رمزارزها در راه بورس

دنیای اقتصاد- محمد نعمت‌زاده : صبح روز شنبه، وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس سازمان بورس و اوراق‌بهادار در رویداد ملی ارز دیجیتال به اهمیت بازار ارزهای دیجیتال و توسعه ابزارهای سرمایه‌گذاری در این زمینه پرداختند. به گفته رئیس سازمان بورس و اوراق‌بهادار، بازار سرمایه باید با توکن‌‌‌‌‌‌سازی به سمت ابزارهای رمز دارایی حرکت کند و بدترین استراتژی، نادیده‌گرفتن پدیدهای نو یا ممنوع‌کردن آن است. همچنین متولی بازار سرمایه به مدیریت رمزارزها توسط متخصصان پولی و مالی با کمک سازمان بورس و اوراق‌بهادار و بانک‌مرکزی پرداخت. رویکرد تصمیم‌گیران و سیاستگذاران اقتصادی در زمینه توسعه ابزارهای سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال می‌تواند بازار سرمایه را از نظر تنوع و تعدد محصولات مالی توسعه دهد و به جذابیت این بازار منجر شود.

با سرکوب بازارهای موازی نمی‌توان به نتیجه مطلوب رسید‌
علی بهشتی‌‌‌‌‌‌روی؛ کارشناس بازار سرمایه ارزیابی خود در مورد توسعه ابزارهایی سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در ارزهای دیجیتال را چنین بیان کرد: به‌عنوان یک فعال بازار سرمایه که دغدغه رشد این بازار را دارد، باید دانست که با سرکوب بازارهای رقیب و موازی نمی‌توان به نتیجه مطلوب رسید. نحوه برخورد و موضع‌‌‌‌‌‌گیری در‌برابر انحصار در یک صنعت مانند خودرو باید با سایر مواضع یکسان باشد، وقتی با انحصار در این صنعت مخالف هستیم، به‌طور طبیعی نباید موافق انحصار بازار سرمایه در ‌برابر سایر بازارهای موازی و رقیب بود، بنابراین به‌عنوان یک فعال بورسی، از رشد و توسعه سایر بازارهای موازی و رقیب استقبال‌کرده و امید است شرایط سرمایه‌گذاری در همه این بازارها فراهم شود و بازار سرمایه با توجه رشد و پتانسیلی که دارد، یک سطح از سایر بازارهای رقیب خود، سبقت بگیرد.

وی افزود: هرگونه محدودیت یا ممنوعیت برای سایر بازارها، خود را در محدوده‌های دیگر اقتصاد نشان می‌دهد. بسیاری از مردم و سرمایه‌گذاران اکنون به‌راحتی به بازارهای بین‌المللی مانند ارزهای دیجیتال و بازار فارکس دسترسی دارند و بهتر است که یک مسیر قانونی و شفاف برای ورود به این بازارها طراحی شود تا سرمایه‌گذاران از ناحیه غیرقانونی‌بودن برخی صرافی‌‌‌‌‌‌ها یا احتمال کلاه‌‌‌‌‌‌برداری از سمت بسترهای معاملاتی، دچار زیان نشوند. کارشناس بازار سرمایه در مورد گسترش زمان معاملات و شبانه‌‌‌‌‌‌روزی‌شدن آن گفت: برخی از فعالان بورسی، افزایش زمان معاملات بازار سرمایه را پیشنهاد می‌دهند. در شرایط کنونی به شکل فعلی، یعنی ایجاد بستر معاملات میان تالار بورس و شرکت‌های کار‌‌گزاری، صحیح به‌نظر نمی‌رسد، اما در صورتی‌که یک بستر آنلاین ظرفیت استفاده‌‌‌‌‌‌کنندگان بالا، حجم زیاد و زمان گسترده‌‌‌‌‌‌تر را برای معاملات داشته‌باشد، می‌تواند گزینه مناسبی باشد. بهشتی‌‌‌‌‌‌روی به اهمیت نهاد تنظیم‌‌‌‌‌‌گر و ویژگی‌های مثبت و منفی آن اشاره کرد و گفت: یکی از مسائل مهم در بازارهای مالی، نهاد تنظیم‌‌‌‌‌‌گر است. در بازار ارزهای دیجیتال یک تنظیم‌‌‌‌‌‌گر مانند آنچه که در بازارهای مالی ایران و سایر کشورها است، وجود ندارد. نبود تنظیم‌‌‌‌‌‌گر به افزایش ریسک سرمایه‌گذاران و فعالان آن بازار منجر می‌شود اما نبود تنظیم‌‌‌‌‌‌گر بدون پوئن مثبت نیست، نبود تنظیم‌‌‌‌‌‌گر یک حسن دارد و آن حسن این است که مسوولیت هر نوع سرمایه‌گذاری یا معامله برعهده خود سرمایه‌گذار و معامله‌‌‌‌‌‌گر است و فردی نمی‌تواند دیگری را مقصر زیان خود بداند.

کارشناس بازار سرمایه آگاه‌‌‌‌‌‌سازی و آموزش در زمینه سرمایه‌گذاری را از ابتدای دوران تحصیلی لازم دانست و افزود: نکته حائزاهمیت، در فضای سرمایه‌گذاری و معامله‌‌‌‌‌‌گری در بازار سرمایه آگاه‌‌‌‌‌‌سازی و آموزش حرفه‌‌‌‌‌‌ای است. متاسفانه از میان جمعیت ایران کمتر از یک‌میلیون نفر سرمایه‌گذار یا فعال حرفه‌‌‌‌‌‌ای وجود دارد و این میزان به یک یا دو‌درصد هم نمی‌رسد؛ این در حالی است که بازارهای بین‌المللی مانند فارکس یا ارزهای دیجیتال پیچیدگی بیشتری دارند و ورود بدون تخصص و آموزش حرفه‌‌‌‌‌‌ای در این بازارهای جذاب، امکان خسارت زیاد به سرمایه‌گذار را به‌همراه خواهدداشت، چراکه بسیاری از مردم برای دورنمای رویایی این بازارها وارد می‌شوند و با بی‌‌‌‌‌‌رحمی آن مواجه خواهند شد، بنابر این‌ لازم است به آموزش سرمایه‌گذاری و مدیریت سرمایه‌برای عامه‌مردم توجه ویژه شود و از دوران ابتدایی تحصیلی برای دانش‌آموزان الزامی باشد و از مسیر کشورهای توسعه‌یافته الگو گرفته و نتایج مثبتی حاصل‌شود.

صندوق‌های رمزارز جذابیت بازار سرمایه را بالا می‌برند
حمید درعلی، معامله‌‌‌‌‌‌گر و تحلیلگر بازارهای مالی ارزیابی خود را در مورد صندوق‌های سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال بیان کرد و گفت: صحبت‌های رئیس سازمان بورس و اوراق‌بهادار در مورد توکن‌‌‌‌‌‌سازی رمزارزها از درک سیاستگذار نسبت به اهمیت فناوری‌های نوظهور حکایت دارد و تغییر مثبتی را نوید می‌دهد و به نوآوری و رشد بازارهای مالی کشور کمک می‌کند مشروط بر اینکه همراه با برنامه‌‌‌‌‌‌ریزی و سیاستگذاری دقیق و مناسب باشد.

وی افزود: امکان معامله توکن‌‌‌‌‌‌های صندوق‌های سرمایه‌گذاری در رمزارزها به زیرساخت‌ها و فناوری‌ها بستگی دارد تا ظرفیت پشتیبانی، مدیریت آنلاین و نقدشوندگی بازار را در طول شبانه‌‌‌‌‌‌روز فراهم کند، همچنین این موضوع نیازمند قانون‌گذاری و چارچوب‌های مشخص اجرایی است. در کنار آن باید با بانک‌مرکزی در این راستا هماهنگی‌‌‌‌‌‌های لازم را جهت الگوبرداری از کشورهای توسعه‌‌‌‌‌‌یافته که سامانه‌‌‌‌‌‌های به روزی مانند بورس تورنتو یا نزدک دارند را در دستور کار قرار دهد. تحلیلگر بازارهای مالی در ادامه گفت: معاملات 24ساعته می‌تواند مزایای متعددی داشته‌باشد، یکی از این مزایا افزایش جذابیت برای سرمایه‌گذاران و توسعه و عمق بخشیدن به بازارهای ایران است. به‌طور کلی توکنایز‌شدن صندوق‌های سرمایه‌گذاری در رمزارزها و شبانه‌‌‌‌‌‌روزی‌شدن زمان معاملات این ابزارها با همکاری نهادهای نظارتی به‌طور طبیعی چالش‌هایی به‌همراه دارد اما تصمیم‌گیری در این حوزه می‌تواند به‌عنوان یک گام در جهت ارتقای بازار سرمایه کشور در‌برابر بازارهای دیگر کشورها و همگام‌شدن با تحولات جهانی باشد.

وی افزود: بازار سهام اوراق‌بهادار جزو بازارهایی است که ابزارهای متنوع سرمایه‌گذاری را دارد و با توسعه صندوق‌های ارز دیجیتال، نه‌تنها خروج پولی از بازار سرمایه نخواهیم داشت، بلکه جذابیت این بازار را افزایش می‌دهد. در کنار توسعه این ابزارهای سرمایه‌گذاری، شرکت‌های کار‌‌گزاری می‌توانند سرمایه‌گذاری در این ابزارهای نوین را به عامه مردم، فعالان و سرمایه‌گذاران جهت جذب سرمایه‌‌‌‌‌‌ در دستور کار قرار دهند. به‌طور طبیعی بازار رمزارزها دوره‌‌‌‌‌‌های صعود و نزولی خود را دارند و در دوره‌‌‌‌‌‌ای می‌توانند نقدینگی زیادی را به خود جذب کنند و بازار سرمایه کشور می‌تواند در زمانی‌که بازار رمزارز در دوره رکود به‌سر می‌برد، نقدینگی را به سمت خود هدایت کند.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید