ظرفیت تولید ۱۰ میلیون تن فولاد در هرمزگان وجود دارد

گروه بنگاه‌ها : امیدواریم با حمایت ایمیدرو و منطقه ویژه در استان هرمزگان بتوانیم ۱۰ میلیون تن برای تولید فولاد ظرفیت‌سازی کنیم. به گزارش روابط عمومی شرکت فولاد هرمزگان، فرزاد ارزانی مدیرعامل این شرکت با بیان این مطلب افزود: در ۱۱ ماه اخیر حدود یک‌میلیون و ۲۹۰ هزار تن تولید داشته‌ایم و به نسبت ۱۱ ماه سال ۹۵ از ۲۷ درصد رشد تولید بهره‌مند شده‌ایم. ارزانی تصریح کرد: از سال ۱۳۹۵ به بعد، راهبرد شرکت افزایش حجم، کیفیت تولید و حضور پررنگ و قوی‌تر در بازارهای بین‌المللی، افزایش سهم بازارهای جهانی و توسعه بازارهای جدید بود.
همین روند در سال ۱۳۹۶ نیز ادامه یافت؛ به‌طوری که در ۱۱ ماه امسال با ۲۶ درصد رشد تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود یک‌میلیون تن اسلب به بازارهای جهانی صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشدی معادل ۱۳ درصد را نشان می‌دهد. وی افزود: در بخش صادرات نیز ۹۹۰ هزار تن صادرات انجام داده و حدود ۷۰ درصد محصولاتمان را در سال ۹۶ صادر کرده‌ایم. عمده کشورهای هدف ما در بخش صادرات کشورهای آسیای جنوب شرقی مانند تایوان، تایلند، اندونزی و اروپایی همچون ایتالیا هستند. مدیرعامل فولاد هرمزگان ادامه داد: باید به این نکته توجه داشت که اولویت اصلی کار ما تامین نیاز داخل است؛ اما چون ظرفیت تولیدی ما ۵/ ۱ میلیون تن است، مازاد آن را صادر می‌کنیم. در قسمت داخلی نیز ۴۵۰ هزار تن فروش داشته‌ایم که تقریبا ۵۰ درصد بیشتر از سال ۹۵ بوده است.

ارزانی گفت: صادرات بازار خاص و ویژه‌ای دارد و جدا از بحث فنی و کیفیت مشتریان باید از اینکه ما تامین‌کننده پایدار با قیمتی مناسب هستیم اطمینان خاطر پیدا کنند.وی افزود: ما درصدد اجرای یک برنامه توسعه‌ای هستیم تا از طریق آن بتوانیم ظرفیت تولیدمان را از ۵/ ۱ میلیون تن به ۳ میلیون تن برسانیم. در حال بستن قرارداد با یک شرکت بزرگ ایتالیایی هستیم که امیدواریم فاینانس آن در پایان سال نهایی شود تا در سال ۹۷ بتوانیم به‌صورت جدی این کار را شروع کنیم.

به گفته مدیرعامل فولاد هرمزگان کامل نبودن زنجیره تولید از سنگ آهن تا محصول نهایی، تاثیر نرخ بازار جهانی بر بازار داخلی، هزینه‌های بالای تولید در کشور، ضعیف بودن زیرساخت‌های حمل و نقل جاده‌ای، ریلی و دریایی و بالا بودن سودهای بانکی از مهم‌ترین چالش‌های تاثیرگذار بر این حوزه هستند.

ارزانی درباره مشکلات شرکت فولاد هرمزگان در ۱۱ ماهه گفت: همان‌گونه که می‌دانید ماده اولیه در فولاد هرمزگان، گندله است و یک کارخانه احیای مستقیم با دو مدول دو واحد آهن اسفنجی در اینجا مشغول فعالیت هستند که گندله را به آهن اسفنجی تبدیل می‌کنند. گاه در زمینه آ‌هن اسفنجی با کمبود روبه‌رو می‌شویم و ممکن است از خارج از واحد تهیه کنیم؛ اما در مجموع در تامین گندله دچار مشکل هستیم. موضوع تامین گندله در زنجیره فولاد باید به درستی مدیریت شود تا شرکت‌های داخلی دچار مشکلاتی مانند تامین مواد اولیه نشوند. مدیرعامل فولاد هرمزگان اذعان کرد: صنعت فولاد کشور نیازمند تعرفه‌های واردات به‌صورت نظام‌مند و هدفمند است. در بخش تسهیلات نیز باید نگاه‌ها به سمت و سوی واحدهای تولیدی و اشتغال‌زا بیشتر شود. امیدواریم با حمایت ایمیدرو و منطقه ویژه در استان هرمزگان بتوانیم ۱۰ میلیون تن ظرفیت‌سازی فولاد را ایجاد کنیم. وی افزود: باید با ساخت واحدهای کوچک فولادسازی خداحافظی کنیم و توسعه کارخانه‌های بزرگ فولاد را رواج دهیم. همچنین باید واحدهای کوچک فولادسازی را ادغام کنیم. برای رسیدن به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ باید تمام زیرساخت‌ها آماده باشد.

این روابط عمومی همچنین از دریافت گواهینامه استانی رعایت حقوق مصرف‌کنندگان از سوی شرکت فولاد هرمزگان خبر داد. بر اساس این گزارش، پنجمین همایش اعطای گواهینامه رعایت حقوق مصرف‌کنندگان استان هرمزگان با حضور نوابی معاون وزیر و رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان و استاندار هرمزگان برگزار شد.در این مراسم با اهدای لوح و گواهینامه استانی رعایت حقوق مصرف‌کنندگان به مهندس ارزانی، مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان از تلاش‌های وی تجلیل شد.بنا بر این گزارش، رئیس‌ سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان ضمن بازدید از شرکت فولاد هرمزگان، با اشاره به لزوم تامین نیاز مواد اولیه صنایع گفت: طبق دستورالعمل‌های صادره در حوزه پتروشیمی، نفت و فولاد، اولویت ما تامین نیاز داخل است و مادامی که نیاز داخل برطرف نشده باشد صدور این مواد به خارج از کشور تخلف محسوب می‌شود.


این خبر را به اشتراک بذارید!

نظرات


برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید