دنیای اقتصاد: هفته گذشته، هفته پرخبری برای بازارهای جهانی بود، اخباری که هر یک به شیوهای روندها را متاثر کردند. چهارشنبه، علاوهبر کاهش رتبه اعتباری چین از سوی موسسه «مودی»، صورتجلسه نشست پیشین فدرال رزرو آمریکا منتشر شد. پنجشنبه هم نشست اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت برگزار شد که توجه معاملهگران را به خود جلب کرد. در این میان، رشد ارزش طلا جالب توجه است که با وجود تضعیف بهای نفت خام، با کمک دادههای فنی، بنیادی و سیاسی، به محدوده 1260 دلار بازگشته است. حتی دادههای بهتر از انتظار از رشد آمریکا هم مانع طلا نشد. عصر جمعه دومین تخمین از رشد تولید ناخالص ملی ایالاتمتحده در سه ماه نخست سال 2017 منتشر شد که با وجود انتظار 9/ 0 درصدی و تخمین اولیه 7/ 0درصدی، 2/ 1درصد اعلام شد. با این همه، شناسایی سود معاملهگران طلا، افت بورسها و نگرانیهای سیاسی در آمریکا، فلز زرد را جذاب نگه داشت.
اونس فلز زرد صبح چهارشنبه تحت فشار خبر کاهش رتبه اعتباری چین، بزرگترین واردکننده طلا در جهان بود، اما ادامه نگرانیهای سیاسی آمریکا خرید آن را بالا نگه داشت. اونس که سهشنبه با 9 دلار افت به بهای 1251 دلار رسیده بود، چهارشنبه با 8 دلار رشد به بهای 1259 دلار رسید. در این روز همزمان با ادامه توجه بازار به تحقیقات «افبیآی» از اطرافیان دونالد ترامپ بهدلیل روابط مشکوک با روسیه، صورتجلسه نشست پیشین کمیته بازار آزاد فدرال رزرو هم منتشر شد. این صورتجلسه نشان داد که اعضا بر سر کاهش داراییهای بانک مرکزی آمریکا توافق دارند و همچنان افزایش تدریجی نرخهای بهره را با وجود کاهش رشد اقتصادی آمریکا مفید میدانند. با وجود احتمال انقباض بیشتر پولی، تاکید بر تدریجی بودن آن بهدلیل چالشهای پیشروی بزرگترین اقتصاد جهان، دلار را کاهشی و طلا را افزایشی کرد. شاخص دلار که سهشنبه روی عدد 35/ 97 واحد ایستاده بود، چهارشنبه تا عدد 23/ 97 واحد پایین آمد. در این روز، بهای نفت خام در آستانه نشست اوپک اندکی تضعیف شد.
مهمترین اتفاق روز پنجشنبه، برگزاری نشست اوپک بود که نتیجه آن بهای نفت خام را تضعیف کرد. این ضعف، طلا را هم کاهشی کرد اما این پایان داستان طلا در هفته گذشته نبود. اونس طلا پنجشنبه با 4 دلار کاهش به بهای 1255 دلار رسید. اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت در نشست پنجشنبه که در وین اتریش برگزار شد بر سر حفظ سطح تولید توافق کردند. این خبر به افت بهای نفت خام منجر شد، اما از آنجا که خبری از کاهش تولید نیست و عرضه نیز همچنان فراوان است، نفت خام روز جمعه توانست دوباره تقویت شود. پنجشنبه، همزمان با افت بهای نفت خام، شاخص دلار هم رشدی اندک تا عدد 24/ 97 واحد به ضرر طلا داشت. اونس روز جمعه را با قیمت 1257 دلار شروع کرد که نشان میداد قیمتهای پایینتر خرید را افزایش داده است. همزمان، تقلای نفت خام برای رشد هم به طلا کمک کرد. البته رشد شاخص دلار، صبح روز گذشته به ضرر طلا کار میکرد. به این ترتیب، آنچه صبح جمعه به بازگشت بهای اونس طلا به محدوده 1260 دلار کمک کرد، شناسایی سود معاملهگران و افت بازارهای سهام بود. بازارهای سهام به اقدام اوپک دل بسته بودند اما اوپک تنها سطح فعلی تولید را تمدید کرد تا بورسهای آسیایی و اروپایی، روز آخر هفته را با ضعف آغاز کنند. بهایی که تا ساعت 8 عصر جمعه به وقت تهران برای اونس طلا ثبت شد، 1266 دلار بود، گرچه هماکنون که شما این گزارش را میخوانید ممکن است قیمت متفاوتی بهعنوان قیمت نهایی آخرین هفته کامل ماه مه رقم خورده باشد.
روزجمعه، اخبار سیاسی-اقتصادی هم حامی مهمی برای طلا بودند. جان ویلیامز، رئیس فدرال رزرو سانفرانسیسکو تاکید کرد که سیاستهای مالی دولت ترامپ میتواند تاثیر زیادی بر اوضاع اقتصادی آمریکا داشته باشد و فدرال رزرو باید برای تنظیم سیاستهای پولی و نرخ بهره خود، این عامل مهم را در نظر بگیرد. در ادامه جنجال سیاسی مربوط به دخالت احتمالی روسیه در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و ارتباط اعضای تیم ترامپ با مقامهای روسی، روزنامه واشنگتن پست و شبکه انبیسی گزارش دادهاند که جارد کوشنر داماد ترامپ نیز تحت بازجویی افبیآی قرار میگیرد.
نظرات