تداوم سقف شکنی بازار آتی

دنیای اقتصاد : بازار آتی سکه بورس کالا همچنان به تبعیت از بازار ارز، طلای جهانی و سکه نقدی در حال تاختن است و با رشد شدیدی که دلار در روز گذشته تجربه کرد به نظر می‌رسد این روند با شیب تندتری ادامه داشته باشد. روز گذشته تا لحظه تنظیم این گزارش سکه آتی با شکستن سقف افزایش قیمت‌ها در این بازار در همه سررسیدها رشد قیمت شدیدی را تجربه کرد به نحوی که سکه سررسید اردیبهشت به‌عنوان نزدیک‌ترین سررسید موجود در این بازار با رشد ۵ درصدی به یک میلیون و ۹۴۰ هزار تومان رسید. آخرین سررسید نیز (دی ماه ۹۷) با همین میزان رشد با قیمت عجیب ۲ میلیون و ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان مورد معامله قرار گرفت.
این در حالی است که در لحظه تنظیم این گزارش قیمت سکه بهار آزادی به یک میلیون و ۸۲۰ تا یک میلیون و ۸۷۰ هزار تومان رسید (رشد ۸۷ هزار تومانی قیمت در مقایسه با روز شنبه) که نشان می‌دهد در بازار آتی قیمت‌ها از مزیت بالایی برای خرید برخوردار هستند و همین عامل باعث شده تا حجم معاملات در این بازار با رشد قابل توجهی روبه‌رو‌ شود.  روز شنبه حجم معاملات به ۶۰ هزار و ۴۵۱ قرارداد رسید و این در حالی است که شدت رشد قیمت‌ها در این روز در مقایسه با روز گذشته کمتر بود و درصد رشد قیمتی برای سررسیدهای مختلف زیر ۴ درصد به ثبت رسیده است. به این ترتیب همه سررسیدهای موجود به‌طور متوسط حدود یکصد‌هزار تومان افزایش را تجربه کرده‌اند. این روند در حالی در بازارهای داخلی رخ داده که در بازارهای جهانی به‌دلیل تعطیلی بازار، دیروز قیمت خاصی به ثبت نرسید و اونس در قیمت هزارو ۳۳۰ دلار و ۳۴ سنت باقی مانده است.  در این بین جو روانی حاکم بر بازار آتی به دلیل پیش‌بینی ناپذیری بازار ارز ادامه دارد و این در شرایطی است که پیش بینی روند افزایشی قیمت قوی‌تر از پیش‌بینی بازگشت قیمتی در این بازار است.

متاسفانه هیچ اقدام مقتضی نیز توسط بانک مرکزی مشاهده نمی‌شود و در صورتی که این وضعیت ادامه یابد دلار قابلیت‌های زیادی برای شکستن سقف‌های بیشتر را یافته و این موضوع سیگنال‌های رشد قیمتی را در بازار آتی تقویت می‌کند. روز گذشته رئیس کل بانک مرکزی در دیدار با مدیران بانکی اعلام کرد که منابع کافی ارزی در اختیار بانک مرکزی قرار دارد و تخصیص ارز مبادله‌ای برای برخی کالاها شاهدی بر این مدعا است. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز با اشاره به ۳ عامل (کاهش نرخ تورم، توازن تراز ارز یعنی منابع و مصارف و در نهایت افزایش قیمت‌های جهانی کالاها و رشد منابع ارزی) اعلام کرده بود که از منظر بنیادی، بازار ارز باید در شرایط مناسبی قرار داشته باشد. این موضوع این سوال را به ذهن متبادر می‌کند که پس دلیل رشد قیمتی در بازار چیست؟  در کنار عوامل سیاسی از جمله نگرانی‌ها از نزدیکی بیشتر عربستان و آمریکا و همچنین مشکلات ناشی از رشد نرخ حواله‌ای درهم باید جو روانی حاکم و حرکت بیشتر نقدینگی از سایر بازارها را دلایل اصلی این رشد قیمتی دانست.  همه این موارد در شرایطی است که در حال حاضر بازار سکه با حباب قیمتی نسبتا بالایی روبه‌رو است. در حدود ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تومان حباب قیمتی در بازار مذکور وجود دارد که این رقم در بازار آتی بالاتر از این است چراکه در حال حاضر نزدیک‌ترین سررسید در بازار آتی با بازار نقدی بیش از ۱۰۰ هزار تومان اختلاف قیمت دارد.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید