌پوش یا زنجیر طلا بخرند حتما به علامت t یعنی ساخت طلا در تهران یا e ساخت طلای اصفهان و همچنین m مشهد که با حروف لاتین روی طلا حک شده است همراه با درج عیار ۷۵۰ توجه کنند، چرا که این خصیصه شاخص استاندارد و واحد تولید طلا را مشخص می‌کند. علاوه بر این موقع خرید باید در فاکتور نوشته شود که طلای ساخته شده برای کجا و دارای چه عیاری است، زیرا وقتی عیار و محل ساخت طلا بر روی طلا حکاکی شده است به درستی مشخص و معین می‌شود طلا هیچ مشکلی ندارد زیرا رصد آن به آسانی انجام می‌شود و خریدار در زمان فروش دچار مشکل نخواهد شد.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید