واکنش سکه‌بازان به رشد اونس؟

دنیای اقتصاد : در آخرین روز هفته، قیمت دلار در کانال ۱۴هزار تومانی باقی ماند، ولی به محدوده‌های پایین‌تری رفت. سکه تمام‌بهار آزادی نیز در روز ششم هفته از مرز۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان نزول کرد.
روز پنج‌شنبه، دلار ۳۰۰ تومان افت قیمت را تجربه کرد و روی عدد ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان قرار گرفت. سکه تمام‌بهار آزادی نیز در این روز ۸۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت ۴ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان رسید. افت قیمت سکه در شرایطی رقم خورد که بهای اونس تا حدود ساعت ۳ بعدازظهر روز پنج‌شنبه زیر مرز هزار و ۲۰۰ دلار قرار داشت. طلای جهانی از بعدازظهر روز پنج‌شنبه با جهشی کم‌سابقه در ماه‌های اخیر نه‌تنها از مرز مهم هزار و ۲۰۰ دلاری عبور کرد، بلکه تا محدوده هزار و ۲۲۰ دلار بالا رفت. این رشد موجب شد که برخی معامله‌گران تصور کنند قیمت این فلز گرانبها در روز ابتدایی هفته در مسیر صعودی قرار خواهد گرفت و حداقل از مرز ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان عبور می‌کند. قیمت سکه و اونس با یکدیگر رابطه مستقیم دارند و به طور سنتی این انتظار در بازار وجود دارد که افزایش بهای جهانی طلا به رشد سکه در بازار داخلی منجر شود. آخرین خبرها از معاملات پشت‌خطی نیز حاکی از آن بود که سکه از بعدازظهر روز پنج‌شنبه در مقاطعی بالای ۴میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله شد. البته معاملات پشت‌خطی حالت اعتباری دارند و سکه به‌صورت فیزیکی مورد معامله قرار نمی‌گیرد. از این نظر بخشی از بازیگران باور دارند، ممکن است معاملات پشت‌خطی به قصد ایجاد جو افزایشی صورت گرفته باشد.

در این میان، عده دیگری از معامله‌گران باور دارند، بازار در روز شنبه حتی اگر اونس در محدوده هزار و ۲۲۰ دلاری بماند، واکنش افزایشی خاصی از خود بروز نخواهد داد. این عده اعتقاد دارند، بازار داخلی طلا و سکه مدت‌ها به روند نزولی اونس جهانی بی‌توجه بود و دلیلی ندارد که اکنون به اولین موج افزایشی این بازار توجه زیادی کند. همچنین عده دیگری می‌گویند، سکه تنها در صورتی در فاز افزایشی قرار خواهد گرفت که معامله‌گران بزرگ بازار آمادگی آن را داشته باشند. به گفته آنها، اگر معامله‌گران بزرگ در معاملات فردایی روز شنبه فروشنده بوده باشند، اجازه نخواهند داد که قیمت تکان افزایشی زیادی را تجربه کند. به عنوان مثال، اگر این دسته سکه را برای روز شنبه ۴ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان فروخته باشند، تمایل ندارند که آن را با قیمت‌های بالای ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی جایگزین کنند. خالی‌فروشان معاملات آتی نیز از افزایش قیمت استقبال نمی‌کنند.  از نگاه این عده از بازیگران که نقش معامله‌گران بزرگ و خرید و فروش‌های فردایی را برجسته می‌کنند، بازار سکه ممکن است تا ساعت ۲ بعدازظهر واکنش خاصی به رشد اونس نشان ندهد، ولی بعد از تسویه معاملات فردایی احتمال رشد قیمت‌ها وجود خواهد داشت.  در این میان، گروهی در بازار عنوان می‌کردند، در صورتی که معامله‌گران بزرگ در روز پنج‌شنبه بیشتر در موقعیت فروش قرار گرفته باشند، ممکن است روز شنبه با مداخله در بازار ارز سعی کنند اثر افزایشی اونس طلا را خنثی کنند. از نظر آنها، به طور سنتی در چنین شرایطی، معامله‌گران سکه اقدام به عرضه دلار در بازار می‌کنند تا با کم کردن قیمت این ارز، اثر افزایش قیمت اونس بر بهای سکه را خنثی کنند.  در کنار این، عده‌ای باور دارند، سکه در هفته گذشته رشد بیشتری را نسبت به قیمت دلار تجربه کرد؛ از نظر آنها، در هفته جاری سکه اگر با رشد قیمت دلار مواجه نشود، امکان دارد بخشی از افزایش هفته گذشته خود را جبران کند.  سکه در هفته گذشته بالای ۱۱ درصد رشد کرد، حال آنکه دلار به رشد حدودا ۵ درصدی قناعت کرد. این عدم تناسب توجه برخی معامله‌گران را به خود جلب کرده است؛ عده‌ای باور دارند، رشد قیمت دلار در هفته جاری بیشتر از قیمت سکه خواهد بود، حال آنکه عده دیگری معتقدند ظرفیت افت بیشتری برای سکه نسبت به دلار وجود دارد.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید