اجرای صحیح کاهش نرخ بهره بانکی، عامل تداوم رشد بازار سرمایه

فردین آقابزرگی در خصوص رشد بازار سرمایه طی روزهای گذشته، گفت: افزایش قیمت نفت و اثر گذاری آن بر بازارهای جهانی موجب تغییر در برآورد سود و زیان ارائه شده از سوی شرکت های پتروشیمی و پالایشی شده است و با تداوم و ثبات قیمت جهانی، روند صعودی در این گروه از صنایع می تواند ادامه داشته باشد. وزن این گروه از شرکتها و صنایع در بورس قابل توجه و در تغییرات شاخص نیز تاثیر بسزایی دارد .

فردین آقابزرگی، کارشناس ارشد بازار سرمایه در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، با اشاره به اینکه افزایش قیمت کامودیتی و مواد اولیه در دنیا به دلیل افزایش تقاضای جهانی و پیش بینی رشد اقتصادی در سال 2018 از دیگر عوامل اثر گذار بر پیش بینی سودآوری صنایع و شرکت های فولادی و کانه های فلزی است،گفت:  این گروه مانند شرکت های پالایشی و پتروشیمی  اثر گذاری زیادی بر شاخص بورس دارند.

این کارشناس بازار سرمایه از دیگر عوامل خارجی اثر گذار بر وضعیت شاخص را کاهش برابری نرخ ارز در کشور دانست و اظهار داشت: افزایش نرخ انواع ارز به نوعی در محاسبات ارزش جایگزینی شرکت ها و صنایع اثر مثبت دارد و از این جهت در زمره عوامل خارجی در اقتصاد از آن یاد کرده که توسط دولت و مسولین اقتصادی برنامه ریزی  نشده بوده است .

وی سه عامل مذکور را مهمترین عوامل افزایش شاخص و رشد بازدهی بازار دانست و گفت:  شاید رشد شاخص بورس را در مجموع نتوان به منزله رونق اقتصادی برشمرد ولی تاثیر این عوامل موجب افزایش شاخص شده است.

این کارشناس بازار سرمایه یکی از مهمترین فاکتورهای تداوم رشد بازار سرمایه را اجرای صحیح نرخ بهره بانکی دانست و گفت: براساس اطلاعات موجود در بازار پول بانک ها به روش های مختلفی از جمله استفاده از امکانات و موقعیت های صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت می توانند مطابق سیاست بانک مرکزی عمل نکنند و همچنان با پرداخت سود بیش از نرخ های تعیین شده به کار خود ادامه دهند. بر همین اساس بهتر است نظام نظارتی بانک مرکزی و میزان کارایی آن در برابر بانک ها بازبینی شود.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید