دنیای اقتصاد - علی عبدالمحمدی : معاملات بورس تهران در بهمن ماه بـــــــا افــــــت شاخصهای سهام پیگیری شد. بررسیهای آماری نشان میدهد؛ بازار سهام چه در بهمن و چه در ۱۱ماهه نخست سالجاری قافیه را به دیگر بازارها واگذار کردهاست. ابهام در حوزه روابط خارجی، کشمکشهای سیاسی با دولت جدید ترامپ، طرح پیشفروش سکه توسط بانکمرکزی و جذابیت بازارهای موازی از مهمترین عواملی است که منجر به خروج پول از گردونه معاملات سهام و افت شاخصها و قیمتها شدهاست.
جاماندگی بورس در مقیاس 11ماهه
در بهمن حدود ۱۰هزار میلیاردتومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شدهاست و خروج پول از ابتدای سالنیز در سطح ۲۵هزار میلیاردتومان قرار دارد. جاماندگی عجیب بورس نسبت به بازارهای موازی عاملی است که برخی را به روند آتی این بازار امیدوار کردهاست. در حالحاضر بین بازارهای موازی، بورس با دلار کمتری ارزشگذاری شدهاست.
وضعیت شاخصکل
در ماهی که گذشت، شاخصکل بورس ۲.۹درصد از ارتفاع خود را از دست داد تا نماگر اصلی بازار سهام پس از سه ماه متوالی مثبت، مجددا در مقیاس ماهانه با افت همراه شود. در یازده ماه سپریشده از سال، شاخصکل ۶ ماه مثبت و ۵ماه منفی را تجربه کردهاست. آذر بهترین ماه سال بوده و بازدهی ۱۸.۷درصدی در این ماه بهثبت رسیدهاست. بدترین ماه سالنیز برای شاخصکل مرداد ماه بوده و در این ماه شاخصکل با افت ۶.۲درصدی همراه شدهاست. افزون بر این شاخصکل از ابتدای سالنیز رشد ۲۳.۹درصدی را بهثبت رساندهاست.
افت ۶.۲درصدی هموزن در بهمن
در معاملات بهمن ماه، شدت عرضه در نمادهای کوچک بازار بیش از نمادهای بزرگ بود و این موضوع منجر به افت بیشتر شاخص هموزن نسبت به شاخصکل در معاملات یازدهمین ماه سالشد. افت ۶.۲درصدی در این نماگر در حالی رقم خورد که این شاخص از حیث کسب بازدهی از ابتدای سالنیز عملکرد ضعیفتری نسبت به شاخصکل از خود برجای گذاشتهاست. بازدهی این شاخص از ابتدای سال۱۲.۱درصد بودهاست. شاخصکل فرابورس نیز در بهمن ماه، ۲.۴درصد از ارتفاع خود را از دست داد؛ شاخص مذکور از ابتدای سالنیز رشد ۲.۷درصدی را بهثبت رساندهاست.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات