رالی طلا از نیویورک تا شانگهای

دنیای اقتصاد : در ماه‌های اخیر، قیمت جهانی طلا با رشدی چشمگیر به سطوحی فراتر از ۳۳۰۰ دلار در هر اونس رسیده و در این محدوده تثبیت شده است. این روند افزایشی، توجه سرمایه‏‌گذاران و تحلیلگران بازار را به سمت صنعت استخراج طلا معطوف کرده است. این صنعت برخلاف جهش قیمت طلا، همچنان از سوی بازارهای مالی کمتر از ارزش واقعی‏‌اش ارزیابی می‌شود. روز گذشته روند قیمتی در بازار فلزات گرانبها به‌طور عمده صعودی بود.
رالی طلا از نیویورک تا شانگهای
کریس مانچینی، مدیر پرتفوی صندوق سرمایه‌‌گذاری «گابلی گلد»، در گفت‌وگو با کیتکو نیوز گفت: «با حفظ قیمت طلا در سطوح بالای ۳۰۰۰ دلار، اکنون زمان مناسبی برای تمرکز سرمایه‌‌گذاران بر شرکت‌های استخراج‌‌کننده طلاست.» او معتقد است که این شرکت‌ها با تولید جریان نقدی آزاد قابل توجه، پرداخت سود نقدی و بازخرید سهام، ارزش‌‌گذاری جذابی دارند. در همین راستا، گزارش عملکرد سه‌‌ماه نخست سال ۲۰۲۵ نیز نشان می‌دهد که سوددهی شرکت‌های معدنی، رشد قابل‌‌توجهی داشته است. اگرچه قیمت هر اونس طلای جهانی از سقف تاریخی ۳۵۰۰ دلار عقب‌‌نشینی کرده، اما نسبت به ابتدای سال بیش از ۲۶ درصد افزایش یافته و شاخص ETF شرکت‌های معدنی (GDX) نیز رشد ۴۱ درصدی را تجربه کرده است. 

البته این شاخص هنوز حدود ۲۴ درصد پایین‌‌تر از اوج تاریخی خود در سال ۲۰۱۱ قرار دارد که نشان از ظرفیت بالقوه رشد این معادن دارد. کارشناسان تاکید کردند که تمرکز بیش از حد بازار بر قیمت طلا باعث شده ارزش پنهان شرکت‌های معدنی نادیده گرفته شود. آنها همچنین انتظار دارند که با ادامه بی‌‌ثباتی اقتصادی و افزایش تقاضا برای دارایی‌‌های امن، توجه بیشتری به این بخش معطوف شود. 

کاهش احتمالی نرخ بهره توسط فدرال‌‌رزرو و تضعیف دلار آمریکا نیز می‌تواند به حمایت بنیادین از طلا بینجامد. در سطح بین‌المللی، تحرکات قابل توجهی در بازار طلا دیده می‌شود. بورس طلای شانگهای تصمیم گرفته شبکه انبارهای خود را به هنگ‌‌کنگ گسترش دهد. این اقدام از سوی بانک مرکزی چین نیز مورد حمایت قرار گرفته و در راستای تقویت قیمت‌‌گذاری طلا بر اساس یوآن ارزیابی می‌شود که با سیاست‌های کلان پکن برای کاهش سلطه دلار آمریکا در بازارها هم‌‌راستا است. همزمان، افزایش خریدهای بانک مرکزی چین، رشد معاملات در بورس آتی شانگهای و تقاضای خرده‌‌فروشی در داخل کشور، همگی گویای افزایش توجه چین به فلز زرد هستند. 

در خبری دیگر، مذاکرات ادغام دو معدن بزرگ طلا در غنا میان شرکت‌های گلدفیلدز و آشانتی انگلوگلد متوقف شده است. این مذاکرات که بیش از دو سال به طول انجامیده بود، با هدف تشکیل بزرگ‌ترین معدن طلای آفریقا دنبال می‌شد، اما اکنون به‌‌دلیل تمرکز دو شرکت بر بهبود عملکرد مستقل خود، متوقف شده است. مجموع تولید این دو معدن در سال گذشته بیش از ۷۷۰ هزار اونس (۲۳ هزار ۹۵۰ کیلوگرم) بوده است.

وضعیت بازارهای جهانی
قیمت طلای جهانی از ابتدای هفته کاری، روندی مثبت را طی کرده و طی دو روز اخیر شاهد ۴.۴ درصد رشد قیمت بوده است. روز گذشته معاملات طلا در قیمت ۳۳۳۳ دلار در هر اونس گشایش شد و در ادامه روز به کانال قیمتی ۳۳۸۰ دلار رسید. در این میان، ولادیمیر زرنف، تحلیلگر بازار در شرکت اف‌‌ایکس ایمپایر، پیش‌‌بینی کرد که در صورت تثبیت طلا در سطوح فعلی، روند صعودی ادامه‌‌دار خواهد بود. همزمان، بازار سایر فلزات گران‌‌بها نیز تحت‌‌تاثیر تحرکات طلا قرار گرفت. نقره گرچه با رشد همراه بود، اما عملکرد ضعیف‌‌تری نسبت به طلا داشته و نسبت قیمت طلا به نقره به حدود ۱۰۲.۵ رسیده است. نقره طی دور روز گذشته رشدی ۳.۱ درصدی را تجربه کرد و عصر روز گذشته به قیمت ۳۲ دلار و ۹۹ سنت در هر اونس رسید.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید