بر اساس آمار تورم جمهوری خلق چین که روز گذشته منتشر شد، رشد سطح عمومی قیمتهای این کشور در ماه اکتبر نسبت به سال گذشته تنها ۰.۳درصد بود. همچنان که چین در حال اجرا کردن محرکهای اقتصادی خود است، به نظر میرسد که این محرکها چندان کارساز نبودهاند. به علاوه احتمال میرود که با وضع تعرفههای تجاری از سوی ترامپ، به مشکلات این کشور افزوده شود.
کاهش سطح عمومی قیمتها در ظاهر میتواند اتفاق خوبی به نظر برسد. با این حال، وقتی قیمتها شروع به کاهش میکنند، انتظار مردم نسبت به قیمتهای آینده نیز کاهش مییابد. این انتظار باعث میشود که مردم پول خود را نگهداری کنند تا در آینده که سطح قیمتها پایینتر بود، هزینه کنند. این امر عواقب خوبی برای اقتصاد ندارد و میتواند اثرات مخرب قابلتوجهی بر اقتصاد یک کشور داشته باشد. کاهش قیمت، باعث میشود که مصرفکنندگان کمتر مصرف کنند که میتواند رشد اقتصادی را کاهش دهد. تورم منفی همچنین باعث افزایش ارزش واقعی بدهیها میشود و بازپرداخت تسهیلات را برای بنگاهها و خانوارها دشوار میکند، سود شرکتها را کاهش میدهد، باعث افت سطح دستمزدها شده و درنهایت به رکود اقتصادی میانجامد.
بنزین برای موتور اقتصاد چین
تورم مصرفکننده چین در ماه اکتبر بسیار کم بود. قیمتهای درب کارخانه نیز همچنان در حال کاهش بودند. این امر نشان میدهد آخرین دور محرکهای دولت برای رهایی اقتصاد از چنگال تورم منفی، کافی نبوده است. دفتر ملی آمار چین روز گذشته اعلام کرد که شاخص قیمت مصرفکننده نسبت به سال گذشته 0.3درصد افزایش یافته است، در حالی که در ماه قبل 0.4درصد افزایش داشته است. این در حالی است که پیشبینی اقتصاددانان این بود که تورم اکتبر نسبت به ماه سپتامبر ثابت بماند. نرخ تورم در اکتبر سال گذشته رقم منفی 2درصد را به ثبت رساند. همچنین تورم هسته، که اثر رشد قیمت مواد غذایی و انرژی در آن محاسبه نمیشود، تنها 0.2درصد افزایش یافت. تورم تولیدکننده نیز برای بیست و پنجمین ماه متوالی منفی شد و نسبت به سال گذشته 2.9درصد کاهش را تجربه کرد. تغییرات ناچیز شاخص قیمت مصرفکننده و کاهش شاخص قیمت تولیدکننده در چین، نشاندهنده بیاثر بودن اقدامات محرک پکن برای رشد اقتصادی است.
مقامات پکن از اواخر سپتامبر پول نقد بیشتری را برای وامهای بانکی و حمایت از سهام و بازارهای دارایی روانه بازار کردند و نرخ بهره معیار را نیز کاهش دادند. با این حال تقاضای داخلی در این کشور همچنان ضعیف است. البته گفته میشود که تاثیر این محرکها در بلندمدت نمایان خواهد شد. علاوه بر این، یک روز قبل از انتشار آمارهای تورم در چین، یک بسته مالی 1.4 تریلیون دلاری توسط کمیته دائمی کنگره ملی خلق تصویب شد. این بسته اقتصادی بر کاهش بار بدهی مقامات محلی متمرکز است تا زمینه بیشتری برای هدایت رشد اقتصادی به آنها بدهد. باید دید که آیا رهبران حزب کمونیست چین میتوانند با وجود ترامپ اقتصاد خود را نجات داده و به نرخ رشد ۵ درصدی برسند؟
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات