افزایش تقاضای طلا با حذف دلار

بانک‌های مرکزی کشورها در حال جایگزین کردن طلا به جای دارایی‌های دلاری خود هستند؛ چراکه سیاست‌های خصمانه تجاری آمریکا و بی‌ثباتی ژئوپلیتیکی در حال تضعیف جایگاه دلار است. به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از راشاتودی، شورای جهانی طلا گزارش داد تقاضای طلا در میان بانک‌های مرکزی کشورها در سه ماه نخست سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۲ درصد افزایش داشته است. در گزارش این مرکز آمده است روسیه و ترکیه بزرگ‌ترین خریداران طلا در جهان بوده‌اند.
در گزارش شورای جهانی طلا آمده است؛ بانک‌های مرکزی جهان در نیمه نخست سال ۲۰۱۸ در مجموع ۳/ ۱۹۳ تن شمش طلا خریداری کرده‌اند که نسبت به ۶/ ۱۷۸ تن مدت مشابه سال گذشته ۸ درصد افزایش داشته است که بیشترین رشد خرید طلا توسط بانک‌های مرکزی کشورها در یک دوره ۶ ماهه از سال ۲۰۱۵ تاکنون محسوب می‌شود. تا پایان نیمه نخست سال ۲۰۱۸ بانک‌های مرکزی جهان حجم ذخایر طلای خود را به ۳۶/ ۱ تریلیون دلار رسانده‌اند که معادل ۱۰ درصد کل مجموع حساب ذخیره ارزی خارجی آنهاست.

یک کارشناس اقتصادی بر این باور است که این افزایش نشان از تمایل بانک‌های مرکزی به جایگزین کردن دلار با طلا است. ال دی آر ماراتوف، مدیر دفتر Castle Family در سنگاپور می‌گوید: آمریکا مدت‌هاست که از دلار برای اعمال فشار بر رقبای خود استفاده می‌کند. این مساله همواره باعث عصبانیت جامعه جهانی شده و هم‌اکنون جنگ علیه دلار به اروپا رسیده است. وی می‌گوید: روسیه خرید طلا برای افزایش حجم آن در حساب ذخیره خارجی خود را در سایه اعمال تحریم‌های جدید علیه مسکو توسط آمریکا و همچنین احتمال مسدود شدن دسترسی این کشور به نظام بانکی آمریکا و سیستم پرداخت دلار افزایش داده است. ماراتوف می‌گوید: شاهد آن هستیم که استراتژی مشابهی در بسیاری از کشورهای اروپایی و آسیایی در جریان است.

وی می‌گوید: چین، ترکیه، ونزوئلا، ایران، قطر و اندونزی در تلاش هستند تا اقتصاد و مبادلات تجاری خود را دلارزدایی کنند و عملا استفاده از این ارز را به حداقل برسانند. همه این کشورها در عین حال به‌طور مستمر در حال افزایش دادن ذخایر طلای خود هستند.

شورای جهانی طلا در گزارش خود آورده است که رویکرد کشورها در بالا بردن ذخایر طلای خود تنها به‌دلیل کاهش ریسک ارزی دلار نیست. در شرایطی که شاهد افزایش تنش‌های ژئوپلیتیک هستیم، طلا دارایی جذابی است؛ چراکه مبتنی‌بر بدهی کشورها نیست و هیچ مخاطره‌ای آن را تهدید نمی‌کند.

گزارش این شورا می‌افزاید: در واقع طلا یک دارایی شناخته‌شده برای بانک‌های مرکزی کشورهاست. اخیرا طبیعت بازار طلای جهانی تغییر کرده است؛ چراکه کشورهای در حال توسعه روز به روز و به‌طور مداوم تقاضای خود را افزایش می‌دهند و این به آن معناست که طلا در حال رشد در سایه الگوی کشورهای در حال توسعه است.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید