شاخص های بورسی در مسیر قله

دنیای اقتصاد - علی عبدالمحمدی : معاملات بورس تهران در نخستین روز از هفته با رشد قابل‌توجه نماگرهای سهامی پیگیری شد. عطش خرید سهام در بین فعالان حقیقی موجب شد تا ماحصل رقابت خریداران و فروشندگان در صحنه معاملات، منجر به ورود هزار و ۷۰۸میلیارد تومان پول حقیقی به بازار شود.
شاخص های بورسی در مسیر قله
رسیدن قیمت سهام به سقف قیمتی روزانه و تشکیل صف خرید در این نمادها، منجر به ثبت ارزش معاملات پایین در بسیاری از نمادهای معاملاتی شد و به تبع این ماجرا ارزش معاملات کل بازار نیز رقم نازلی را ثبت کرد (۹هزار و ۱۳۸میلیارد تومان). در واقع با توجه به تداوم روند صعودی تالار شیشه‌ای سرمایه‌گذاران ترجیح دادند تا فعلا در مقام فروشنده ظاهر نشوند و به عقیده آنها فعلا سهامداری و باقی ماندن در گردونه معاملات سهام، آورده بیشتری نسبت به نقد ماندن و ابزارهای دیگر خواهد داشت.

بازار از دریچه آمار
شاخص کل بورس تهران در معاملات اولین روز از هفته، با رشد ۲.۲۱درصدی همراه شد و نهایتا در سطح ۲میلیون و ۸۴۹هزار واحدی اتراق کرد. شاخص هموزن نیز ۲.۰۳درصد بر ارتفاع خود افزود و در سطح ۸۶۹هزار و ۷۲۲واحد قرار گرفت. در پایان معاملات روز گذشته، ۹۱درصد نمادها در محدوده سبز تابلوی معاملاتی جای گرفتند و ۳هزار و ۵۵۰میلیارد تومان پول در صف‌های خرید نمادهای مختلف باقی ماند و موفق به خرید سهم یا صندوق مورد نظر خود نشد. همچنین در پایان معاملات روز گذشته بورس تهران، ۴۳۷نماد در محدوده صف خرید کار خود را به اتمام رساندند.

رسیدن هموزن به سقف تاریخی
قله تاریخی شاخص هموزن محدوده ۸۷۰هزار واحدی است که در ۱۶اردیبهشت سال گذشته تجربه شده است. هر چند شاخص هموزن در معاملات روز ۱۷اردیبهشت۱۴۰۲ موفق به پیشروی تا سطح ۸۷۴ هزار واحدی شد، اما در ادامه آن روز معاملاتی بازار با هجوم بی‌‌امان عرضه و فشار فروش همراه شد و شاخص مذکور در همان روز با افت ۳.۴۵درصدی مواجه شد و در سطح ۸۴۰هزار واحدی قرار گرفت. پس از آن شاخص هموزن بارها بخت خود را برای دستیابی به قله تاریخی امتحان کرد و هر بار با فشار عرضه و ظهور ریسک‌های جدید بازار از دستیابی مجدد به سقف تاریخی خود ناکام ماند. شاخص هموزن اما بالاخره در آستانه فتح قله تاریخی قرار گرفته است و به نظر می‌رسد که در معاملات امروز موفق به عبور از این ناحیه مهم شود.

عبور مجدد شاخص کل از رکورد قبلی
همان‌طور که عنوان شد در پایان معاملات روز گذشته، شاخص کل در سطح ۲میلیون و ۸۴۹هزار واحدی قرار گرفت. رقم مذکور نیز قله تاریخی شاخص کل بورس تهران محسوب می‌شود. این شاخص در پنجم دی‌ماه امسال توانسته بود تا سطح ۲میلیون و ۸۴۸هزار واحدی پیشروی کند؛ اما در سه روز بعدی این شاخص با افت همراه شد و تا سطح ۲میلیون و ۷۳۴هزار واحدی عقب‌نشینی کرد. حال این شاخص با عملکرد مناسب خود در ۳روز گذشته، توانسته مجددا قله تاریخی خود را فتح کند.

خروج پول از ابزارها به نفع بورس
بررسی آمار تغییر مالکیت ابزارهای مختلف نشان می‌دهد که در روز گذشته، ۲۹۴میلیارد تومان پول حقیقی از صندوق‌های طلا خارج شد تا این صندوق‌ها برای ششمین روز متوالی با خروج پول حقیقی مواجه شوند. صندوق‌های درآمد ثابت نیز پس از ۶روز متوالی ورود پول حقیقی، در معاملات روز گذشته با خروج ۷۹۱میلیارد تومانی پول حقیقی همراه شدند. خروج پول از این ابزارها در روز گذشته در حالی رقم خورد که صندوق‌های درآمد ثابت و طلا از ابتدای سال مهم‌ترین پناهگاه‌های جذب نقدینگی بوده‌اند. بررسی آمارهای معاملاتی گویای این نکته است که صندوق‌های طلا و درآمد ثابت در جذب پول از ابتدای سال رقابت شانه به شانه‌ای داشته‌اند. بررسی آمارهای معاملاتی گویای این نکته است که از ابتدای سال تا پایان معاملات هفته گذشته، ۲۴هزار و ۸۳۱میلیارد تومان پول حقیقی وارد صندوق‌های طلا شده است و صندوق‌های درآمد ثابت نیز با اختلاف اندکی نسبت به صندوق‌های طلا، میزبان ۲۴هزار و ۶۳میلیارد تومان پول حقیقی بوده‌اند. همچنین از گردونه معاملات سهام، حق‌تقدم و صندوق‌های سهامی نیز ۱۳هزار و ۴۵۸میلیارد تومان پول حقیقی خارج شده است. خروج پول تجمعی از بازار سهام در دوم آبان به ۲۲همت رسیده بود که با ورود رقمی بالغ بر ۹همت به گردونه معاملات سهام در دو ماه اخیر، از حجم تجمعی خروج پول از بازار به‌طور قابل ‌توجهی کاسته شده است. به نظر می‌رسد که در صورت ادامه‌دار بودن روند صعودی بازار، بخشی از پول‌های آرام‌گرفته از این صندوق‌ها راهی بازار سهام شود.

دامنه نوسان برای تتر
روز پنج‌شنبه دلار در قیمت ۸۰هزار و ۸۵۰تومان بسته شد و در معاملات روز گذشته دلار وارد کانال ۷۹هزار تومان شد. شنیده‌ها حاکی از این است که روز پنج‌شنبه با حضور نمایندگانی از کسب‌وکارهای رمزارزی، جلسه‌ای در بانک مرکزی برگزار شده است و بازشدن درگاه رمزارزی‌ها مشروط به پذیرش شرایط جدید بانک مرکزی شده است. گمانه‌‌زنی‌هایی درخصوص وضع دامنه نوسان برای تتر وجود دارد و به نظر می‌رسد که سیاستگذار قصد مداخله جدی در این بازار را دارد.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید