دنیای اقتصاد : در اولین روز هفته، نوسانگیران موفق شدند قیمت دلار را برای لحظاتی از مرز مقاومتی اول (عدد ۱۴ هزار تومانی) عبور دهند، ولی شاخص ارزی همچنان گرفتار حبس ۲۰ روزه باقی ماند. روز شنبه، دلار حدود ساعت ۴ بعدازظهر روی قیمت ۱۳هزار و۹۸۰ تومانی قرار گرفت که افزایش ۲۳۰ تومانی را نسبت به روز انتهایی هفته گذشته نشان میداد. ورود مقطعی دلار به کانال ۱۴ هزار تومانی در حالی رخ داد که قیمت این ارز سه روز متوالی در کانال ۱۳ هزار تومانی نوسان کرده بود و حدود ۲۰ روز نیز هست که از دو کانال ۱۳ و ۱۴ هزار تومانی خارج نشده است.
رشد موقت در بازار ارز؟
با وجود رشد روز اول هفته، عدهای از معاملهگران آن را یک نوسان زودگذر دانستند و باور داشتند تا زمانی که مردم عادی وارد بازار نشوند، شاخص ارزی توان شکست مرز مقاومتی مهم ۱۵ هزار و ۲۰۰ تومانی را نخواهد داشت. با این حال، عده دیگری از فعالان بازار باور داشتند، نوسانگیران در روزهای آتی تمام تلاش خود را خواهند کرد که قیمت را به بالاترین سطحی که میتوانند ببرند؛ چراکه دلارهای زیادی را با قیمتهای بالا خریداری کردهاند و باید بخشی از آن را بهمنظور خرید در قیمتهای پایینتر تخلیه کنند.
اهرمهای رشد دلار
به گفته برخی فعالان، افزایش قیمت دلار از کانال حواله درهم رخ داد؛ از نظر آنها عبور نرخ حواله درهم از مرز ۳ هزار و ۸۰۰ تومانی زمینهساز رشد قیمت در بازار داخلی شد. این در حالی بود که عده دیگری باور داشتند، نوسانگیران سعی کردند با نشان دادن واکنش معکوس به صحبتهای رئیسجمهوری این تصور را در بازار تقویت کنند که نوسانات ارزی به پایان نرسیده است. روز گذشته، رئیسجمهور در بخشی از صحبتهای خود در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد، ذخایر ارزی کلی و ذخایر اسکناس ما از تمام سالهای گذشته بیشتر است. این صحبت به همین شکل در کانالهای اطلاعرسانی دلالان انعکاس زیادی داشت و پس از آن قیمت در میان معاملهگران بزرگ سیر صعودی بیشتری به خود گرفت. با این حال، عده دیگری باور داشتند، بازار از ابتدای روز در مسیر صعودی قرار داشت و واکنش خاصی به صحبتهای رئیس دولت دوازدهم نداشت. از نظر آنها قیمت بدون توجه به صحبتهای رئیسجمهوری مسیر خود را ادامه میداد، مسیری که به واسطه افزایش خریدهای نقدی و کاهش عرضه ارز رخ داده بود. گروه دیگری از یکسو عوامل و اخبار سیاسی را در رشد قیمت موثر دانستند و از سوی دیگر، باور داشتند هر چقدر بازار به شروع دور دوم تحریمها نزدیک شود، با افزایش خریدهای نوسانگیران مواجه خواهد شد. «دنیای اقتصاد» نیز در گزارش پیشین خود اشاره کرده بود که معاملهگران ۱۰ روز قبل و بعد از آغاز دور دوم تحریمهای جدید آمریکا تمام تلاش خود را خواهند کرد که حداقل یک بار دیگر بازار را با افزایش نوسان مواجه کنند.
از نظر آنها، نوسانگیران بر این باورند اگر در این بازه زمانی قیمت از حبس قیمتی ۲۰ روز اخیر رها نشود، احتمال افزایش قیمت در ماههای پیشرو با شیب زیاد محدود خواهد شد؛ چراکه نبود سیگنال نوسانی در ۲۰ روز آینده این پیغام را به افراد عادی انتقال میدهد که نوسانات ارزی به پایان رسیده است و سیاستگذار توان مدیریت بازار در سطوح قیمتی فعلی را دارد.
عده دیگری از معاملهگران باور داشتند، نوسانگیران به پیشواز احتمال عدم تایید وزرای پیشنهادی رئیسجمهوری در مجلس رفته بودند و گروه دیگری اخباری مبنیبر جدالهای منطقهای را در رشد قیمت موثر دانستند. با این حال، آنچه مسلم است میزان تقاضا در روز شنبه کمی در بازار بالا رفته بود و از سوی دیگر ممکن است میزان عرضه حواله درهم در دبی پایین بوده باشد. چراکه اولین سیگنال افزایشی به بازار داخلی از منظر معاملهگران با افزایش نرخ حواله درهم داده شد.
در روزی که دلار افزایشی شد، سکه تمام بهار آزادی نیز به بالای مرز ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رفت. سکه حدود ساعت ۴ بعدازظهر روز شنبه ۴ میلیون و ۴۳۰ هزار تومان قیمت خورد که ۱۳۰ هزار تومان بیش از قیمت پنجشنبه گذشته بود. به گفته فعالان، سکهبازان در اولین روز هفته خریدهای خود را بالا برده بودند و بهدنبال آن بودند که زمینه را برای عبور فلز گرانبهای داخلی از مرز مقاومتی مهم ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان فراهم کنند. برخی دیگر از فعالان باور داشتند، برخوردهای امنیتی در بازار ارز موجب شده است که به تدریج تقاضا در بازار سکه بالاتر برود.
سکه تمام بهار آزادی در انتهای هفته گذشته با۲۰ هزار تومان رشد به کانال ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رفته بود و افزایش روز اول هفته دومین افزایش متوالی فلز گرانبهای داخلی بود.
نظرات