دنیای اقتصاد-علی قاسمی : طی یک هفته اخیر با رشد ۶.۴درصدی شاخصکل بورس موفق شد تا رکورد جدید بازدهی هفتگی را از هفته منتهی به ۸شهریور۱۴۰۲ بهثبت برساند. بررسیها نشان میدهد؛ صنایع بورسی نیز بازدهیهای خوبی را بهثبت رساندهاند. درمیان بازدهی هفتگی صنایع خودرو، فرآوردههای نفتی و بانکها بازدهی بهتری داشتهاند. از ابتدای آبان و از مقطعی که شاخص بورس چرخش پرقدرتی را آغاز کرد، صنعت خودرو، فلزات گرانبها و لاستیک و پلاستیک بهخوبی درخشیدهاند، ضمن آنکه از ابتدای سالنیز صنعت اوره بهترین بازدهی را درمیان بورسیها داشتهاست. بهنظر میرسد بازار طی سه بازه زمانی مورد اشاره، از صنایع بنیادی که گزارشهای ماهانه و فصلی خوبی منتشر کردهاند، استقبال کردهاست. صنعت خودرو، به واسطه خبر عرضه در بورسکالا حال خوبی داشتهاست. همچنین پالایشیها با محرک رشد کرکاسپردها و همزمان رشد قیمت ارز به رونق رسیدند. با فرض تداوم رشد پرقدرت شاخصکل طی هفتههای آتی احتمالا ترکیبی از صنایعریالی مانند خودرو و صنایع دلاری مانند فولاد، اوره و فرآوردههای نفتی میتوانند بازدهی بهتری را خلق کنند.
استقبال بورسی از بنیادیها
در میان صنایع برتر هفته اول، نام صنعت فعالیت مهندسی به چشم میخورد، این صنعت با ثبت بازدهی ۱۴درصدی موفق شدهاست تا بیش از ۲برابر شاخصکل بازدهی داشتهباشد، پس از آن فعالیتهای مرتبط با اوراقبهادار بیشترین بازدهی را داشتهاست. شاخص صنعت خودرو در جایگاه سوم هفته، رشد ۱۱درصدی را ثبتکرده و پس از آن صنعت فرآوردههای نفتی در رتبه چهارم قرار دارد. همزمان با رشد شاخصکل، صنعت خودرو و فرآوردههای نفتی محرک بازار بودند. صنعت خودرو باخبر عرضه محصولات خود در بورسکالا، شرایط بهتری داشت. صنعت فرآوردههای نفتی نیز همزمان با بهبود سطح کرکاسپرد پالایشگاههای جهان و رشد قیمت ارز، سهامداران خود را پس از مدتها به سود رساند. درمیان صنایعی که عملکرد بهتری نسبت به شاخصکل داشتند، نام صنعت محصولات کشاورزی، بانکها فلزات گرانبها، کاشی و سرامیک و نیروگاهها به چشم میخورد.
رونق بنیادیها از کف شاخص
شاخصکل بورس پس از ورود به کانال ۱.۹میلیونواحدی، از اوایل آبانماه روند صعودی را آغاز کردهاست. از کف تشکیل شده در اول آبانماه، نماگر اصلی، رشد ۷درصدی را تجربه کردهاست. در این میان، فلزات گرانبها، رشد ۱۲درصدی و صنعت خودرو و لاستیک و پلاستیک با رشد بیش از ۱۱درصدی همراه شدند. بانکها و آهن و فولاد ۹درصد رشد کردند. درمیان صنایع برتر، نام صنعت اوره، محصولات شیمیایی و محصولات کشاورزی نیز به چشم میخورد. گزارشهای خوب صنعت اوره همزمان با افزایش قیمت جهانی، این صنعت را به یک گزینه بنیادی تبدیل کرد، ضمن اینکه فلزات گرانبها نیز با محرک افزایش قیمتهای جهانی گزارشهای خوبی را راهی کدال کردند. صنعت لاستیک و پلاستیک نیز با استقبال خوب سهامداران بورسی همراه شد؛ چراکه گزارشهای فصلی و ماهانه خوبی را به بازار ارائه داد.
از ابتدای سالجاری بازدهی نماگر اصلی بورس هنوز مثبت نشدهاست، اما صنعت اوره با بازدهی ۳۱درصدی توانست از شاخصکل سبقت بگیرد. این درحالی است که صنعت لاستیک و پلاستیک با بازدهی ۱۴درصدی همچنان میتازد. درمیان صنایع برتر سالجاری، صنعت محصولات شیمیایی و سیمان در کنار تولیدکنندگان شوینده در بورس تهران، بازدهی بهتر از شاخصکل را بهثبت رساندهاند.
کدام صنایع به کمک بازار میآیند؟
با وجود آنکه حال عمومی صنایع بهخصوص در حوزه سودآوری خوب نیست، اما انتظارات فعالان این بازار از بهبود، سبب شدهاست تا تقاضا در برخی از صنایع تقویت شود. با وجود آنکه فولادیها کارنامه سبزی را از عملکرد خود در گزارشهای فصلی ارائه ندادند، اما احتمال آنکه وضعیت تولید و سودآوری آنها در پاییز تقویت شود، بسیار بالاست، از اینرو یکی از صنایعی هستند که میتوانند محرک رشد بازار باشند. علاوهبر این، صنعت پالایشی پس از طی یک دوره بسیار سخت همزمان با افت کرکاسپرد پالایشگاهها احتمالا در فصل جاری میتوانند درآمد و سود بالاتری را گزارش کنند. در کنار این موارد، صنایعریالی که خبر بنیادی خوبی از آنها به گوش میرسد نیز در لیست دیدهبان سهامداران قرار خواهند داشت. لاستیک و پلاستیک با گزارشهای خوب، صنعت سیمان با بهبود تولید و صنعت شوینده نیز به واسطه قیمتهای خوب میتوانند صنایع برتر باشند.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات