دنیای اقتصاد : تراز تجاری آمریکا و چین در ماه اکتبر برخلاف پیشبینیها ثبت شد. صادرات چین به ایالات متحده در این ماه (نسبت به ماه مشابه در سال گذشته میلادی) ۲/ ۱۳ درصد افزایش یافته و واردات از آمریکا کاهشی ثبت شده است. به این ترتیب، تعرفههای تجاری تا به حال تاثیر منفی بر روند روبه رشد تقاضای کالاهای چینی در ایالات متحده نگذاشته است. طلا بدترین هفته خود ظرف ۳ ماه گذشته را تجربه کرد. بهای اونس در طول هفته معاملاتی گذشته نزدیک به ۸۸/ ۱ درصد کاهش یافت و قیمت اونس را از ۱۲۳۲ دلار تا ۱۲۰۹ دلار پایین کشید.
رشد شاخص قیمت تولیدکننده آمریکا
مهمترین گزارشی که مسیر نزولی اونس را پشتیبانی کرد، نرخ رشد شاخص قیمت تولیدکننده در آمریکا بود که در بازه یک ماهه نزدیک به ۶/ ۰ درصد افزایش یافت. رشد پرشتاب این شاخص نوید رشد شاخص قیمت مصرفکننده را میدهد که هفته آینده منتشر خواهد شد. در چنین حالتی، احتمال افزایش نرخ بهره در نشست ماه دسامبر کمیته بازار آزاد آمریکا نیز تقویت خواهد شد. ثبت چهارمین نوبت رشد نرخ بهره در سالجاری میلادی بهاندازه قابلتوجهی به سود شاخص دلار عمل میکند. رشد نرخ سود بانکی هزینه نگهداری طلا برای دارندگان ارزهای دیگر را افزایش میدهد. از همین رو، افزایش هزینه به معنای کاهش تقاضا خواهد بود که به کاهش بهای اونس طلا منجر میشود.
رشد صادرات چین به آمریکا
از طرف دیگر، وضعیت جدیدی که در تجارت میان دو غول اقتصادی دنیا؛ چین و آمریکا، گزارش شده است نیز از عدم تحقق فشار پیشبینی شده بر تقاضای واردات کالاهای چینی در آمریکا حکایت دارد. صادرات چین به آمریکا در ماه گذشته در حالی افزایش یافت که واردات چین از ایالات متحده روند کاهشی را به ثبت رساند. صادرات چین به آمریکا (برمبنای دلار آمریکا) در اکتبر سالجاری میلادی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۲/ ۱۳ درصد رشد داشته است. برعکس، واردات چین از آمریکا با همین مقیاس زمانی ۸/ ۱ درصد کاهش یافته است. کل صادرات چین در ماه اکتبر حدود ۶/ ۱۵ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته و واردات این کشور نیز حدود ۴/ ۲۱ درصد بیشتر شده است. امکان توقف سقوط بهای اونس در روزهای آینده با یک رویداد تجاری در سطح بینالمللی قابلتصور است. توافق تجاری بین آمریکا و چین در روزهای اخیر محتملتر شده است. افت تنشهای تجاری میان این دو کشور میتواند به نفع بازارهای کالاهایی بهخصوص طلا تمام شود. تشدید تنشها از ابتدای سالجاری میلادی عامل منفی برای بازار فلزات گرانبها شده بود و در عین تقویت نااطمینانی در فضای تجارت بینالملل، ذخیره مطمئن دیگری جز فلز زرد را پرتقاضا کرده بود. در واقع؛ شاخص دلار از تشدید منازعات تجاری سود میبرد و روند صعودی قابلتوجهی را تجربه کرد که به سقوط ارزش اونس فلز گرانبها به زیر مرز ۱۱۶۰ دلاری منتهی شد. با این اوصاف، چرخش در وضعیت حاکم بر تجارت جهانی میتواند به چرخش وضعیت دلار و طلا بینجامد.
نظرات