بازگشت سرمایه‌‌‌گذاران به بورس

دنیای اقتصاد-محمد نعمت‌‌‌زاده: بورس تهران در نخستین روز معاملاتی هفته با رشد نماگرهای خود همراه بود. شاخص کل بیش از ۷۸ هزار واحد و شاخص هم‌‌‌وزن نیز با رشد بیش از ۱۵ هزار واحدی مواجه شد. همچنین سهام، حق تقدم سهام و صندوق‌های سهامی با ورود پول خوبی همراه شدند.
گمان می‌‌‌رود با توجه به‌شدت گرفتن خروج پول در اواخر هفته گذشته، فعالان بازار سهام کاهش ریسک‌‌‌های سیاسی را لمس کردند و شرایط را برای بازگشتن به بازار سهام مهیا دیدند. این موضوع می‌تواند یکی از دلایل ورود پول سرمایه‌‌‌گذاران به بازار سهام باشد. همچنین به نظر فعالان و کارشناسان بازار سرمایه، متغیر اصلی و اثرگذار این روزهای بازار سهام، نرخ ارز است. تصمیم بانک مرکزی مبنی بر حذف ارز ترجیحی و کاهش فاصله بین نرخ ارز تالار دوم مرکز مبادله با قیمت دلار در بازار آزاد، تاثیر مثبتی بر صنایع بورسی خواهد داشت. در شرایط فعلی سرمایه‌‌‌گذاران باید بیشتر به ریسک‌‌‌ها و صورت‌‌‌های مالی توجه کنند، چرا که بازار سهام در موقعیتی قرار دارد که مانند گذشته بسیار ارزنده نیست و تداوم روند صعودی نیازمند تحلیل و انتخاب نمادهایی است که در شرایط سخت اقتصادی، می‌توانند سودده باشند. 

زورآزمایی سرمایه‌‌‌گذاران در بورس

پیمان شوریابی، کارشناس بازار سرمایه به ارزیابی بورس تهران در روز یکشنبه و روزهای گذشته پرداخت و گفت: بازار سهام در شرایط بعد از یک رشد بزرگ در فصل پاییز به سر می‌‌‌برد که انگیزه ذخیره و حفظ سود در سهامدارانی که در ریزش بازار سهام در تابستان اقدام به خرید کرده‌‌‌اند بالا است. در نتیجه با افزایش ریسک‌‌‌ها در اقتصاد این گروه از سهامداران اقدام به ذخیره و حفظ سود می‌‌‌کنند. به نظر می‌‌‌رسد بازار سهام هفته گذشته شاهد فعالیت این نوع سهامداران بود.

کارشناس بازار سرمایه در ادامه اضافه کرد: از طرف دیگر با توجه به رشد نرخ ارز تالار دوم مرکز مبادله و نزدیک شدن آن به قیمت دلار در بازار آزاد، خرید سهام توسط سهامداران و سرمایه‌‌‌گذارانی که دید بلندمدت دارند مشاهده می‌شود، همچنین در کنار این افراد، فعالان حقوقی نیز در موقعیت‌‌‌هایی که بازار سهام در حال اصلاح است و صف فروش تشکیل می‌شود، اقدام به سرمایه‌‌‌گذاری و خرید می‌‌‌کنند. 

شوریابی به دلیل ورود برخی از افراد به بازار سهام پرداخت و تشریح کرد: برخی از فعالان بازارهای مالی، به دلیل چشم‌‌‌انداز تورم در سال آینده و حفظ ارزش دارایی‌‌‌های خود، وارد بازار سهام می‌شوند، به نظر می‌‌‌رسد عمده این افراد، حتی در موقعیت‌‌‌هایی که بازار سهام مثبت و سبز است نیز اقدام به سرمایه‌‌‌گذاری و خرید می‌‌‌کنند. چرا که شرایط اقتصادی به گونه‌‌‌ای است که هر فرد به دلیل ترس از جاماندن از تورم، اقدام به سرمایه‌‌‌گذاری می‌‌‌کند. در مجموع، این گروه‌‌‌ها در بازار سهام در حال زورآزمایی با یکدیگر هستند. 

وی در پایان گفت: در صورت تغییر وضعیت متغیرهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، مانند افزایش ریسک‌‌‌ها در حوزه‌‌‌های مذکور،  بورس تهران در مسیر افت یا اصلاح قرار خواهد گرفت. اما در غیر این صورت بازار با یک شیب ملایم و با توجه به تورم و گزارش‌های مالی شرکت‌ها به رشد خود ادامه خواهد داد. 

به نظر می‌‌‌رسد سرمایه‌‌‌گذاران باید این روزها به ریسک‌‌‌ها و اخبار بیش از گذشته توجه کنند و از سودآوری شرکت‌ها نیز چشم‌‌‌انداز درستی داشته باشند. در این صورت می‌توان سهام و صنعت مناسب جهت سرمایه‌‌‌گذاری را انتخاب کرد. بازار سهام در موقعیت کنونی مانند گذشته در شرایط ارزنده‌‌‌ای قرار ندارد که هر سهمی، ارزش خرید داشته باشد. 

اما باز هم قیمت سهام با ارزش جایگزینی و میزان سودآوری شرکت‌ها فاصله دارد. با توجه به شرایط اقتصادی، ساختن سود برای شرکت‌ها به راحتی امکان‌پذیر نیست و تنها سرمایه‌‌‌گذارانی می‌توانند سود کنند که به صورت حرفه‌‌‌ای تحلیل کنند. 

شرط تداوم روند صعودی بورس

شروین ورجاوند
شروین ورجاوند، کارشناس بازار سرمایه نیز ضمن بررسی شرایط موجود در بازار سهام، به چشم‌‌‌انداز کوتاه‌مدت آن اشاره کرد و گفت: شاخص کل بورس تهران پس از رسیدن به هدف اول خود در محدوده 4میلیون و 550 هزار واحد وارد فاز اصلاح شد و این نماگر اکنون در بازه 4 میلیون و 370 هزار واحد تا 4 میلیون و 550 هزار واحد در حال نوسان است. وی به چشم‌‌‌انداز کوتاه مدت شاخص کل پرداخت و گفت: در کوتاه مدت از آنجا که شاخص کل ساختار الگوی cp تشکیل داده و خط تریگر را به سمت پایین شکسته است، تا زمانی که شاخص نتواند سقف خود را به سمت بالا بشکند نمی‌توان انتظار رسیدن به هدف کوتاه مدت و دوم خود یعنی محدوده ۵ میلیون واحد را داشت. از طرف دیگر اگر شاخص، موقعیت ۴ میلیون و 350 هزار واحد را از دست بدهد، انتظار اصلاح قیمتی تا محدوده مهم و حساس ۴ واحد را خواهیم داشت. 

وی به ارزیابی وضعیت نماگر هم‌‌‌وزن که نماینده نمادهای کوچک است پرداخت و بیان کرد: شاخص هم‌‌‌وزن هم الگویی شبیه به سقف دو قلو تشکیل داده که محدوده مقاومت آن یک میلیون و 150 هزار واحد و حمایت یا خط گردن آن یک میلیون و 87 هزار و 900 واحد است و در صورتی که شاخص هم‌وزن زیر محدوده یک میلیون و 80 هزار واحد ریزش کند باید انتظار اصلاح تا محدوده یک میلیون و 25 هزار واحد را داشت.

 در غیر این صورت در کوتاه‌‌‌مدت محدوده مقاومت شاخص هم‌وزن یک میلیون و 150 هزار واحد خواهد بود که شرط ادامه‌‌‌دار بودن روند صعودی عبور از این محدوده را در نظر می‌‌‌گیریم. 

از طرف دیگر، بررسی متغیر مهمی به نام ارزش معاملات در طول این هفته از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر این متغیر کمتر از ۲۰ همت شود، اصلاح بازار را در کوتاه‌‌‌مدت نشان می‌دهد و در صورتی که این عدد بیش از ۲۵ همت باشد، از نگاه ارزش معاملات ترسی در بازار وجود ندارد. کارشناس بازار سرمایه در پایان گفت: عمده اصلاح‌‌‌ها و خروج پول‌‌‌ها به افزایش ریسک‌‌‌های ژئوپلیتیک و سیاسی مربوط می‌شود.

در صورتی که با کاهش ریسک‌‌‌های مذکور مواجه شویم، با توجه به حذف ارز ترجیحی در برخی کالاها و کاهش فاصله نرخ ارز تالار دوم مرکز مبادله با قیمت دلار در بازار آزاد، شکی در ارزنده بودن بازار سهام وجود ندارد، چرا که این تصمیم بانک مرکزی، حمایت‌‌‌ها و سیاست‌های صحیح دولت، بر صنایع بزرگ بورسی، تاثیر مثبتی دارد. در نتیجه در کوتاه‌‌‌مدت شرط ادامه‌‌‌دار بودن روند بازار عبور شاخص‌‌‌های بورسی از محدوده مقاومت ذکر شده همراه با بالا رفتن ارزش معاملات در نظر گرفته می‌شود. 


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید