دنیای اقتصاد : در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته، قیمت دلار آزاد با اندکی افزایش همچنان در کانال ۸۲ هزار تومان باقی ماند. در روزهای ابتدایی هفته گذشته، نگرانیها از بالا گرفتن تنش بین ایران و آمریکا به دلیل ناآرامیهای منطقهای شدت گرفته بود، اما با اعلام آتشبس میان یمن و آمریکا، این ریسک از بازار کنار رفت. در حال حاضر، فعالان بازار در انتظار برگزاری گام چهارم مذاکرات هستند و معاملات سنگینی در بازار صورت نمیگیرد.
دلار در انتظار گام چهارم
قیمت دلار آزاد در نخستین روز هفته گذشته با ثبت ۴.۲۸ درصد تغییر روزانه در رقم ۸۵ هزار و ۳۰۰ تومان معامله شد. در این روز معاملهگران باتوجه به اخبار تعویق گام چهارم مذاکرات که قرار بود در روز شنبه ۱۳ اردیبهشت ماه برگزار شود، نگران توقف این گفتوگوها بودند. از سوی دیگر شدت گرفتن تنشهای میان آمریکا و یمن در روز یکشنبه هفته گذشته باعث شد قیمت دلار در این روز به ۸۶هزار تومان برسد. این تنشها نگرانیهای معاملهگران را از تقابل میان ایران و آمریکا بیشتر کرده بود. با این حال با انتشار اخباری از سوی مقامات ایران و آمریکا که حاکی از آن بود که روند مذاکرات متوقف نشده است، قیمت دلار در روز دوشنبه به ۸۴ هزار و ۴۵۰ تومان رسید.
از سوی دیگر در روز سهشنبه نیز خبری از استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ در خاورمیانه در گفتوگو با اکسیوس منتشر شد که روند مذاکرات با ایران را مثبت ارزیابی کرده بود. این موضوع سبب شد قیمت دلار آزاد در این روز به ۸۲ هزار تومان برسد. همچنین اخبار منتشر شده در ادامه هفته حاکی از آن بود که آمریکا و یمن به آتشبس رسیدهاند. اتمام این تنشها نیز سیگنال مثبتی برای بازار ارز بود. با این حال قیمت دلار آزاد در روز چهارشنبه با افزایش همراه شد، اما همچنان در کانال ۸۲ هزار تومان باقی ماند. اخبار منتشر شده در آخرین روزهای هفته از طرفین آمریکایی نشاندهنده این بود که قرار است گام چهارم مذاکرات میان ایران و آمریکا در اوایل هفته جاری برگزار شود و اگر هم این اتفاق نیفتد تنها دلیل آن سفر دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا به خاورمیانه است.
ادعاهایی وجود دارد که این گام از گفتوگوها قرار است روز یکشنبه در مسقط، پایتخت عمان برگزار شود. به گزارش آکسیوس قرار است عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، سرپرستی هیات ایرانی را در این مذاکرات برعهده داشته باشد. در طرف مقابل، استیو ویتکاف، نماینده ویژه کاخ سفید، ریاست هیات آمریکایی را بهعهده دارد. با این حال تا لحظه تنظیم این گزارش، روز قطعی انجام این مذاکرات به صورت رسمی تایید نشده است.
بررسیها نشان میدهد که در روز پنجشنبه معاملهگران از انجام معاملات سنگین خودداری کردند و در انتظار برگزاری گام چهارم مذاکرات و نتایج آن هستند. این موضوع سبب شد تا دلار آزاد در این روز با افزایش جزئی ۳۵۰ تومانی نسبت به روز چهارشنبه در رقم ۸۲ هزار و ۹۵۰تومان معامله شود.
تحلیلگران معتقدند چون گفتوگوهای بین دو کشور به بررسی جزئیات رسیده است نتایج حاصل از گام چهارم مذاکرات میتواند روند آتی بازار ارز را مشخص کند. به نظر میرسد تا زمان برگزاری گام چهارم مذاکرات، در صورت عدم وقوع رویداد خاصی، قیمت دلار همچنان در بازه ۸۱ تا ۸۲ هزار تومان نوسان داشته باشد. بررسیهای «دنیای اقتصاد» در ساعت ۱۷ روز گذشته نشان میدهد که قیمت تتر به حدود ۸۱ هزار و ۲۰۰ تومان رسیده است.
قیمت تتر در زمانهایی که دلار آزاد نقدی معامله نمیشود به عنوان شاخصی پیشنگر برای قیمت دلار شناخته میشود. از این رو میتوان پیشبینی کرد که دلار آزاد در روز شنبه نسبت به روز پنجشنبه هفته گذشته با کاهش قیمت مواجه شود. روز پنجشنبه همسو با افزایش قیمت دلار آزاد این ارز در بازار رسمی نیز با افزایش جزئی همراه شد. بهطوری که هر دلار مرکز مبادله در این روز در رقم ۷۱ هزار و ۲۸۱ تومان معامله شد. شکاف ارزی نیز در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته به ۱۶.۳ درصد رسید.
روز پنجشنبه سکه طلای طرح جدید برخلاف سایر قطعات سکه افزایش قیمت جزئی داشت. بهطوری که هر سکه طلای طرح جدید در رقم ۷۴ میلیون و ۹۹۵ هزار تومان به فروش رسید.
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات