هفته پرریسک بازارها

فرزانه صالحی /کارشناس بازار سرمایه
بازارهای مالی جهانی و داخلی هفته متلاطمی را پشت سر گذاشتند. در بازار جهانی هم‌زمانی ضعف شاخص دلار، کاهش شدید بازدهی اسناد خزانه کوتاه‌مدت و بلند‌مدت آمریکا و ضعف غیرمنتظره در بازار کار آمریکا با انتشار داده‌ها در روز جمعه، انتظارات از احتمال کاهش رشد اقتصادی و حاکم شدن فضای رکودی در اقتصاد را در ذهن فعالان بازار پررنگ کرده و باعث شد بورس ایالات متحده یکی از سنگین‌ترین ریزش‌های خود را در آخرین روز معاملاتی تجربه کند. در این میان جلسه چهارشنبه هفته گذشته فدرال رزرو از این جهت برای بازارهای جهانی حائز اهمیت بود که فعالان بازار به دنبال سرنخ‌هایی از روند کاهش نرخ بهره برای ماه‌های آتی بودند، چرا که سه دوره متوالی کاهش نرخ تورم در ماه‌های اخیر، این انتظار را در ذهن بازار ایجاد کرده بود که نخستین کاهش نرخ بهره در نشست سپتامبر رخ خواهد داد و تاثیرات آن در بازار پرایس شده است.
سخنان جروم پاول در این جلسه چندان لحن سیاست‌های پولی انقباضی یا سیاست‌های پولی انبساطی نداشت و او در پاسخ به سوالات به این موضوع اشاره کرد که در صورتی که نیاز باشد در جلسه بعدی نرخ بهره کاهش پیدا خواهد کرد. اما نکته مهم این جلسه این بود که نگرانی از سرد شدن و آسیب‌پذیری بازار کار در بین اعضای فدرال رزرو افزایش پیدا کرده است. یکی از دلایلی که باعث نوسانات نسبتا تند طلای جهانی تا سطح ۲هزار و ۴۷۸دلاری انس طلا پس از انتشار آمار بسیار ضعیف بازار کار امریکا در روز جمعه شد، این نکته بود و باعث شد انتظارت بازار به این سمت‌و‌سو برود که امکان کاهش دو پله نرخ بهره به میزان ۰.۵واحد درصد در جلسه بعدی فدرال رزرو نیز وجود دارد. با توجه به اتفاقات اخیر، بخشی از نوسانات رو به بالای طلای جهانی را می‌توان به افزایش انتظارات از ریسک‌های ژئوپلیتیک و افزایش تنش‌ها در منطقه خاورمیانه نسبت داد که به نظر می‌رسد در حال حاضر در بالاترین سطح خود قرار دارد.

در حالت کلی افزایش عوامل برون‌زا و احتمال رکود اقتصادی شرایط را برای تحلیل قیمتی طلا کمی پیچیده‌تر می‌کند و روز جمعه نیز شاهد نوسانات تند و تیز رو به بالا و پایین حدود ۷۰دلاری در طلای جهانی بودیم که در نهایت در حدود قیمت ۲هزار و ۴۴۲دلاری، بازار بسته شد.   در بازارهای مالی داخلی می‌توان اظهار کرد تنش‌های اخیر بیشترین تاثیر را در افزایش نرخ‌های اخیر داشتند؛ چرا که تا پیش از آن انتظارات تورمی کمی تعدیل شده بود و بازار بیشتر در انتظار تثبیت اعضای کابینه دولت جدید و بررسی سیاست‌های این دولت بود. بااین‌حال روز گذشته نرخ‌های قیمتی کمی از سقف خود عقب‌نشینی کردند اما به دلیل بالا بودن سطح ریسک‌ها باید منتظر ماند و دید در نهایت مسیر بازار به کدام سو خواهد رفت.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید