تحول در بازار فلزات؟

دنیای اقتصاد : فلزات اساسی که در ماه آوریل تحت‌تاثیر کاهش سفارش‏‏‌های خارجی چینی‏‏‌ها و اخبار اعمال تعرفه‏‏‌های دونالد ترامپ روند کاهشی را در پیش گرفته بودند، روز سه‏‏‌شنبه ۶مه مسیر حرکتی خود را تغییر دادند و بازار کامودیتی‏‏‌ها سبز شد. چینی‏‏‌ها به پیشنهاد آمریکایی‏‏‌ها مبنی بر مذاکره در خصوص تعرفه‏‏‌های اعمالی پاسخ مثبت دادند و سرمایه‌گذاران به احتمال کاهش جنگ تجاری خوش‌بین شدند و از این‌رو چشم‏‏‌انداز آینده اقتصاد چین به‌عنوان مصرف‌کننده بزرگ فلزات مثبت شد.
تحول در بازار فلزات؟
  بررسی بازار جهانی نشان می‌دهد که شاخص‌‌‌های سهام جهانی روز سه‌‌‌شنبه ششم ماه مه در حاشیه امنی قرار گرفتند و نرخ دلار بخشی از ضررهای اخیر خود را در برابر همتایان آسیایی جبران کرد و این موضوع همزمان با پایان تعطیلات چین رقم خورد. هفته گذشته چینی‌‌‌ها اعلام کردند در حال ارزیابی پیشنهاد واشنگتن برای مذاکره در مورد تعرفه‌‌‌ها هستند و از این‌رو توجه سرمایه‌گذاران به احتمال کاهش تنش‌‌‌های تجاری بین ایالات‌متحده و چین معطوف شد.

بنابراین نگرانی سرمایه‎گذاران و فعالان بازار در مورد تعرفه‌‌‌های ایالات‌متحده و تاثیر آن بر رشد اقتصادی برطرف شد. این نگرانی‌ها به همراه تعهدات تولیدکنندگان کلیدی نفت برای افزایش عرضه، قیمت نفت را در نزدیکی پایین‌‌‌ترین سطح چهارسال گذشته نگه داشت.

در بازار روز سه‌‌‌شنبه ۶مه شاخص برنت بیش از یک‌درصد افزایش قیمت را به ثبت رساند و به سطح ۶۱.۳دلار به ازای هر بشکه رسید؛ چراکه خریداران پس از افزایش فروش شدید در روز دوشنبه به دلیل نگرانی‌ها از مازاد عرضه وارد عمل شدند.

پس از تشدید تنش‌‌‌های جدید در منطقه خاورمیانه قیمت‌ها در مدار رشد قرار گرفتند. همچنین پس از تصمیم اوپک‌پلاس مبنی بر تسریع افزایش تولید برای دومین ماه متوالی، قیمت نفت برنت ۱.۷‌درصد کاهش یافت و به کمترین سطح خود در چهارسال گذشته رسید. این گروه در ماه ژوئن تولید خود را ۴۱۱‌هزار بشکه در روز افزایش می‌دهد که بازگشت تدریجی ۲.۲میلیون بشکه در روز کاهش تولید داوطلبانه را تسریع می‌کند.

همچنین عربستان‌سعودی، نسبت به افزایش بیشتر تولید در صورتی که اعضای بیش از حد تولید در صف قرار نگیرند، هشدار داد. افزایش عرضه بر نگرانی‌ها افزود که تنش‌‌‌های تجاری مداوم باعث کاهش رشد اقتصادی و کاهش تقاضای انرژی خواهد شد.

فتح قیمت هفته‌‌‌ای طلا
در حالی که تهدید تعرفه‌‌‌ای جدید دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، حجم تقاضا برای دارایی‌‌‌های امن را تحریک کرده است، طلا روز سه‌شنبه ۶مه به بیش از ۳۳۷۰دلار به ازای هر اونس و به بالاترین سطح خود در بیش از یک‌هفته گذشته رسید.

ترامپ روز یکشنبه جبهه جدیدی را در جنگ تجاری خود گشود و گفت فیلم‌هایی که خارج از آمریکا تولید می‌شوند با تعرفه ۱۰۰درصدی مواجه خواهند شد. او روز دوشنبه گفت که قصد دارد تا دوهفته آینده از تعرفه‌‌‌های دارویی رونمایی کند. در همین حال، سرمایه‌گذاران اکنون منتظر تصمیم سیاست فدرال‌رزرو و سخنرانی چند مقام فدرال‌رزرو در هفته جاری هستند. انتظار می‌رود بانک‌مرکزی ایالات‌متحده نرخ‌های بهره را بدون تغییر نگه دارد؛ به‌رغم فشارهای مداوم از سوی دونالد ترامپ که از جروم پاول، رئیس فدرال‌رزرو خواسته بود تا نرخ‌ها را کاهش دهد.

در بازار مس نیز روند قیمتی افزایشی اعلام شد و معاملات آتی فلز سرخ در ایالات‌متحده در آخرین روز ماه آوریل کمتر از ۴.۶۵دلار به ازای هر پوند بود که بیشتر ضررهای هفته پیش از آن را که در بحبوحه شواهد کاهش تقاضای جهانی و جریان بزرگ مس به انبارهای آمریکای شمالی اتفاق افتاد حفظ کرد. شاخص مدیران خرید تولیدی در چین، ایالات‌متحده و اروپا همگی منعکس‌‌‌کننده فعالیت‌‌‌های قراردادی کارخانه‌ها در مراکز تولیدی بودند و چشم‌‌‌انداز تقاضا برای فلزات اساسی را محدود می‌‌‌کردند.

در این میان، تولید سنگ معدن مس از آمریکای جنوبی زمینه مازاد عرضه را تقویت کرد، به طوری که گروه بین‌المللی مطالعات مس پیش‌بینی خود را در مورد مازاد امسال دوبرابر کرد و به نزدیک به 300‌هزار تن رساند. در نتیجه، افزایش خطرات ناشی از اشباع، معامله‌‌‌گران چینی را مجبور به بستن موقعیت‌‌‌های خرید در معاملات آتی مس ایالات‌متحده کرد که پس از اعلام تحقیقات ترامپ برای تعرفه واردات مس باز بود. این همزمان با افزایش شدید موجودی‌‌‌های مس در ایالات‌متحده بود؛ چراکه فلز سرخ به ایالات‌متحده بازگشت تا کارخانه‌‌‌ها از خود در برابر خطرات مالیات جلوگیری کنند.

در بازار فولاد نیز قیمت سنگ‌آهن چین به 705یوآن به ازای هر تن رسید. کمترین قیمت سنگ‌آهن طی 6ماه اخیر 690یوآن به ازای هر کیلوگرم بود که در 8آوریل به ثبت رسید و قیمت سنگ‌آهن در دوهفته اخیر در نزدیکی این کانال در حال افت‌وخیز است. داده‌‌‌ها نشان می‌دهد که تعرفه‌‌‌های ایالات‌متحده قبلا بر فعالیت کارخانه‌‌‌ها و ساخت‌وساز در چین تاثیر گذاشته و باعث افت قیمت‌ها در بازار فلزات شده بود. شاخص PMI تولیدی چین در ماه آوریل به کمترین سطح 16ماه اخیر سقوط کرد که نسبت به پیش‌بینی‌‌‌ها کمتر اعلام شد. سفارش‌‌‌های صادراتی جدید در ماه آوریل بیشترین کاهش را از سال 2022 داشته است.

این سیگنال‌‌‌ها این نگرانی‌ را افزایش می‌دهد که تقاضای ضعیف مصرف‌کننده همچنان بر قیمت‌های دارایی فشار می‌‌‌آورد، خطر انحلال توسعه‌‌‌دهندگان را به خطر می‌‌‌اندازد و منبع بزرگ تقاضا را برای فولاد جهانی حذف می‌کند. همچنین بدبینی در بخش تولید به فشار نزولی بر سنگ‌آهن کمک می‌کند؛ چراکه کارخانه‌‌‌ها برای دستیابی به اهداف فروش در سال گذشته به بازارهای خارجی متکی بودند. دولت چین اعلام کرد که ظرفیت مازاد کارخانه‌‌‌های فولاد ممکن است کاهش تولید را در سال 2025 تضمین کند و به مناقصه سنگ معدن از کوره‌‌‌ها فشار بیاورد. با این حال، تولید فولاد خام در چین با 3.6‌درصد افزایش سالانه به 93میلیون تن در ماه مارس رسید.

آلومینیوم به بالاترین قیمت هشت‌ماهه رسید
در بازار آلومینیوم نیز وضعیت صعودی بود و قیمت‌های آتی فلز نقره‌‌‌ای به 2440دلار به ازای هر تن افزایش یافت. کمترین قیمت این فلز در نهم ماه آوریل 2340دلار به ازای هر تن به ثبت رسید و در حال حاضر آلومینیوم از کمترین قیمت هشت‌ماهه بازگشته است و در این راستا چند فلز اساسی دیگر نیز از فاز کاهشی بازگشتند؛ چراکه نگرانی‌های کمتری نسبت به رکود آمریکا و بدبینی در مورد فعالیت‌‌‌های تولیدی جهانی کاهش یافته است.

دونالد ترامپ، آغاز تعرفه‌‌‌های متقابل تهاجمی خود را به تعویق انداخت و به معاملات تجاری آتی اشاره کرد و از نگرانی‌ها مبنی بر اینکه افزایش موانع تجاری مانع از خرید فلزات در جهان می‌شود، عقب‌نشینی کرد.

با این حال، خطر مازاد ظرفیت کارخانه‌‌‌های چینی باعث شد که معاملات آتی آلومینیوم در سال‌جاری 5‌درصد کاهش یابد. کارخانه‌‌‌های ذوب چین نشان دادند که به توسعه ظرفیت خود در خارج از کشور ادامه می‌دهند، مطابق با تولید چین در سرزمین اصلی که احتمالا به سقف تولید 45میلیون تنی خود در سال‌جاری رسیده است و کارخانه‌‌‌های ذوب را مجبور به افزایش ظرفیت در خارج از کشور می‌کند.

علاوه بر این، تولیدکنندگان عمده آلومینیوم در جنوب شرق آسیا اعلام کردند که عرضه بیشتر آلومینیوم در سال‌جاری هزینه‌‌‌های تولید را کاهش می‌دهد.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید