دنیای اقتصاد : اکثر تحلیلگران و معاملهگرانی که در آخرین نظرسنجی هفتگی پایگاه اینترنتی «کیتکو» رویکرد خود را ثبت کردهاند، به دو عامل بنیادی در پیشبینی خود اشاره داشتهاند. این دو مولفه بهعنوان عوامل کاهشی برای فلز زرد عمل خواهند کرد.
اولین عامل تداوم اثر گزارش اشتغال قوی آمریکا است. با اینکه دادههای اشتغال در ایالاتمتحده، هفته گذشته منتشر شدند؛ اما حواشی حول کاخ سفید اجازه اثرگذاری کامل را به گزارش وضعیت بازار کار آمریکا نداد تا شاخص دلار و اونس طلا در هفته آتی نیز نسبت به اشتغال حساس باقی بمانند. از طرفی، بازار کار داغ آمریکا احتمال رشد نرخ بهره را نیز بهشدت افزایش میدهد که این نیز به سود شاخص دلار و ضرر اونس طلا تمام خواهد شد. دومین عامل که شاید مهمترین فاکتور میانمدت (چندماهه) در بازار جهانی طلا باشد، آمادگی رئیسجمهوری آمریکا برای دیدار با رهبر کرهشمالی است. احتمال دستیابی به راهحل جدید درخصوص بنبست کهنه پیرامون برنامه تسلیحات هستهای کرهشمالی، به زیان اونس عمل خواهد کرد؛ چراکه کاهش تنشها یا بحرانهای ژئوپلیتیک نیاز به ذخایر امنی مانند طلا را کاهش میدهد.
اشتغال فراتر از پیشبینی: وزارت کار آمریکا روز جمعه تعداد مشاغل ایجادشده در بخش غیرکشاورزی را منتشر کرد. ایجاد ۳۱۳ هزار شغل در این بخش (در فوریه) فاصله زیادی با پیشبینی ۲۰۰ هزارتایی داشت که از سوی بازارها به معنای سلامت بازار کار ایالاتمتحده تعبیر شده است. با توجه به این موضوع که نرخ بیکاری ۱/ ۴ درصدی بازار کار آمریکا را منقبض نشان میداد؛ اما دادههای وزارت کار از نیاز به نیروی کار حتی در وضعیت اشتغال کامل حکایت داشت. با این اوصاف، سیگنال رونق در اقتصاد آمریکا در طول هفتههای آتی میتواند شاخص دلار را تقویت کند. رشد ارزش دلار منجر به افزایش فشار بر اونس طلا خواهد شد. البته حواشی حول کاخ سفید در رابطه با جنگ تجاری و جنگ ارزی ممکن است اثر این مولفه را تا حدی خنثی کند.
ترکیب ترامپ- «اون»: قبول از دعوت رهبر کرهشمالی از سوی دونالد ترامپ برای مذاکره و حل مناقشه دیرین دو کشور، سهم ذخایر امن مانند ین و طلا را از سرمایههای ورودی کم کرد. اولین نشست ۲جانبه واشنگتن و پیونگیانگ قرار است در کشوری بیطرف با حضور ترامپ و رهبر کرهشمالی در ماه مه (ماه آینده میلادی) برگزار شود. گستره بحران مربوط به کرهشمالی در حدی زیاد بوده که این خبر به کاهش تنشهای سیاسی در سطح بینالمللی خواهد انجامید. افت احتمال وقوع بحرانهای بینالمللی باعث افت تقاضای طلا خواهد شد. ترکیب آمار اشتغال قوی، افزایش نرخ بهره و برگزاری نشست دوجانبه واشنگتن-پیونگیانگ، روند صعود طلا را با دشواری مواجه خواهد کرد و شانس دلار برای ورود به کانال افزایشی را بیشتر میکند.
آرای منفی برای طلا در صندوق کیتکو
از میان ۱۷ تحلیلگر والاستریت که در نظرسنجی هفتگی کیتکو شرکت کردند، ۱۱ نفر که ۶۵ درصد آرای این نسخه را شکل میدانند به کاهش قیمت طلا در هفته آتی معتقد بودند. تنها ۲ کارشناس رای به افزایش قیمت فلز زرد دادهاند و جمعیت خنثی نیز ۴ تحلیلگر، معادل با ۲۳ درصد از شرکتکنندگان بودند. در نسخه میناستریت که نظرات خردهفروشان را بهصورت آنلاین ثبت میکند، ۳۱۴ معاملهگر، معادل با ۴۷درصد نسبت به افزایش قیمتها در هفته آتی بدبین بودند و در مقابل، ۲۷۰ نفر، معادل ۴۱ درصد، افزایش ارزش اونس فلز زرد را پیشبینی کردند. سایر شرکتکنندگان معتقد به تغییر خاص قیمت نسبت به هفته گذشته نبودند. اکثر والاستریتیها و میناستریتیها در نظرسنجی هفته گذشته، رشد قیمت طلا را پیشبینی کرده بودند. با اینکه قیمت اونس نزدیک به یک دلار افزایش داشت؛ اما رشد ناچیز که از یکصدم درصد نیز تجاوز نمیکرد، صحت پیشبینی کارشناسان را تایید نمیکند.کوین گریدی، رئیس شرکت فونیکس فیوچرز با ابراز بدبینی نسبت به رشد قیمت طلا در هفتهجاری گفت: «آمار قوی اشتغال، افزایش نرخ بهره از سوی فدرالرزرو در ماه جاری را قطعی میکند. همچنین پیشرفت روابط با کرهشمالی قیمت طلا را با فشارهای کاهشی روبهرو خواهد کرد. فیلیپ فلاین، تحلیلگر ارشد بازار در شرکت پرایس فیوچرز نیز با توجه به خروج برخی از سرمایهگذاران از بازار طلا به بازارهایی مانند سهام، کاهش بیشتر قیمت طلا در هفته جاری را پیشبینی کرد. البته فلاین نگرانیهای تورمی را منجر به عدم افت چشمگیر قیمت فلز ارزشمند دانست.
کالین سیژینسکی، استراتژیست ارشد بازار در شرکت «ولث منیجمنت» نیز اعلام زمان دیدار میان رئیسجمهوری آمریکا و رهبر کرهشمالی را منجر به خروج سرمایه از داراییهای مطمئن مانند ین و طلا عنوان کرد. این امر موجب افزایش فشار بر اونس خواهد شد؛ چراکه رشد نرخ بهره از سوی فدرال رزرو تقریبا قطعی شده است.
نظرات