قفل بورس باز شد؟

دنیای اقتصاد : شروع توفانی بورس در روز شنبه را می‌توان در ۶پرده به تصویر کشید. بازار سهام با رشد بیش از ۲درصدی در این روز گامی جدی در مسیر احیا گذاشت. اما در برهه کنونی که عدم قطعیت‌ها سمت و سوی بازارها را مشخص می‌کنند، آیا می‌توان پرونده رفتار زیگزاگی بورس را مختومه اعلام کرد؟ شواهد نشان می‌دهد ابهامات در عرصه سیاسی به درازا کشیده و سهامداران در برخورد با «حاشیه‌های فرامتن» ممکن است به زودی دچار سردرگمی شوند. اما اکثر تحلیلگران با اتکا به ارزندگی این بازار، راه بورس را برای صعود هموار توصیف می‌کنند. شاخص کل روز گذشته با رشد ۲.۱۲درصدی همراه شد و به سطح ۲میلیون و ۱۹۲هزار واحد رسید. رشد ۴۵هزار واحدی نماگر اصلی بازار سهام در حالی رقم خورد که این شاخص در دوم آبان‌ماه تا محدوده یک‌میلیون و ۹۷۰هزار واحدی نیز عقب‏نشینی کرده بود؛ اما با رشدی که در هفته‌های اخیر در بازار سهام اتفاق افتاد، بازدهی ۱۱.۲درصدی در شاخص کل از کف تجربه‏شده در دوم آبان به ثبت رسیده است.


علی عبدالمحمدی: رشد نماگرهای سهامی همچنان ادامه‌دار است و بورس تهران پس از دوران تاریکی که در ماه ابتدایی پاییز پشت‌سر گذاشت، در مسیر احیا قرار گرفته‌است. در معاملات آغازین روز هفته در بورس تهران، شاخص‌کل با رشد 2.12‌درصدی همراه  شد  و  به سطح 2‌میلیون و 192‌هزار ‌واحدی  رسید.

رشد 45‌هزار‌واحدی نماگر اصلی بازار سهام در حالی رقم خورد که این شاخص در دوم آبان ماه تا محدوده یک‌میلیون و 970‌هزار‌واحدی نیز عقب‌نشینی کرده‌بود، اما با رشدی که در هفته‌های اخیر در بازار سهام اتفاق افتاد؛ بازدهی 11.2‌درصدی در شاخص‌کل از کف تجربه‌‌‌‌‌شده، در دوم آبان به‌ثبت رسیده‌است. همچنین بازدهی شاخص‌کل از ابتدای آبان نیز 9.2‌درصد بوده‌است. سیگنال‌های کاهش نرخ بهره، سخنان حمایتی متولیان بازار و کشور، رسیدن دلار نیمایی به 50‌هزار‌تومان، اخبار عرضه خودرو در بورس‌کالا، فروکش نسبی التهابات خاورمیانه و مخابره اخبار مثبت در حوزه دیپلماسی کشور از مهم‌ترین دلایلی است که رشد نماگرهای سهامی را در مقطع فعلی‌رقم زده است.

بازار از دریچه آمار
در معاملات دیروز، شاخص هموزن نیز با رشد 1.92‌درصدی همراه شد و موفق به بازپس‌‌‌‌‌گیری کانال 700‌هزار‌واحدی شد. همچنین شاخص‌کل فرابورس در روز گذشته با رشد 2.06‌درصدی همراه شد. در معاملات دیروز، 965‌میلیارد‌تومان پول حقیقی وارد گردونه معاملات سهام و حق‌تقدم شد و ارزش معاملات خرد بازار سهام نیز رقم 4‌هزار و 829‌میلیارد‌تومان را ثبت کرد.

سومین رشد برتر شاخص در سال‌جاری
در سال‌جاری، شاخص‌کل بورس تهران فقط در سه روز معاملاتی توانسته بازدهی بیش از 2‌درصد را به‌ثبت برساند. شانزدهم تیرماه و پس از اعلام خبر پیروزی مسعود پزشکیان در مرحله دوم انتخابات ریاست‌جمهوری، خوش‌بینی‌‌‌‌‌ها در بازار سهام منجر به تقویت تقاضا در تالار شیشه‌ای شد و در این روز شاخص موفق به رشد 4.2‌درصدی شد که تا بدین‌‌‌‌‌ جای کار این رشد، بهترین رشد روزانه شاخص در سال‌جاری محسوب می‌شود.  در نخستین روز اردیبهشت نیز پس از فروکش نسبی التهابات خاورمیانه که پس از عملیات وعده صادق یک رخ‌داد، بازار با استقبال قابل‌توجهی همراه شد و نماگر اصلی بازار سهام، 3.52‌درصد بر ارتفاع خود افزود. رشد روز گذشته شاخص نیز سومین رشد برتر شاخص در سال‌جاری بود که در ادامه روند مثبت آبان ماه حادث شد.

بازدهی در نقطه صفر
بورس تهران در سال‌جاری روزهای تاریکی را پشت‌سر گذاشته‌ و در عمده روزهای معاملاتی، بازدهی شاخص از ابتدای سال‌منفی بوده‌است. در دوم آبان ماه که شاخص‌کل، کف یک‌میلیون و 970‌هزار‌واحدی را ثبت کرد، افت شاخص از ابتدای سال‌به 10.2‌درصد رسید، اما همان‌طور که عنوان شد، شاخص با عملکرد مثبت خود در روزهای معاملاتی دومین ماه پاییز توانست این افت را جبران کند و اکنون فقط 0.1‌درصد پایین‌تر از مقدار پایانی سال‌گذشته ایستاده است که پیش‌بینی می‌شود؛ شاخص در معاملات امروز، کانال 2‌میلیون و 200‌هزار‌واحدی را نیز فتح کند. همچنین شاخص‌کل 13.5‌درصد با قله تاریخی 2‌میلیون و 535‌هزار‌واحدی که در اردیبهشت ماه سال‌گذشته تجربه کرد، فاصله دارد.

وضعیت صندوق‌های اهرمی
در معاملات دیروز، کلیه صندوق‌های اهرمی در محدوده صف خرید به‌کار خود خاتمه دادند. در روند صعودی آبان ماه، این صندوق‌ها در کانون توجه بازار قرارگرفته‌‌‌‌‌اند و با رشدهای قابل‌توجهی همراه شده‌اند.  از کف تجربه‌‌‌‌‌شده در دوم آبان ماه (محدوده یک‌میلیون و 970‌هزار واحد)، شاخص‌کل رشد 11.2‌درصدی را به‌ثبت رسانده‌است. در همین بازه زمانی، صندوق موج، بهترین صندوق اهرمی بازار بوده‌است و توانسته بازدهی 36.5‌درصدی را برای سرمایه‌گذاران به ارمغان آورد. صندوق شتاب در رده دوم جای گرفته‌ و صعود 24.1‌درصدی را تجربه کرده‌است. صندوق توان در جایگاه بعدی قرار دارد و در این برش زمانی، 21.7‌درصد بر ارتفاع خود افزوده است.

اهرم به‌عنوان بزرگترین صندوق اهرمی بازار، با رشد 20.8‌درصدی همراه شده‌ و رتبه چهارم را به خود اختصاص داده‌است. صندوق تازه‌تاسیس نارنج نیز در این مدت، بازدهی 19.7‌درصدی را به‌ثبت رسانده‌است و پنجمین صندوق اهرمی برتر بازار به لحاظ کسب بازدهی لقب گرفته‌است. صندوق‌های جهش و بیدار نیز به ترتیب با ثبت بازدهی 19 و 11.6‌درصدی، در قعر جدول بازدهی صندوق‌های اهرمی جای گرفته‌‌‌‌‌اند و در زمره ضعیف‌‌‌‌‌ترین صندوق‌های اهرمی بازار بوده‌اند.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید